Golf i Dominikanska Republiken

”Den vackraste plats jag någonsin beskådat” skall enligt sägnen självaste Columbus ha utbrustit när de landsteg på ön Hispaniola mitt i det tropiska Karibien. Och då spelade han inte ens golf!

Dominikanska Republiken är fortfarande ett lika vackert semesterparadis med vajande palmer och milslånga vita sandstränder. Men det är inte bara soldyrkare som får sitt. Här kan golfare glädja sig åt att det nu finns fler än 20 golfbanor på ön och uttrycket golf på Dominikanska Republiken är numera ett begrepp. Med några få undantag så håller de flertalet riktigt hög klass och man kan skönja ett mönster i hur de försökt överträffa varandra i hur inbjudande en golfbana överhuvudtaget kan bli för ögat. Det ska sägas att det är på den östra eller sydöstra kusten de riktigt fina golfbanorna finns. Centralorten är Punta Cana men de flådiga resorterna sträcker sig en bra bit iväg längs de vita stränderna. Kronan på verket får ändå tillskrivas Casa do Campo. Ett mycket imponerande komplex som lagt beslag på uttrycket ”The most complete Resort in the Caribbean”. Fattas annat när man erbjuder hela tre golfbanor av högsta klass, tennisbanor, gym, över 300 ridhästar, en komplett anläggning för hästpolo, skjutbana, en stor marina, inbjudande vita sandstränder, en egen amfiteater och ett antal riktigt bra restauranger. Som ett eget litet land i sig!

 

Dominikanska Republiken, Punta Cana

Casa De Campo

”Den vackraste plats jag någonsin beskådat” skall enligt sägnen självaste Columbus ha utbrustit när de landsteg på ön Hispaniola mitt i det tropiska Karibien. Och då fick han tyvärr aldrig möjlighet att spela golf på Casa de Campo - ”The most complete Resort in the Caribbean”.