Westin Abu Dhabi Golf Resort & Spa

Westin Abu Dhabi Golf Resort & Spa

Westin Abu Dhabi är det perfekta resmålet för den kräsne golfaren som vill ha garanterad värme och högsta kvalitet till ett vettigt pris. De två toppbanorna Abu Dhabi Golf Club med den magnifika falken som klubbhus och Saadiyat Beach Golf Club kommer inte att göra någon besviken.

Race to Dubai har verkligen satt Förenade Arabemiraten på golfkartan. Alla tävlingarna i ”Desert Swing” på Europatouren erbjuder absolut bästa tänkbara förutsättningar både väder- och golfmässigt. Deltävlingen på Abu Dhabi Golf Club har blivit en modern klassiker då tävlingen funnits med i programmet sedan 2006.  Det karakteristiska klubbhuset utformat som en falk kan inte ha undgått någon och vakar över både 9:e och 18:e green. Tillsammans med det smakfulla Westin-hotellet som ligger direkt i anslutning till det maffiga klubbhuset är detta verkligen en förstklassig golfresort. Det är ofta detaljerna som gör helheten och här snålar man inte på något. Banan är i det närmaste manikyrklippt och den fantastiska buffén på hotellet innehåller något för alla smaker.

Har ni inte fått nog av golfupplevelser på Abu Dhabi Golf och Saadiyat Golf så finns även spektakulära Yas Links i närheten. Yas Links, som är den högst rankade banan i Förenade Arabemiraten, utmärker sig som en ”konstgjord linksbana i öknen”. En härlig utmaning och oförglömlig upplevelse med ett stort antal hål längs med en enorm lagun med azurblått vatten.

Fakta

Avstånd flygplats Abu Dhabi ca 15 km. Dubai ca 135 km
Avstånd city Abu Dhabi ca 15 km

Väder just nu

28.2℃

Abu Dhabi Golf Club

Fram till för ett par år sedan fanns här endast Abu Dhabi GC som i sig definitivt inte går av för hackor. Den bildsköna parkbanan är en av spelarnas favoriter på Europatouren och lockar de flesta i världseliten. Martin Kaymer sa efter sin tredje vinst på fyra år att han betraktar denna som sin hemmabana och att den högst sannolikt har världens bästa greener! Att få spela en parkbana av den här digniteten är verkligen en upplevelse för alla golfare och det är helt klart värt att åka hit bara därför.

Fakta

Antal hål 27 (18+9)
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72,  6803 6147 5714 5285
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Peter Harradine (2000)

Saadiyat Beach Golf Club

Den legendariske storspelaren, och nu även högt rankade designern, Gary Player, har satt sitt landmärke i Emiratet. Saadiyat Beach Golf Club är ett unikt projekt helt i egen stil och layout. Denna mästerskapsbana är en tvättäkta ”Ocean Course” där flera av hålen är strandnära med spektakulär utsikt över havets glittrande vatten kantat av vita sandstränder. Femte hålet, Dolphin View, gör skäl för namnet. Ofta ser man delfiner hoppa bland vågorna bakom greenen. Banan har visserligen bara 73 bunkrar, men den största är fyra km lång!

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Ocean Course (öken/links)
Banfakta Par 72,  7137 6645 6456 5479 4837
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Gary Player (2010)

Yas Links Golf Club

Yas Links, den första linksbanan i mellanöstern. Designad av Kyle Phillips som skapat skotska storheter som Kingsbarns och Dundonald Links borgar det för en utsökt kvalitet och finess – mer links än så här kan det inte bli. Hela banan sträcker ut sig längs det azurblå vattnet i Persiska viken och både storspelare som amatörer är lyriska. Upplevelsen blir inte sämre av att avsluta golfrundan med ett besök i klubbhuset där puben har en härlig uteservering mot 18:e hålets green och havet med mangroveträsken där bakom. Dessutom ligger vårt hotell bara några minuter bort.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Linksbana
Banfakta Par 72, 6779 6434 6045 5702 4968
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Kyle Phillips (2010)

The Westin Abu Dhabi Golf Resort & Spa

Westin Abu Dhabi ligger granne med den mäktiga falken som utgör klubbhuset på Abu Dhabi Golf Club.

På hotellet råder en avslappnad atmosfär med en ”golfig” känsla och på rangen direkt utanför hotellet ligger rangebollarna prydligt upplagda i pyramider. Hotellet är stort, lyxigt men inte överdådigt, och smälter väl in med det pampiga klubbhuset. Rummen är klassiskt stramt inredda och rymliga utan att vara enorma (45 kvm). Klassen på ett hotell visar sig ofta när man äter buffén. I bufférestaurangen är sushin lite bättre, lite generösare med skaldjur och en enorm variation av väl utvalda rätter från alla världens hörn – internationellt och riktigt bra. Det finns givetvis fler restauranger men buffén är det som ingår i vårt paket. Huvudbaren ligger i direkt anslutning till den väl tilltagna lobbyn. Det finns givetvis gym, spa och två pooler, en bad- och relaxpool samt en 25 meters motionspool. Hotellet ligger en bit från stranden och för den som vill bada i havet kan vi varmt rekommendera Saadiyat Beach Club, den är väl värd ett besök.

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge Precis intill Abu Dhabi Golf Club
Rum Dusch/bad, TV, telefon, AC, värdeskåp, minibar, balkong, WiFi
Rumstyper Deluxe, Garden, Suite
Faciliteter Restauranger, barer, pool, soldäck, tillgång till strand, spa, gym
Internet Gratis WiFi på rummen

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället