Royal Óbidos

Royal Óbidos

Ballesteros sista design

Royal Óbidos behöver knappast någon presentation då den redan nämns med respekt bland klassiska golfresorts. Den prisade banan som blev Ballesteros sista skapelse är försett med ett litet men ack så tjusigt Boutiquehotell.

För den som vill spela fler banor än Royal Óbidos, ja då ligger både Praia D’El Rey och nya West Cliffs bara några minuter bort.

Fakta

Avstånd flygplats Lissabon ca 90 km
Nära stad Óbidos ca 20 km

Paketförslag 1 vecka

Flyg till Lissabon t/r
Golfbag ombord
Meet & Greet på flygplatsen
Flygplatstransfer t/r
7 nätter, del i dubbelrum
Frukostpension
3x 18-håls greenfee på Royal Óbidos
2x 18-håls greenfee på Praia del Rey
1x 18 håls greenfee på West Cliffs
Transfer till Praia del Rey & West Cliffs
Förbokade starttider

Ovan är ett förslag på en vecka till Royal Óbidos. Självklart kan ni sätta ihop paketet precis som ni själva vill vad gäller andra golfbanor, hur mycket golf ni vill spela, andra rumskategorier,  hyrbil eller transfer, mer eller mindre mat mm.

För prisoffert på ovan paket klicka på FÖRFRÅGAN så återkommer vi med en offert. Vill du ha någon ändring i vårt föreslagna paket ange det i kommentarsfältet vid förfrågan. 

Väder just nu

16.2℃

Royal Óbidos Golf

Golfbanan Royal Óbidos har fått sin egen “kungliga” behandling tack vare en av de allra största golfarna genom tiderna – Seve Ballesteros. Han låg bakom designen på ett antal riktigt fina golfbanor och hans sista skapelse blev Royal Óbidos. Banan har en verkligt spännande layout och ligger längs natursköna Silver Coast intill Lagoa de Óbidos, Portugal största lagun, och Atlanten. Självklart bjuds man på mycket fina vyer från flera av hålen. Ballesteros var noga med att inte bara bygga en bana som är en tuff utmaning för den duktiga spelaren utan också ett nöje för medelgolfaren. Därför kan man exempelvis hitta par 3 hål omgärdat av vatten som ser skräckinjagande ut från back tee, men är klart spelbart från rött.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Seaside, hedland
Banfakta Par 72,  6416 5968 5450 5024
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang
HCP-gräns 36
Bandesign Seve Ballesteros (2012)

Praia D'El Rey Golf Course

“Det här landskapet är sådant som vi banarkitekter alltid försöker skapa. På Praia D’El Rey finns allting naturligt”. Så uttalar sig den kända arkitekten Cabell B. Robinson om en av Portugals absolut mest exklusiva och natursköna golfanläggningar. Praia D’El Rey öppnade i juni 1997 har rankats som den 13:e bästa golfbanan på Europas fastland. Banan är verkligen en bildskön skapelse då flertalet av hålen ligger utmed Atlantkusten.  Pinjeskog och naturligt ondulerade sanddyner är andra inslag som gör banan mycket attraktiv. Banan är utmanande och spännande att spela för alla typer av golfare. Vare sig du har singelhandikapp eller är nybörjare så kommer du att uppskatta Praia D’El Reys välklippta fairways och snabba greener. De första hålen letar sig fram bland pinjeskog medan de sista 9 sträcker ut sig i det mer öppna landskapet strax intill Atlanten. Vinden är ofta en faktor att räkna med och är du inte fokuserad på några av de sista 9 hålen, så kan du mycket väl få hämta din boll nere på “beachen”, och då menar vi inte i bunkern. Lycka till!

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Skogs- och seasidebana
Banfakta Par 72,  6112 5666 5232 4783
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang
HCP-gräns Herrar 28. Damer 36.
Bandesign Cabell B. Robinson (1997)

West Cliffs Golf

Den helt nya West Cliffs är byggd direkt intill Praia D’El Rey Golf Resort och erbjuder en underbar golfupplevelse. Naturen runt West Cliffs Golf Course är storslagen och från varje hål har man en fantastisk utsikt över Atlanten. Precis som Praia D’El Reys bana slingrar sig även West Cliffs fram genom böljande sanddyner och lundar med pinjeträd. West Cliffs öppnade för spel i juni 2017 och är verkligen en anledning att åka tillbaka till Praia D’El Rey om man redan varit där. Har man inte varit där är det ett givet val av resmål. Det är en av Europas mest spektakulära golfanläggningar vilket gör det till en ynnest att få tillbringa en vecka eller så här.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Park-/seasidebana
Banfakta Par 72,  63825935 5564 5091 4533
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang
Hcp-gräns Herrar 28. Damer 36
Bandesign Dye Design Group (2017)

Evolutee Royal Óbidos Hotel & Spa

Evolutee Hotel har nu satt sitt landmärke i form av boutiquehotellet Royal Óbidos Hotel & Spa Golf Resort. Detta är en minst sagt väldesignad skapelse med endast 39 rum alldeles intill banan. Här finns förstås både en suverän restaurang, en härlig bar och ett skönt spa. Även klubbhuset har en bra restaurang med en tjusigt inglasad altan som öppnas upp varma dagar för att släppa in de ljumma vindarna. Evolutee Hotel erbjuder lyxiga dubbelrum som är bland de bättre västra Portugal har att erbjuda. Alla rum har balkong med utsikt mot öster och Óbidoslagunen, den största och vackraste i Portugal, eller västerut med oändliga vyer över Atlanten och golfbanan.

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge På Silverkusten bara några minuter från havet och en knapp timme från Lissabon
Rum 39 st. Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, AC, värdeskåp, minibar, gratis WiFi, balkong
Faciliteter Restaurang, bar, pool, solterrass, spa, gym
Internet WiFi finns

Golf norr om Lissabon

Anders och Johan har besök av deras chef Peter Browall. Anders gillar Praia och West Cliffs, men är som vanligt minst lika intresserad av Obidos slott och ringmur eller fiskrestaurangerna i Peniche. Johan försöker vrida och vända på statistik och ranking från Golf Plaisirs senaste studieresa till området. Peter visar sig kunna minst lika mycket om surfing som golf, om det är mycket eller lite låter vi lyssnarna avgöra…

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället