Rundresa Sydafrika

Golfresa Deluxe i Western Cape

Tillsammans med Sydafrikaresor anordnar vi denna exklusiva golfresa med svensktalande guide i Western Cape. Resan startar i Kapstaden, en av världens vackraste städer. Här spelar vi golf på Clovelly och Milnerton men har även tid till att utforska staden på egen hand. Vi åker vidare till Hermanus som är en vacker och pittoresk hamnstad vid Walker Bay och checkar in på golfresorten Arabella Country Estate. Som om det inte vore nog fortsätter vi till slut genom vinlandskapen där vi bor på Erinvale Estate Hotel & SPA. Här spelar vi naturligtvis Erinvales egna golfbana samt Pearl Valley Golf Course, som anses vara en av Sydafrikas absolut bästa banor. Utöver golfen så passar vi på att prova några av de viner som produceras i området och njuter vi av god mat på Ernie Els restaurang.

 

Fakta

Datum 2-15 feb 2025
Reslängd 13 nätter (varav 2 på flyget)
Avresorter ARN, CPH, GOT, OSL
Min/Max antal 12/24 personer

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 44.995:-

Flyg från Skandinavien till Sydafrika t/r
Samtliga flygskatter (dessa kan ändras)
Golfbag på flyget
Mat på flyget
Svensktalande auktoriserad guide (ej på flygresan)
All transfer enligt program
4 nätter på Radisson RED Cape Town
3 nätter på Arabella Country Estate
4 nätter på Erinvale Estate Hotel & SPA
Måltider enligt program
1x 18-hål på Milnerton GC
1x 18-hål på Clovelly Golf Club
2x 18-hål på Arabella Golf Club
2x 18-hål på Erinvale Golf Club
1x 18-hål på Pearl Valley GC
Kort stadsrundtur i Kapstaden
Choklad- och vinprovning på Spier Wine Farm
Kort stadsrundtur i Stellenbosch
Middag på Ernie Els Winery
All dricks på restauranger och utflykter samt till hotellpersonal, busschaufförer, bärarna på flygplatsen
Boka

Möjliga tillägg/val
Enkelrumstillägg: 12 995 kr
Avdrag för icke golfare: - 5 000 kr
Avbeställningsförsäkring: 7,2% av resans pris genom Gouda Försäkringar
Reseförsäkring: Tecknas via Gouda Försäkringar

Boknings & Avbokningsregler
Anmälningsavgift på 7 500 kr/person betalas inom 7 dagar och är ej återbetalningsbar
Avbokning 60-46 dagar före avresa: 40% av resans pris
Avbokning 45-31 dagar före avresa: 75% av resans pris
Avbokning mindre än 30 dagar före avresa: 100% av resans pris

Väder just nu

26.1℃

Program 2 mar 2025

Nedan är det ordiniarie programmet för Golfresa Deluxe i Western Cape med guide i februari 2025. Vi reserverar oss för att mindre avvikelser kan förekomma från resa till resa vad gäller utfärder, hotell, golf, restauranger och vingårdar i programmet av orsaker vi ej kan styra över.

2 mars: Avresa

Nu börjar äventyret! Idag reser vi ifrån Skandinavien och efter en mellanlandning sammanstrålar vi och flyger vidare till Kapstaden med nattflyg.

 • Middag på flyget

3 mars: Kapstaden

På morgonen landar vi i Kapstaden, en av världens vackraste städer som ligger på Taffelbergets sluttningar med havet precis nedanför. Här möter vår guide oss och vi börjar med en kortare stadsrundtur. På eftermiddagen checkar vi in på vårt fina hotell som är centralt beläget i V&A Waterfront-området med gångavstånd till de trendigaste restaurangerna och butikerna. Resten av dagen är ledig och vi har troligtvis en tidig kväll efter resans ansträngningar.

 • Frukost på flyget
 • 4 nätter på Radisson Red i Kapstaden med frukost

4 mars: En härlig dag i Kapstaden

Dagen är ledig för egna aktiviteter. Varför inte boka en golfrunda på någon av Kapstadens vackra golfbanor? Ligg på en av de långa vita stränderna på Atlantsidan och njut av värmen eller fynda på marknaden vid Greenmarket Square som har öppet alla dagar. Vi rekommendera att ni tar linbanan upp för Table Mountain med sina 1000 meter över havet. Den 360 graders roterande linbanan ger en fantastisk panoramabild av staden nedanför. Vi föreslår även ett besök på Robben Island, ön som Nelson Mandela satt fängslad på i 18 av sina totalt 27 år i fängelse. Här får man möjlighet att se den lilla cell Nelson Mandela satt i och upplevelsen förstärks av att guiden själv är en före detta fånge. I det trendiga och fashionabla området Camps Bay nere vid havet ligger många av Kapstadens fina restauranger, varför inte inta en vällagad middag i närheten av denna halvmåneformade strand?

 • Frukost ingår

5 mars: Spel på Milnerton Golf Club

Äntligen golf! På förmiddagen spelar vi vår första golfrunda och det på Milnerton Golf Club. Banan ligger vid havet och är välkänd för sin underbara utsikt över Kapstaden med Table Mountain i bakgrunden. De flesta foton ni har sett över berget är tagna just härifrån. Då banan ligger vid havet kan vinden avgöra om det blir en lätt” eller en svår golfrunda!

 • Frukost ingår
 • Golf på Milnerton Golf Club

 6 mars: Spel på De Zalze Golf Club

Clovelly Golf Club är känd för att vara en av de vackraste golfbanor i Kapregionen. Golfbanan är relativt platt, men svårspelad på grund av sina smala fairways. Under golfrundan har ni en underbar utsikt över havet.

 • Frukost ingår
 • Golf på Clovelly GC

7 mars: Kapstaden – Hermanus

Dagen börjar med ett besök i en kåkstad där vi får träffa lokalbefolkningen på ett intressant vis och lära oss mer om deras liv och leverne. Vi lämnar sedan Kapstaden och kör längs den vackra kustvägen till Hermanus, en pittoresk hamnstad som ligger vid Walker Bay. Staden är mest känd för de stora rätvalar som kommer hit för att leka under andra halvan av året. Delfiner och valar kan dock beskådas året om.

På eftermiddagen checkar vi in på vårt fina hotell som ligger precis vid Sydafrikas största lagun och cirka 30 minuters bilfärd från centrala Hermanus. Dagen avslutas med en gemensam middag.

 • Boende på Arabella Country Estate
 • Frukost och middag ingår

8 mars: Spel på Arabella Golf Club

Idag spelar vi på en av Sydafrikas bästa mästerskapsbanor, Arabella Golf Club som är designad av Peter Matkovich som har vunnit flera priser och banan passar både proffs och amatörer. Banan omges av magnifika berg och tre av hålen ligger längs med den vackra lagunen.

 • Frukost ingår
 • Golf på Arabella

9 mars: Spel på Arabella Golf Club

Idag har vi ytterligare en dag med golf på Arabella Golf Club.

 • Frukost ingår
 • Golf på Arabella

10 mars: Hermanus – Stellenbosch, spel på Erinvale Golf Club

Idag beger vi oss ut på nya äventyr mot de vackra vindistrikten runt Stellenbosch. Här ligger vingårdarna tätt och det finns också gott om vackra golfbanor. Vårt boende ligger strax utanför Somerset West. Vid ankomst spelar vi på mästerskapsbanan som är designad av Gary Player och är välkänd såväl i Sydafrika som internationellt. De första nio hålen är belägna i en dal med relativt platta fairways. De sista nio utgör en större utmaning med mycket kuperad terräng. Banan är känd för att erbjuda några av de bästa greenerna i landet.

 • Frukost ingår
 • Boende på Erinvale Estate Hotel & SPA
 • Golf på Erinvale

11 mars: Stellenbosch

Efter frukost kör vi ut i det lummiga vinlandskapet som är bedårande vackert med bergen i bakgrunden som sluttar mot havet. Vi börjar med ett besök på Spier Wine Farm där vi njuter av en vin- och chokladprovning. Därefter gör vi en kortare stadsrundtur med buss för att lära känna Stellenbosch som är en vacker gammal universitetsstad med intressant arkitektur, så kallad Cape Dutch style.

På kvällen har vi en gemensam middag på Ernie Els restaurang.

 • Frukost och middag ingår

12 mars: Spel på Erinvale Golf Club

Idag har vi ytterligare en dag med golf på Erinvale Golf Club.

 • Frukost ingår
 • Golf på Erinvale

13 mars: Spel på Pearl Valley Golf Course

Vi startar dagen med en golfrunda på Pearl Valley Golf Course. Golfbanan är ett mästerverk skapat av en av de mest inflytelserika männen i golfvärlden, Jack Nicklaus. Banan öppnades officiellt i november år 2003 och har sedan dess stått värd för flera mästerskap. Golfbil ingår.

 • Frukost ingår
 • Golf på Pearl Valley Golf Course

14 mars: Hemresa

På eftermiddagen bär det av mot flygplatsen med fullpackade resväskor så se till att ta sista chansen att njuta av solen, kanske göra lite shopping och äta en god lunch. Några säger farväl till Sydafrika och flyger med nattflyg hem till Sverige medan de som förlängt fortsätter vidare till exempelvis de mäktiga Victoriafallen eller Mauritius för några dagar med sol och avkoppling. Läs mer om våra förlängningar här!

 • Frukost och middag (flyg) ingår

15 mars: Hemkomst

Efter en resa med många upplevelser och intryck landar vi idag i Skandinavien igen.

 • Frukost (flyg) ingår

Milnerton Golf Course

Milnerton Golf Club är en klubb med anor från 1913, då en 6-håls bana. 1995 totalrenoverades banan med ett mycket lyckat resultat som vi kan se idag. Milnerton ligger vid havet och är välkänd för sin underbara utsikt över Kapstaden med Table Mountain i bakgrunden. De flesta foton ni har sett över berget är tagna just härifrån. Då banan ligger vid havet kan den definitivt bli en riktig utmaning. Oftast har man vinden i ryggen på de första nio men här ligger också banans svåraste hål och inledningen är tuff, fyra par-4or i rad innan första korthålet. Det är vatten i spel på nästan alla hål och den som rutinmässigt drar snett åt fel hål kan få det lite jobbigt. Klubbhuset ligger vackert ut mot Milnerton Beach och det är en fröjd att avsluta på verandan där. Närheten till Kapstaden och havet gör Milnerton till en populär bana att både spela och bo intill.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Linksinspirerad
Banfakta Par 72,  6108 5771 5303 5081
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Golf Data

Clovelly Country Club

Clovelly är en klassisk bana som ligger innästlad i Silvermine Valley nära Fish Hoek sydost om Kapstaden. Trots närheten till staden råder här en rofull, nästan familjär stämning och banan har beskrivits som ett vin som bara blir mognare och bättre med åren. Detta har gjort banan mycket populär både bland medlemmar och besökare och något man inte bör missa när man stannar i Kap-området.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72, 5883 5534 5225
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, vagnar/buggies, hyrklubbor, caddies, restaurang,
Bandesign Charles Molteno Murray (1934)

Arabella Golf Club

Arabella Golf Club har från starten rankats bland de bästa banorna i regionen. Tack vare omfattande förbättringsarbeten och en viss redesign under de senaste åren räknas den nu bland de bästa i landet. Kvalitetskänslan är total både vad gäller banans skick, personligt bemötande och den tekniska nivån. Vad sägs till exempel om möjligheten att beställa mat via GPS:en i golfbilen? Bankaraktären är mästerskapsbana med en del ganska långa och tuffa hål, men om du väljer de främre utslagsplatserna är den klart beskedligare. Artonde hålet, par fem, 488 meter, är ett mästerligt avslutningshål, så vackert att man blir tårögd. Oavsett ditt resultat gör det att du genast vill ut igen för en ny chans.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72,  6734 6299 6004 5504
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Peter Matkovich (1999)

Erinvale Golf Club

Vid foten av Helderbergen mellan anrika vingårdar och naturreservat får man en varierad golfrunda då Erinvales bägge 9-hålsslingorna är ganska olika. De första nio slingrar sig med smala fairways längs tjusiga hus och smälter fint in i omgivningen. De andra nio flyter fram längs foten av Helderbergen och möjligen med en av de vackraste vyer som går att få över False Bay omgivet av vingårdar, olivlundar och Helderbergs naturreservat. Greenerna är stora och bevakade av välplacerade bunkrar och inslag av vatten. Det finns många pinnplaceringar att välja på…

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Resortbana
Banfakta Par 72  6440 6052 5643 5110
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, bunker, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang,
Bandesign Gary Player (1995)

Pearl Valley Golf Estate

Jack Nicklaus skapelse ligger i en vacker dalgång mellan Franschhoek och Paarl. Golfbanan är omgiven av vingårdar och ligger långt ifrån trafiken, så lugnet infinner sig snabbt. Banan öppnades 2003 och det dröjde inte länge innan den omnämndes som den bästa banan i Western Cape. Sedan 2006 har den legat på topp-10 listan över Sydafrikas bästa banor enligt Golf Digest. På senare år har även Europatouren spelat här och servicenivån, liksom konditionen på banan är på topp. Signaturhålen är nr 4 och 13 som båda bjuder på majestätiska vyer över de omgivande bergen och sjöarna.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72,  6397 5876 4685
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Jack Nicklaus (2003)

Radisson Red Cape Town

Mer i smeten kan man nästan inte bo. Radisson Red ligger i ett nytt område (Silo) i det pulserande och populära Waterfront, och det är nära tilll allt. Hotellet är helt nytt och konceptet är rött och modernt med fokus på konst, mode och musik. I de allmänna utrymmena kan man ofta se på tillfälliga konstutställningar och lyssna på levande musik. Riktigt läckert är takterrassen med Red Bar där utsikten över staden och Table Mountain är magnifik. Här uppe kan man både ta ett dopp, sola eller bara ta en drink och njuta av naturens skådespel.

Fakta

Standard starstarstarstar
Läge I nya moderna Silo-området
Rum Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, kylskåp
Rumstyper Standardrum (25 kvm), Superiorrum (25 kvm), Junior suites (34 kvm)
Faciliteter Restaurang, bar, takterrass, pool, soldäck
Internet Ja

Arabella Hotel Golf & Spa

Arabella Hotel, Golf & Spa inbjuder sina gäster till en enastående upplevelse i Sydafrika. Beläget i en bedövande vacker miljö intill Sydafrikas största lagun erbjuder detta hotell en perfekt kombination av lyx och skönhet. Redan när man svänger in genom grindarna känner man hur spänningarna släpper och lugnet sprider sig i kroppen. Den prisbelönta spa-anläggningen är en fristad för avkoppling, medan den berömda golfbanan lockar entusiaster med sin magnifika design och böljande landskap. Rummen och sviterna, med sina moderna faciliteter och pittoreska vyer över golfbanan och lagunen, erbjuder en atmosfär av avkoppling och komfort. Med enastående restauranger och utmärkt mat kommer Arabella Hotel, Golf & Spa att förtrolla sina gäster och skapa minnesvärda stunder långt bortom det vanliga.

 

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge Intill Sydafrikas största lagun nära Kleinmond och Hermanus
Rum Dusch/bad, TV, telefon, AC, värdeskåp, te & kaffe faciliteter, balkong/terrass
Rumstyper Deluxe, Deluxe Premium, Suits
Faciliteter Restaurang, bar, pool, terrass, trädgård
Internet Ja

Erinvale Estate Hotel & Spa

Erinvale Estate Hotel & Spa ligger i en historisk omgivning vid foten av de majestätiska Hottentots Holland Mountains och angränsar till den magnifika Erinvale Golf Course. Här erbjuds en lugn och minnesvärd vistelse. Dess läge i ”hjärtat av Helderberg” är elegant bland privata trädgårdar, kullerstensgator och vackra ekar bara 20 minuter från den historiska staden Stellenbosch.
Hotellets restaurang, Seventeen07, erbjuder kulinariska läckerheter och Skelligs pub erbjuder mer traditionell pubmat och naturligtvis en uppsjö av goda drycker. Erinvale Estate Hotel & Spa ligger perfekt för golfentusiasten i närheten av Gary Player-designade Erinvale Golf Course. Efter en dag på banan är ett bra tips att njuta på Erinvale Spa.

Fakta

Standard starstarstarstar
Läge Somerset West
Antal rum 56
Rumstyper Classic, Luxury, Premium och Sviter
Faciliteter Restauranger, bar, lounge, pool, nära the wine route och Erinvale Golf

Vår guide

Våra guider är på hemmaplan! De bor i södra Afrika och har djup insyn i länderna de guidar i. Många som reser med guide för första gången blir förvånade över hur inspirerande, trevligt och enkelt allting blir. För att inte tala om hur mycket ni kan lära er och hur givande resan blir tillsammans med en entusiastisk och kunnig guide som lever och bor i Sydafrika. I guidens sällskap kommer ni snabbt nära resmålet, kulturen och lokalbefolkningen.


Annika Grimberg

Annika är född i Skellefteå men flyttade till Tyskland innan hon hann börja skolan då hennes pappa var tysk. I Tyskland tog hon sin MBA examen och jobbade därefter i mode- och TV branschen. År 2002 flyttade hon till Sydafrika eftersom hon förälskade sig i landet! Hon tog kort därpå sin guidelicens och jobbar idag bland annat med att guida turister i Sydafrika. Hennes stora passion är kåkstäderna där hon är involverad i diverse projekt, hon hjälper bland annat till att driva ett soppkök. En annan passion är mat & vin. Annika har arbetat för vår partner Sydafrikaresor sedan de startade, mestadels med resorna Mat, Vin & Big Five. Hon har golfat tidigare i livet om än inte så ofta numera.

Star for Life

Vi stärker unga att våga tro på sina drömmar

Star for Life är en ideell organisation som arbetar med skolungdomar i södra Afrika. Genom ett unikt utbildningsprogram stärker våra coacher elevernas självkänsla och motiverar dem att satsa på sin utbildning och fatta kloka livsbeslut. På så vis kan de lättare bygga sig en bättre framtid och som vuxna bidra till ett mer jämlikt, rättvist och hållbart samhälle. Vi finns i dag i 120 skolor i Sydafrika och Namibia, och hittills har drygt 450 000 elever tagit del av Star for Life-metodiken.

På våra rundresor med guide går 100 kronor per bokad resenär direkt till Star for life.

 

Ett barn behöver mer än mat för att växa upp

Varje barn behöver mat, omvårdnad och tak över huvudet. Men för att växa upp till stabila individer med stark självkänsla, sunda värderingar och viljan att ha en positiv inverkan på sin omgivning, behövs även stöd och verktyg att utvecklas på både en mental och känslomässig nivå.

Star for Life hjälper unga att lära känna sig själva, identifiera sina drömmar och hantera motsättningar på vägen för att nå dem. En av de viktigaste ingredienserna för att nå hela vägen är att hålla sig frisk. Star for Life är en internationell organisation som grundades 2005 med målet att inspirera unga att tro på sina drömmar och hjälpa dem leva ett liv fritt från aids.

 

Star for Life och de globala hållbarhetsmålen

Agenda 2030 innehåller 17 globala mål som är fastställda av FN och accepterade av regeringar världen över. De syftar bland annat till att utrota fattigdom, förverkliga de mänskliga rättigheterna för alla, minska ojämlikheter och skydda planeten och våra naturresurser. Star for Life har verksamhet i Sydafrika, Namibia och Sverige som bidrar till att länderna kan nå flera av dessa hållbarhetsmål. Vi arbetar i 120 skolor i södra Afrika och drygt 50 skolor i Sverige. Hittills har drygt 450 000 elever tagit del av utbildningsprogrammet. Metodiken syftar till att stärka självkänslan hos barn och ungdomar och motivera dem att satsa på sin utbildning och fatta kloka livsbeslut. På så vis kan de lättare bygga sig en bättre framtid och som vuxna bidra till ett mer jämlikt, rättvist och hållbart samhälle.

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället