Sheraton Arabella

Sheraton Arabella Golf Hotel

Det är lätt att bli förälskad i Mallorca, som brukar beskrivas som ”kärlekens ö”. Ett besök i katedralen i Palma är ett ”måste” och kanske en lunch i den charmiga saluhallen Mercado Olivar på Plaza Olivar. Utanför staden finns bland annat sol- och badmöjligheter i Alcudia och Palma Nova/Magaluf, men också stillhet som i klostret i Lljuc där den beryktade "svarta madonnan" finns.

Bara några kilometer från Mallorcas fantastiska huvudstad Palma ligger detta utsökta golfhotell omringat av tre suveräna golfbanor. De tre banorna, Son Vida, Son Muntaner och Son Quint ligger inbäddade i Mallorcas allra vackraste landskap. Den äldsta, tillika mästerskapsbana, Son Vida, omger hotellet medan Son Muntaner och Son Quint bara är två minuter bort.

Fakta

Avstånd flygplats Palma ca 18 km
Nära stad Palma ca 6 km

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 11.995:-

Flygplatstransfer t/r
3 nätter, del i dubbelrum
Frukostpension
3x heldagsgreenfee på Son Vidas banor Son Muntaner, Son Vida och Son Quint
Förbokade starttider

På weekends och kortveckor finns som regel flera flygalternativ att välja på och priserna kan variera en hel del. För att göra priset tydligare och mer rättvisande presenterar vi därför dessa paket utan flyg.
Självklart hjälper vi till att boka flyget till bästa möjliga pris om ni önskar. Naturligtvis kan vi även förlänga eller justera innehåll i paketen.

Väder just nu

22℃

Son Vida Golf

Egentligen heter det Arabella Golf men namnet Son Vida är så inarbetat att vi refererar till det. De tre banorna ligger inbäddade i öns allra vackraste landskap. Samtliga är designade av internationellt kända banarkitekter som använt det naturliga och storslagna landskapet på bästa sätt. Alla banorna har var sitt träningsområde.

Son Vida

Den fantastiska Son Vida (Mallorcas äldsta bana) ritades av Fred Hawtree 1964 och renoverades sedan av den välkände arkitekten Kurt Rossknect 2001. Banan blev då uppdaterad för att bli en bättre utmaning för den moderna golfaren. Breda fairways sträcker ut i trädkantad natur med underbar vy mot Palmabukten. Men banan är kanske mest känd för sina svepande doglegs och dess dramatiska sista hål, en par-5 med ett andra slag över vatten som säkerligen kommer att locka fram djärva försök.

Son Muntaner

Banan är omgiven av magnifika pinje-, mandel- och olivträd där för övrigt det tusen år gamla ”Sa Capitana” vid 15 hålets tee är det äldsta kända olivträdet på ön. Son Muntaner ligger inbäddad mellan kullarna i Son Vida och Palma, banan har stora greener och flera hål som går intill sjöar och spektakulära klippor. Golfaren är ett med naturen på denna 18-hålsbana som också hyser många arter av fåglar och Medelhavets flora. Redan på första hålet ställs man på prov. Inspelet slås mot en väl bunkerskyddad green och dessutom är det vatten i spel. Son Muntaner är teknisk och man belönas när man planerar sitt spel.

Son Quint

Son Quint är en formidabel bana som utan tvivel kommer att fastna på näthinnan. Designad av Ramon Espinosa sträcker sig banan genom ett kuperat mallorcanskt landskap med två spretande sjöar som ger ytterligare karaktär. Dess höga läge erbjuder fantastisk utsikt över det livliga Palmaområdet och känslan att slå ut på hål 8 med den vackra Palma Cathedral som bakgrund är mäktig. Golfentusiaster kommer garanterat bli förtjusta i böljande fairways och stora greener som erbjuder många utmanande flaggplaceringar.

Utöver dessa banor finns även Son Quint Pitch & Putt. Denna träningsbana har nio hål, mäter 655 meter och ligger intill Son Quint.

Fakta

Antal hål 54 (3x18)
Bankaraktär Parkbanor. Son Quint är något kuperad.
Banfakta Son Vida: Par 71, 5601 4738
Son Muntaner: Par 72, 6226 5968 5465 5170
Son Quint: Par 72, 6205 5929 5490 5119
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang
HCP-gräns 36
Bandesign Son Vida: Fred Hawtree (1964), Kurt Rossknect (2001)
Son Muntaner: Kurt Rossknect (2000)
Son Quint: Ramón Espinosa, Kurt Rossknect (2007)

Sheraton Mallorca Arabella Golf Hotel

På Sheraton Mallorca Arabella Golf Hotel bor man kungligt och tillsammans med sina tre golfbanor ger det ett nytt perspektiv på hur perfekt ett golfhotell egentligen kan vara. Stilen med sandfärgade väggar och grova balkar speglar spansk arkitektur och är utformad för att likna en spansk herrgård. Här är det sannerligen lätt att trivas.

Förutom golfbanorna finns det tennis och både inomhus- och utomhuspooler. Hotellet erbjuder matupplevelser på två olika restauranger som serverar spanskinfluerade läckerheter med färska råvaror. Var och en har dock sin egen distinkta atmosfär och unika specialiteter. Följ med på en kulinarisk resa genom Medelhavet och smaka olika smaker från Marocko, Grekland, Spanien och Italien, eller njut av det bästa av traditionella spanska tapas. Båda restaurangerna ligger bara ett stenkast från det 18:e hålet på Son Vida Golf Course. För en god drink är du välkommen till lobbybaren, en idealisk plats att njuta regionala viner och drinkar med gamla och nya vänner.

Standardrummen benämns som Superior room och är utrustade med ”Sheraton Sweet Sleeper beds” och Dallmayr kaffe. Rummen har en modern interiör med varma nyanser och mysig atmosfär. De stora fönstren erbjuder en underbar utsikt över trädgården eller de lummiga golfbanorna. Dessa rum är mellan 24-30 kvm. Nästa steg i uppgradering är Deluxe Room på 30-40 kvm, Juniorsuites på 45 kvm eller Hole-in-One Suite på 88 kvm.

Här finns en välutrustad Sports Club med bland annat tennis, volleyboll och cyklar samt Europas första Shine Spa som fokuserar på behandlingar för golfare. Detta är också en plats för familjer att samlas, här hittar man Mallorcas största Kids Club.

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge Ca 10 minuter från Castillo Hotel Son Vida och bara en kort promenad till klubbhuset på Son Vida Golf.
Rum 93 st. Dusch/bad, TV, telefon, AC, värdeskåp, minibar, WiFi
Rumstyper Superior, Deluxe, Junior Suite, Hole in One Suite
Faciliteter Restauranger, bar, terrass, pool, spa med pool och jacuzzi, gym
Internet Ja
Virtuell Tour https://thepomposo.viewin360.co/share/collection/791qv?logo=bWVkaWEvMTEyNTQ4LzYzNzUtOWM4Zi0zMGFiLTYxMTYucG5n&info=0&logosize=140&fs=1&vr=1&zoom=1&thumbs=-1

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället