Westin Abu Dhabi Golf Resort

Westin Abu Dhabi Golf Resort & Spa

Abu Dhabi Golf Club och det intilliggande Westinhotellet skapar en helt enastående golfanläggning. Golfbanan, som var Abu Dhabis första, har stått värd för prestigefulla ända sedan 2006 och sedan det 5-stjärniga hotellet kom till så är det sannolikt UAE:s bästa golfresort. I paketet så spelas det även golf på de absoluta toppbanorna Saadiyat Beach GC, Yas Links och nya Yas Acres.

Fakta

Avstånd flygplats Dubai ca 135 km, Abu Dhabi ca 15 km.
Avstånd city Abu Dhabi ca 15 km
Avstånd golf Abu Dhabi GC: 100 m
Yas Links; ca 16 km
Saadiyat Beach: ca 32 km

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 27.995:-

Flyg till Dubai t/r
Bagage & golfbag på flyget
Privat transfer Dubai Airport - hotellet i Abu Dhabi t/r
7 nätter på Westin Abu Dhabi
Frukostpension
2x 18-hålsgreenfee på Abu Dhabi Golf Club
1x 18-hålsgreenfee på Saadiyat Beach Golf Club
1x 18-hålsgreenfee på Yas Links
1x 18-hålsgreenfee på Yas Acres Golf (2x 9 hål)
Förbokade starttider
Boka

Vårt veckopaket bygger på förbokade flygstolar med Emirates till Dubai vilket hjälper att pressa priset. I paketet så spelas det även golf på de absoluta toppbanorna Saadiyat Beach GC, Yas Links och nya Yas Acres.

Väder just nu

13.2℃

Abu Dhabi Golf Club

Den bildsköna parkbanan är en av spelarnas favoriter på Europatouren och lockar de flesta i världseliten. Martin Kaymer sa efter sin tredje vinst på fyra år att han betraktar denna som sin hemmabana och att den högst sannolikt har världens bästa greener! Att få spela en parkbana av den här digniteten är verkligen en upplevelse för alla golfare och det är helt klart värt att åka hit bara därför.

Fakta

Antal hål 27 (18+9)
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72,  6803 6147 5714 5285
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Peter Harradine (2000)

Saadiyat Beach Golf Club

Den legendariske storspelaren, och nu även högt rankade designern, Gary Player, har satt sitt landmärke i Emiratet. Saadiyat Beach Golf Club är ett unikt projekt helt i egen stil och layout. Denna mästerskapsbana är en tvättäkta ”Ocean Course” där flera av hålen är strandnära med spektakulär utsikt över havets glittrande vatten kantat av vita sandstränder. Femte hålet, Dolphin View, gör skäl för namnet. Ofta ser man delfiner hoppa bland vågorna bakom greenen. Banan har visserligen bara 73 bunkrar, men den största är fyra km lång!

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Ocean Course (öken/links)
Banfakta Par 72,  7137 6645 6456 5479 4837
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Gary Player (2010)

Yas Links

Yas Links, den första linksbanan i mellanöstern. Designad av Kyle Phillips som skapat skotska storheter som Kingsbarns och Dundonald Links borgar det för en utsökt kvalitet och finess – mer links än så här kan det inte bli. Hela banan sträcker ut sig längs det azurblå vattnet i Persiska viken och både storspelare som amatörer är lyriska. Upplevelsen blir inte sämre av att avsluta golfrundan med ett besök i klubbhuset där puben har en härlig uteservering mot 18:e hålets green och havet med mangroveträsken där bakom. Dessutom ligger vårt hotell bara några minuter bort.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Linksbana
Banfakta Par 72, 6779 6434 6045 5702 4968
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Kyle Phillips (2010)

The Westin Abu Dhabi Golf Resort & Spa

Westin Abu Dhabi ligger granne med den mäktiga falken som utgör klubbhuset på Abu Dhabi Golf Club.

På hotellet råder en avslappnad atmosfär med en ”golfig” känsla och på rangen direkt utanför hotellet ligger rangebollarna prydligt upplagda i pyramider. Hotellet är stort, lyxigt men inte överdådigt, och smälter väl in med det pampiga klubbhuset. Rummen är klassiskt stramt inredda och rymliga utan att vara enorma (45 kvm). Klassen på ett hotell visar sig ofta när man äter buffén. I bufférestaurangen är sushin lite bättre, lite generösare med skaldjur och en enorm variation av väl utvalda rätter från alla världens hörn – internationellt och riktigt bra. Det finns givetvis fler restauranger men buffén är det som ingår i vårt paket. Huvudbaren ligger i direkt anslutning till den väl tilltagna lobbyn. Det finns givetvis gym, spa och två pooler, en bad- och relaxpool samt en 25 meters motionspool. Hotellet ligger en bit från stranden och för den som vill bada i havet kan vi varmt rekommendera Saadiyat Beach Club, den är väl värd ett besök.

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge Precis intill Abu Dhabi Golf Club
Rum Dusch/bad, TV, telefon, AC, värdeskåp, minibar, balkong, WiFi
Rumstyper Deluxe, Garden, Suite
Faciliteter Restauranger, barer, pool, soldäck, tillgång till strand, spa, gym
Internet Gratis WiFi på rummen

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället