Tabarka Golf

Tabarka Golf

Golf på tunisiska korallkusten

Nu lanserar vi det bästa av Tunisien som höstens stora nyhet. Det är en kombinationsresa utöver det vanliga där man både bor och spelar på Tabarka och The Residence.

Reseupplägget är perfekt anpassat till flyget som på väg från Arlanda går ner i Köpenhamn och hämtar upp resenärer. Då ankomsten till Tunis är ganska sen är det skönt med kort transfer till The Residence där två nätter på detta fina hotell väntar. Efter det blir det privat transfer genom det vackra landskapet till Tabarka och La Cigale Hotel. Resultatet blir en resa där man får uppleva två femstjärniga hotell, spela gott om golf på två högklassiga banor i vacker miljö. Allt till ett riktigt bra pris!

 

Fakta

Avstånd Tunis Airport - The Residence Tunis 19 km
Tunis Airport - Tabarka ca 180 km

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 0:-

Flyg till Tunis t/r
All transfer enligt program
2 nätter på The Residence Tunis, Seaview Room
5 nätter på La Cigale Tabarka, Superior Room
1x 18-hålsgreenfee The Residence GC
4x heldagsgreenfee Tabarka GC
Förbokade starttider

Möjliga tillägg/val
Tillägg Halvpension på La Cigale, 5 middagar exkl dryck: 1 800 kr/person

Väder just nu

14.4℃

Tabarka Golf

Här har designern Ronald Fream skapat en underbar golfbana som en juvel vid den charmiga kuststaden Tabarka. Efter en varsam renovering som blev klar 2017 måste Tabarka Golf rankas som Tunisiens bästa golfbana och definitivt en av de bättre runt Medelhavet. Här finns vackra golfhål längs den dramatiska kusten som etsar sig fast på näthinnan, och banans stora variation gör att man aldrig tröttnar på den.

De första två hålen har en fin parkkaraktär, men redan på hål 3 märker du vad som komma skall. Tee ligger precis vid entrén till 5-stjärniga La Cigale Tabarka Hotel och det är ett kort par 4-hål som spelas som ett dogleg åt vänster. Inspel spelas med en magnifik vy rakt ut mot havet. Greenen ligger ute på en udde och är du bara det minsta för lång så hamnar inspelet på stranden, åtskilliga meter ner. De efterföljande hålen är inte ett dugg mindre dramatiska och du spelar över både raviner och stränder. Både hål 4 och hål 5 går så nära havet att man kan undra om det överhuvudtaget finns något strandskydd i Tunisien och de båda hålen konkurrerar om att vara Tabarka Golfs signaturhål. Det är kort och gott makalöst vackert. Några golfhål senare är din omgivning helt förändrad. Gröna ståtliga pinjeträd vars trädkronor ger skugga att svalka och ramar in det böljande fairways som breder ut sig framför dig. I lätt böljande terräng slingrar sig hålen fram genom pinjeskogen i ett landskap som man snarare kan förvänta sig att uppleva längs den Franska Rivieran än i Tunisien. Precis när du klarat av denna utmaning kommer, som på beställning, två underbara hål med havskänning innan de avslutande hålen tar dig genom skogen igen.

På Tabarka golf finns flera hål där man kan se fortet Genois längst ut på en udde, men på hål 14 blir det nästan magiskt då man från tee siktar rakt mot det gamla fortet i horisonten. Visst låter det som en härlig mix av park-, seaside- och skogsbana? Avslutningen är också vass, där hål 17 är ett kort par 3-hål med en stor damm framför greenen. Hål 18 är inte sämre och har också en stor damm som är i spel framför greenen. På Tabarka kan vad som helst hända på de två sista hålen, så inget är klart innan sista putten är i hål.

När Tabarka Golf renoverades 2014-2017 passade man även på att bygga ett helt nytt klubbhus. Entrén är pampig med en enorm rymd och stora glaspartier. Det är modernt och ganska stram inredning men ändå mysigt. Från uteserveringen kan man i lugn och ro sitta i solen och räkna hur många bollar som hamnar i vattnet på hål 18, innan man går till rangen eller spelar ytterligare 9 hål. På Tabarka Golf så har vi heldagsgreenfee och vi vågar lova att det är en golfbana som man gärna spelar mer än 18 hål per dag.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Seaside-/parkbana
Banfakta Par 72, 6239 6141 5785 5441 5052
HCP-gräns 54
Drivingrange Ja, utslag från gräs och matta
Bandesign Ronald Fream, 1992
Avstånd golfbanan Det tar ca 10 minuter att gå till klubbhuset. Hotellet har en shuttle-service till och från golfbanan.

The Residence Golf

Golfbanan ägs av The Residence Hotel och är designad av ingen mindre än Robert Trent Jones Jr. Den ligger vackert utlagd i anslutning till en stor saltsjö som också är ett naturreservat. Området är känt för sitt rika fågelliv och bli inte förvånad om du kommer att se en och annan rosa flamingo och en uppsjö av andra fåglar. De första hålen påminner mer om en resortbana och flera av hålen kantas av villor i den lite dyrare prisklassen. Det är först när vi kommer till hål 5 som vi får första vyn över saltsjön och naturreservatet. Det är flertalet hål som går på gränsen mot naturreservatet. Det är som vanligt när det är en Robert Trent Jones-bana flera intressanta greenområden och överlag väldigt bra layout. Banan är relativt flack och få större nivåskillnader men utsikten är ändå bedårande. Det är en golfbana som också ändrar skepnad beroende på hur hög vattennivån är i saltsjön. När det är högvatten så fylls dammarna och när det är lågvatten så blir det mer som gigantiska wasteareas med en hel del sand och buskar. Hålen på kanten mot naturreservatet är väldigt fina men det är också en tuff avslutning där både hål 17 och 18 har en hel del vatten som kan se till att inget är avgjort innan sista putten är slagen. Klubbhuset ligger vid dammen på hål 18 och har en trevlig uteservering där man i lugn och ro kan gå igenom dagens golfrunda.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana med ökenkaraktär
Banfakta Par 72, 6250 5866 5371 4844
Drivingrange Ja, utslag från gräs.
Bandesign Robert Trent Jones II
Banguide Klicka här för att se banguiden.

La Cigale Tabarka

Tankarna far lätt till Provence, italienska Rivieran och kanske även USA:s västkust. Landskapet domineras av en dramatisk kustlinje med branta klippor, vidunderliga stränder, spirande grönska och ståtliga pinjeträd. Du har kommit till Tabarka, på Tunisiens vackra ”korallkust”. En ny och outforskad del av landet för många golfturister.

Le Cigale Tabarka Hotel är ett 5-stjärnigt hotell direkt vid stranden och består av en huvudbyggnad och även radhuslängor med utsikt mot havet eller golfbanan. Hotellet hette tidigare Tabarka Beach och var då ett mycket trevligt 4-stjärnigt hotell. Om ni besökte hotellet på den tiden så kommer ni nu knappast känna igen er alls. Vid renoveringen 2012-2014 så byggdes allt om och renoverades från grunden. Lobbyn är pampig och domineras av en kupol liknade en takkonstruktion med en enormt stor och pampig taklampa. Inredningen är modern och man har med omsorg valt diskreta men behagliga färgkombinationer. Hotellet har 248 rum, det är inget litet designhotell men man har lagd ner mycket energi och pengar på formgivningen. Flera korridorer har skulpturala träribbor som skapar en böljande känsla som kan associeras med havets vågor bara ett stenkast från hotellet.

Spa-anläggningen är hotellets stolthet och är på 2300 kvm och har hela 23 behandlingsrum, flera pooler och hammam. På Tabarka handlar mycket om vatten och det finns givetvis både utomhus- och inomhuspool och havet ligger direkt utanför hotellet. För den som är dykintresserad så finns det en orsak till att man döpt området till korallkusten, det finns en hel värld att upptäcka även under havsytan. Hotellet har en större buffétrestaurang men även två à la carte restauranger öppna året runt. Som på många tunisiska hotell har man även ett traditionellt inredd te- och kaffesalong där man även har möjlighet att röka vattenpipa.

Hotellet ligger inte direkt vid första tee men man får ändå en golfkänsla då hål 3 mer eller mindre rundar hotellet på sin väg ut mot havet. Klubbhuset ligger en kort promenad bort, och hotellet har transportservice till och från banan för dig som inte vill gå de tio minuterna.

The Residence Tunis

The Residence Tunis by Cenizaro öppnade redan 1996 och är byggnadsmässigt inspirerade av klassisk arabisk-tunisiska byggnader men även mycket av den moriska byggnadskonsten i spanska Andalusien. Det är både pampigt och 5-stjärnigt. Hotellet var fram till pandemin en del av The Leading Hotels of the World som är en kvalitetsstämpel. Förutom tre restauranger så har hotellet en imponerade spa-anläggning med vackert inglasad saltvattenspool. Hotellet har ett stort poolområde men även en egen sandstrand. Det är även The Residence som äger golfbanan som bär samma namn. Det finns transportservice mellan hotellet och golfbanan.

Rummen har tydliga arabiska inslag utan att det blir pråligt utan det är relativt stilrent. Hotellet har totalt 170 rum och standardrummen mäter 39 kvm vilket får anses vara rymligt. Det finns 9 suiter som är mer än dubbelt så stora och ligger på runt 100 kvm. Generellt så har alla rum det som man kan förvänta sig av ett lite bättre 5 stjärnigt hotell så som minibar, hårtork, badrock, AC och givetvis 24 timmars rumservice. Det finns även balkong och i badrummet så finns det separat dusch och badkar. Vill man göra en middagsutflykt så ska man passa på att besöka Sidi Bou Said ”Den blåvita staden”. Det är fantastiskt vackert och mysigt att strosa omkring på de smala gränderna och beundra dörrar och fönster som är vackert målade i blått, som blir en vacker kontrast till de vitkalkade väggarna. Sidi Bou Said ligger på behagligt taxiavstånd och här finns ett flertal bra restauranger. Hotellet kan hjälpa till med att boka och rekommendera lämplig restaurang.

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge Vid stranden, ca 600 meter från The Residence Golf.
Rum 161 rum och 9 sviter. Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, AC, värdeskåp, minibar, balkong.
Faciliteter Spa, inomhuspool, utomhuspool, restauranger, barer, aktiviteter.
Internet Gratis WiFi på hela hotellet.