Golf i Alicante

Golf i Alicante har i många år varit mycket efterfrågat bland skandinaver. Området är idealiskt för golf med sitt stabila, varma och soliga klimat. Det finns goda flygförbindelser året runt och inte minst ett stort urval av bra golfbanor.

När man talar om golfbanor i Alicante så kan man dela upp det i norr och söder om Alicante flygplats. Norr om Alicante finner man två klassiker i vårt systerföretag Golf Plaisirs program, La Sella Golf och Villaitana Golf. Åker man söder ut finner man bl.a. La Finca Golf, en fullfjädrad golfresort med en bra bana som slingrar sig mellan apelsinodlingarna. Vill man ha variation finns även Villa Martin och Las Ramblas Golf nära. Likaså Las Colinas Golf som erbjuder moderna lägenheter med hotellservice och en riktigt vass bana designad av Cabell B. Robinson. Ett hack längre söderut ligger La Manga som är en av hela Spaniens mest kompletta golfanläggningar. La Manga är egentligen ett komplett sportcentra och för golfaren så har de hela tre golfbanor.

Den charmiga staden Alicante ligger precis vid Medelhavet på den kuststräcka som är känd som Costa Blanca. Staden är störst i Alicanteprovinsen och här hittar allt du kan förvänta dig av en större stad vid havet – fantastisk mat, härliga stränder, stort shoppingutbud och härliga vandringsmöjligheter.

I Alicante finns allt från historiska monument som slott, palats och fästningar till välbesökta museum och gallerier. Här hittar man en trevlig marina med barer och restauranger och stränder som både är stora och livliga samt mindre befolkade för den som önskar lite mer lugn och ro.

 

 

Out Of Bounds erbjuder dig bredd, kunskap och upplevelser. Oavsett hur ofta du reser är det viktigt att varje resa känns unik. Vi lägger därför ner mycket jobb på att guida dig rätt i vårt breda sortiment. Bland våra resor finner du Färdigpaketerade golfresor som går att boka online. Skräddarsydda golfresor där du själv bestämmer resmål, längd och innehåll. Avslutningsvis har vi våra Temaresor – specialavgångar på fasta datum som kan bli ditt livs drömresa!

Våra golfresmål i Alicante

Spanien, Alicante

La Finca Resort

Bara en halvtimme från Alicante flygplats, ligger den fantastiska golfresorten La Finca. Här erbjuds ett modernt designhotell intill en golfbana av toppklass i en avkopplande och rogivande miljö – allt detta i Spaniens solsäkraste område!

Spanien, Alicante

Bonalba

Cirka 20 minuter utanför centrala Alicante ligger trivsamma Hotel Bonalba Alicante. Det är ett 4* hotell med bra service och alla nödvändiga faciliteter. Ett mycket prisvärt alternativ för en härlig golfvecka i trivsamma Alicante.

Spanien, Alicante

La Galiana Golf Resort

Välkommen till La Galiana – en komplett golfresort inbäddad i den natursköna regionen Valencia. Här har man en riktigt underhållande golfbana utanför dörren och dessutom möjlighet att spela Valencias två topprankade golfbanor, El Saler GC och El Bosque.

Spanien, Alicante

Las Colinas

Söder om Alicante, nära Torrevieja, ligger den underbara golfbanan Las Colinas. Klart ansedd som en av de bästa banorna längs kusten och dessutom placerad i ett solsäkert klimat. Las Colinas är ett måste för alla som älskar golf!

Spanien, Alicante

Alicante Golf

Golf & stad i perfekt kombination är något man får med en resa till Alicante golf! Här bor man på klassiska Hotel Alicante Golf som har barens uteservering med utsikt över den dramatiska avslutningen på Ballesteros skapelse. Detta som man samtidigt bara har någon kilometer ner till strandpromenaden i Playa San Juan.

Spanien, Alicante

La Manga Club

La Manga har länge varit ett självklart val för många golfentusiaster och det är inte så konstigt. Resorten har genom åren skaffat sig ett rykte som en av de allra bästa i Spanien med sina tre golfbanor av yppersta klass och sitt trevliga hotell.