Saint Endréol

Saint Endréol Golf & Spa Resort

Saint Endréol ligger mitt i regionen Provence och är ett väldigt populärt resmål och det är lätt att förstå varför. Både boende och bana i Saint Endréol är helt enkelt väldigt bra samtidigt som de ligger geografiskt fördelaktigt till i regionen.

Det finns mycket att se och uppleva i regionen vilket vi även rekommenderar att man tar sig tid till. Beroende på vad man vill se så finns det mesta bara en kort biltur bort från hotellet. Nattlivet i St Tropez, små charmiga byar i Haute Provence eller mäktiga vyer i norra Provence. Det svåra kan vara att välja bland det goda.

Provence är så mycket mer än filmfestivaler och strandpromenader. Traditionellt sträcker sig Rivieran ungefär till St Tropez, men Provence är en vidsträckt region med natur som böljar från svalkande alpina ängar i norr genom skogsklädda bergssluttningar och grönskande dalar med pinjeträd och olivlundar ända ner till den dramatiska kusten med dess klassiska badorter och eleganta palats.

Fakta

Avstånd flygplats Nice ca 75 km
Nära städer Cannes ca 55 km, St Tropez ca 40 km

Väder just nu

19.7℃

Saint Endréol Golf Course

Saint Endréol är en kuperad parkbana som passar såväl amatörer som proffs. Banan öppnades i augusti 1992 och ligger skulpterad i ett förförande vackert landskap med många kullar. Det är en bana som kan utmana men som ändå inte innehåller några direkta svårigheter. Kanske hål 2 och 13 är två hål där du kan jobba på att hålla tungan extra rätt i mun. Banan ligger längs med floden Endre som lånat sitt namn till ägorna.

Eftersom Saint Endréol ligger så bra till i regionen Provence finns det ett flertal andra banor inom räckhåll, bland annat Sainte-Maxime, Barbaroux och Roquebrune. Det är givetvis ingen nackdel om man vill spela flera banor under sin vistelse.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72,  6169 5878 5398 5000 4813
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
HCP-gräns 30
Bandesign Michel Gayon (1992)

Saint Endréol Golf & Spa Resort

Hotellet är 4-stjärnigt, utformat i klassisk Provence-stil och håller mycket bra standard. Det ligger vackert mellan havet och bergen ett stenkast från de finaste stränderna på Franska Rivieran. Alla rum har balkong och ett litet kök med kokplattor, mikro och kylskåp. Det finns värdeskåp, TV, luftkonditionering och WiFi. Spaavdelningen och dess behandlingar är omfattande och är väl värd ett besök.

Fakta

Standard starstarstarstar
Läge Mitt i regionen Provence
Rum Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, AC, värdeskåp, kitchenette, WiFi, balkong
Rumstyper Standard Prestige, Superior Prestige, Suites
Faciliteter Restaurang, bar, pool, solterrass, spa med pool och bastu, gym, tennis
Internet WiFi finns

Golf i Provence

Golfresepodden gästas i detta avsnitt av Niklas, som är Golf Plaisirs produktionschef tillika frankofil. Johan introducerar ett Marcel Prost-perspektiv. Anders har spelat sig genom Provence och runt hela Frankrike. Vi jämför banor som är från 1998 med en från 1898, häftiga par 3:or och Europas största green som är 69 meter lång. Anders och Johan har lite olika åsikter om det franska köket och Johan har gjort misstaget att beställa det dyraste vinet.

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället