Magiska Marrakech

Magiska Marrakech

dofter, ljud, mystik & magi

Välkommen till en unik golfresa där du får uppleva Marrakech och det äkta Marocko!

I Marrakech har det spelats golf ända sedan 1920-talet, men under många år endast på klassiska Royal Marrakech. Då var det dåtidens statsmän som Winston Churchill och Dwight ”Ike” Eisenhower som beträdde greenerna. Numera är Marrakech en fullvärdig golfdestination även för vanliga människor där nya banor ploppat upp som svampar ur jorden. Från anrika Royal Marrakech till nya Assoufid och bland arkitekterna finner vi namn som Jack Nicklaus, Robert Trent Jones senior, Kyle Philips och Cabell Robinson. I våra golfpaket ingår alltid privat transfer till och från banan samt greenfee.

 

Fakta

Avstånd flygplats Marrakech ca 6 km

Paketförslag 1 vecka

Lägsta pris: 17.995:-

Flyg till Marrakech t/r
Transport av golfbag
Flygplatstransfer t/r
7 nätter, del i dubbelrum
Frukostpension
4x 18-hålsgreenfee på valda banor i Marrakech
Förbokade starttider
Samtliga golftransfers t/r

Ovan är ett förslag på hur en veckoresa till Marrakech kan se ut. Angivet pris kan variera beroende på period och flygkostnad.
Tryck på FÖRFRÅGAN för en prisoffert och ange gärna vilka golfbanor ni föredrar i kommentarsfältet vid förfrågan.

Väder just nu

19.8℃

Royal Marrakech GC

En klassisk bana med en gedigen kolonialkänsla som byggdes redan 1923 av Marrakechs dåvarande pascha. Detta är fortfarande en av landets Royal-banor som ägs och drivs av det marockanska kungahuset. Royal Marrakech 18-hålare är inte speciellt lång (5888 meter) och inramas av en rejält uppvuxen tropisk skog. Klubben hävdar att det är 15 000 träd runt banan och de skapar definitivt egna rum för hålen.

Fakta

Antal hål 18 Old Course + 9 hål New Course
Bankaraktär Anrik parkbana med uppvuxna träd
Banfakta Par 72, mått i meter 5439 4985 4654
Faciliteter Drivingrange, puttinggreen, närspelsområde, buggies/vagnar, caddies, academy, hyrklubbor, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Old Course: Gustave Golias & Arnaud Massy (1927), New Course Gert Watine & Thierry Sprecher (2008)

Amelkis Golf Club

Amelkis bjuder på en underbar utsikt över Atlasbergen och är en av det moderna Marockos bästa banor för turister. Den ritades av amerikanen Cabell Robinsson och är relativt snäll från gul tee, med sina breda fairways ger banan en öppen ”Florida-feeling”. Det finns förvisso många bunkrar och en del vattenhinder som gör sitt för att höja utmaningen. Amelkis ligger 7 km från centrum, mittemot grannbanan Royal Marrakech GC.

Al Maaden Golf

Al Maaden är ytterligare en modern bana i resortmiljö ritad av en stor designer. I detta fall Kyle Philips som ligger bakom mästerverk som Yas Links i Abu Dhabi och Kingsbarns i Skottland med flera. Sin vana trogen har han gjort en utmanande golfbana där speciellt par 3-hålen sticker ut. Har man vattenskräck är man i trubbel. Den centralt placerade vattenanläggningen är utformad i kvadratiska mönster och ska gestalta en Marockansk trädgård.

Samanah Golf

En mycket bra golfbana bara en kvart utanför staden och med Royal Palm Golf som granne. Nicklaus Design bjuder på en modern bana utlagd i ökenlandskap med 18 hål som kan spelas över 6 700 meter som längst. Här finns ett stort fint klubbhus utrustat med en David Leadbetter Academy och bra träningsområden. Banan kantas av olivträd och en del flotta hus i Marockansk stil.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72, 6735 6342 6092 5696 5190
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum mm.
Bandesign Nicklaus Design (2009)

Assoufid Golf

En kort beskrivning av skotten Niall Camerons verk är att det är en klockren mästerskapsbana, lite utöver det vanliga. Dessutom är inramningen av Atlasbergen i bakgrunden nästan kusligt vacker. Banan öppnades i oktober 2014 och är redan i absolut toppskick och mäter hela 6 420 meter från back tee.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72, mått i meter 6440 5957 5703 5483 4966
Faciliteter Drivingrange, puttinggreen, träningsområde, buggies/vagnar, academy, hyrklubbor, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Niall Cameron (2014)

Noria Golf

L’Oasis de Noria är en av de nya tjusiga banorna i Marrakech. 27-hålsbanan är designad av Steve Forest och de tre 9-hålsslingorna beskrivs ha tre distinkta karaktärer, en ren parkbana, en som går genom fruktodlingarna och en som går genom böljande sanddynor. När allt är klart runt banan blir det en ny familjeresort med många bäddar.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 73, mått i meter 6489 6080 5512 4989 4607
Faciliteter Drivingrange, puttinggreen, träningsområde, buggies/vagnar, academy, hyrklubbor, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Steve Forrest (2014)

Golf Club Rotana

Golf Club Rotana (f.d. Palmeraie) ritades av Robert Trent Jones senior 1992. Detta är en väl genomarbetad golfanläggning på ett stort resortområde med hotell och restauranger, flera av exklusiv karaktär. Palmeraie betyder palmer och just sådana finns det gott om längs den tjusiga banan som också bjuder på konstgjorda sjöar och en intressant layout.

 

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72, 6003 5512 5084 4613
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum mm.
Bandesign Robert Trent Jones (1992)

Opera Plaza

Opera Plaza Hotel har perfekt läge i den modernare delen av Marrakech vilket bäddar för en riktigt minnesvärd vistelse i en av de mest anmärkningsvärda städerna i världen. Jodå, i sin egen beskrivning spar de inte heller på krutet; ”Autenticitet och skönhet möts på denna plats full av magi för att ge dig möjligheten att upptäcka skönheten och den ändlösa charmen i den röda staden.”

Här finns i alla fall rymliga rum och sviter med bekväm modern karaktär och elegant design. Härifrån når man enkelt ett oändligt utbud av restauranger men om man är trött efter en dags golfande kan de vara skönt att äta på någon av hotellets två egna som ska vara alldeles förträffliga. Här finns också en bar som ibland har levande musik. Som traditionen bjuder finns här även hamamet, Spa, pool med tillhörande poolbar.

Fakta

Standard starstarstarstar
Läge I Marrakech stad ca 10 min i taxi till Medinan
Rum Dusch/bad, TV, telefon, AC, värdeskåp, minibar, te & kaffe
Rumstyper 115 rum
Faciliteter Restaurang, bar, pool, terrass, trädgård, gym, spa mm
Internet Ja

Golf i Marocko

Anders är lite förälskad i Mazagan, och en norsk vandrare får Anders att bli mållös på middagen. Vår gäst Mattias Damberg delar med sig av sina erfarenheter från Europatouren i Marocko. Johan åker tåg, bor i en Riad och botaniserar på marknaden i Marrakesh…

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället