Magiska Marrakech

Magiska Marrakech

dofter, ljud, mystik & magi

Åk på en magisk vecka med boende i de små moderniserade Riaderna inne i centrala Marrakech. Riaderna erbjuder full service och det finns fantastisk golf bara minuter utanför staden. Välkommen till en unik golfresa där du får uppleva Marrakech och det äkta Marocko!

I Marrakech har det spelats golf ända sedan 1920-talet, men under många år endast på klassiska Royal Marrakech. Då var det dåtidens statsmän som Winston Churchill och Dwight ”Ike” Eisenhower som beträdde greenerna. Numera är Marrakech en fullvärdig golfdestination även för vanliga människor där nya banor ploppat upp som svampar ur jorden. Från anrika Royal Marrakech till nya Assoufid och bland arkitekterna finner vi namn som Jack Nicklaus, Robert Trent Jones senior, Kyle Philips och Cabell Robinson. I våra golfpaket ingår alltid privat transfer till och från banan samt greenfee.

Marrakech är mycket trivsamt resmål även för icke golfare då det finns mycket annat att göra i denna mysiga stad så tveka inte att ta med vänner och bekanta och boka en hel riad för bara ert gäng. Kockarna på riaderna ägnar dagarna åt inköp av färska råvaror som sedan tillagas med stor omsorg. Ingen middag är den andra helt lik då allt tillagas på beställning. Det som gör middagarna så speciella är att de både doftar och smakar som en traditionell rätt i Marrakech, mustigt och balanserat mellan kryddor och råvaror. Det marockanska köket är färgrikt, smakrikt och väldigt spännande. En resa i kryddornas värld där du tar med dig känslan och smakerna från Marocko.

Den som är riktigt matintresserad kan även delta i en matlagningskurs. Det är ett sätt att låta Marocko leva kvar – både i minnet och hemma i köket. Vi kan erbjuda en unik upplevelse där ni tillsammans med kocken lagar traditionell marockans mat med färska råvaror som har införskaffats på souken. Ni äter gemensam middag uppe på takterrassen där ni kan njuta av staden samtidigt som ni äter er alldeles egna tillredda marockanska måltid.

Fakta

Avstånd flygplats Marrakech ca 6 km

Paketförslag 1 vecka

Lägsta pris: 15.995:-

Flyg till Marrakech t/r
Golfbag ombord
Flygplatstransfer t/r
7 nätter, del i dubbelrum i Marrakech medina
Frukostpension
Marockansk välkomstmiddag
4x 18-hålsgreenfee på valda banor i Marrakech
Förbokade starttider
Samtliga golftransfers t/r

Ovan är ett förslag på hur en veckoresa till Marrakech kan se ut. Angivet pris kan variera beroende på period och flygkostnad.
Det går såklart att spela mer eller mindre golf, stanna fler eller färre nätter och lägga in andra aktiviteter efter önskemål. Detta är också en perfekt destination även för icke-golfande vänner/partners!
Tryck på FÖRFRÅGAN för en prisoffert och ange gärna vilka golfbanor ni föredrar i kommentarsfältet vid förfrågan.

Väder just nu

17.8℃

Golf Club Rotana

Golf Club Rotana (f.d. Palmeraie) ritades av Robert Trent Jones senior 1992. Detta är en väl genomarbetad golfanläggning på ett stort resortområde med hotell och restauranger, flera av exklusiv karaktär. Palmeraie betyder palmer och just sådana finns det gott om längs den tjusiga banan som också bjuder på konstgjorda sjöar och en intressant layout.

 

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72, 6003 5512 5084 4613
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum mm.
Bandesign Robert Trent Jones (1992)

Amelkis Golf Club

Amelkis bjuder på en underbar utsikt över Atlasbergen och är en av det moderna Marockos bästa banor för turister. Den ritades av amerikanen Cabell Robinsson och är relativt snäll från gul tee, med sina breda fairways ger banan en öppen ”Florida-feeling”. Det finns förvisso många bunkrar och en del vattenhinder som gör sitt för att höja utmaningen. Amelkis ligger 7 km från centrum, mittemot grannbanan Royal Marrakech GC.

Royal Marrakech GC

En klassisk bana med en gedigen kolonialkänsla som byggdes redan 1923 av Marrakechs dåvarande pascha. Detta är fortfarande en av landets Royal-banor som ägs och drivs av det marockanska kungahuset. Royal Marrakech 18-hålare är inte speciellt lång (5888 meter) och inramas av en rejält uppvuxen tropisk skog. Klubben hävdar att det är 15 000 träd runt banan och de skapar definitivt egna rum för hålen.

Samanah Golf

En mycket bra golfbana bara en kvart utanför staden och med Royal Palm Golf som granne. Nicklaus Design bjuder på en modern bana utlagd i ökenlandskap med 18 hål som kan spelas över 6 700 meter som längst. Här finns ett stort fint klubbhus utrustat med en David Leadbetter Academy och bra träningsområden. Banan kantas av olivträd och en del flotta hus i Marockansk stil.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72, 6735 6342 6092 5696 5190
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum mm.
Bandesign Nicklaus Design (2009)

Al Maaden Golf

Al Maaden är ytterligare en modern bana i resortmiljö ritad av en stor designer. I detta fall Kyle Philips som ligger bakom mästerverk som Yas Links i Abu Dhabi och Kingsbarns i Skottland med flera. Sin vana trogen har han gjort en utmanande golfbana där speciellt par 3-hålen sticker ut. Har man vattenskräck är man i trubbel. Den centralt placerade vattenanläggningen är utformad i kvadratiska mönster och ska gestalta en Marockansk trädgård.

Atlas Golf

Det är inte ofta man rekommenderar en niohålsbana, men Atlas Golf är en riktigt fin liten bana som bjuder på spektakulära vyer över närliggande Atlasbergen som ändå bör nämnas. Dessutom ett bra stopp på en utflykt upp i bergen.

Assoufid Golf

En kort beskrivning av skotten Niall Camerons verk är att det är en klockren mästerskapsbana, lite utöver det vanliga. Dessutom är inramningen av Atlasbergen i bakgrunden nästan kusligt vacker. Banan öppnades i oktober 2014 och är redan i absolut toppskick och mäter hela 6 420 meter från back tee.

Noria Golf

L’Oasis de Noria är en av de nya tjusiga banorna i Marrakech. 27-hålsbanan är designad av Steve Forest och de tre 9-hålsslingorna beskrivs ha tre distinkta karaktärer, en ren parkbana, en som går genom fruktodlingarna och en som går genom böljande sanddynor. När allt är klart runt banan blir det en ny familjeresort med många bäddar.

Origin Hotels

Origin Hotels består av ett antal olika boenden och vi har valt ut ett par stycken som ligger inne i Marrakech medina. Var och en med sin egen speciella karaktär men gemensamt är omsorgen om dig som gäst En riad är den perfekta platsen för att utforska medinans alla hemligheter när man inte spelar golf. Medinan är som en liten stad i staden och det myllrar av folk i de ofta trånga gränderna. Det kan vara ganska livligt även om det inte förekommer någon biltrafik.

Alla riader har gemensamt att de är ganska små men otroligt trivsamma. De små hotellen är i grunden klassiska marockanska privatbostäder, så kallade riader, som blivit varsamt moderniserade. Här är både kaklet och badkaren gjorda för hand. Springbrunnen porlar på innergården och uppe på takterrassen kan du njuta dygnet runt. Här kommer du helt enkelt ett steg närmare staden Marrakech och landet Marocko. En äkta riad är ett eget litet universum och ordet betyder fritt översatt ”lilla paradiset”. Utifrån sett är det en sluten byggnad, nästan som ett litet fort, höga murar, en port och små fönstergluggar. Men på insidan öppnar byggnaden upp sig i sin fulla prakt. Här finns ofta en eller flera små trädgårdar med springbrunn, en tesalong, likaså ett antal sovrum med badrum. Kök och förrådsutrymmen ligger oftast på bottenplanet och på det platta taket finns en terrass där mycket av livet pågår som bäst.

Frukost serveras i riaden och det går även att få middag där om man säger till dagen innan. Annars är medinan full av restauranger att välja på och personalen på riaden hjälper gärna till med tips och bokningar. Det går inte att köra en buss eller bil hela vägen fram till riaden men ni får hjälp med ert bagage och era golfklubbor.

Antal rum varierar från riad till riad, men alla är med tillhörande badrum och det finns AC och WiFi.

Riad Lhena 6 rum (5 dubbel, 1 trippel)

Riad Alegria 6 rum (3 dubbel, 2 trippel, 1 familjerum) TV finns i alla rum och några har öppen spis.

Passa på att ta med även icke-golfande vänner/familj och boka en hel riad för er själva!!!

Golf i Marocko

Anders är lite förälskad i Mazagan, och en norsk vandrare får Anders att bli mållös på middagen. Vår gäst Mattias Damberg delar med sig av sina erfarenheter från Europatouren i Marocko. Johan åker tåg, bor i en Riad och botaniserar på marknaden i Marrakesh…

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället