Montecastillo Golf

Montecastillo Golf

Golf i sherryns land

Montecastillo Golf Resort, beläget strax utanför den mysiga staden Jerez de la Frontera är en magnifik golfanläggning. Här skiner solen allt som oftast på ett ståtligt golfhotell och en minst lika ståtlig golfbana som varit värd för Europatouren. Montecastillo är det självklara valet för dig som önskar mycket bra kvalitet till ett mycket bra pris.

Det tar knappt 10 minuter i bil från det mysiga lilla torget i Jerez de la Frontera till Montecastillo Golf Resort. Närheten från sherryns hemstad till en av Sydspaniens bättre golfanläggningar är inte längre än så. Ändå infinner sig lugnet genast när man kliver ur bilen framför det ståtliga 5-stjärniga hotellet. Fåglarna kvittrar och solen skiner från en klarblå himmel, och man kan glimta delar av den gröna och vackra golfbanan som breder ut sig framför hotellet. Här är lätt att trivas, den avkopplande atmosfären i symbios med den höga kvaliteten på boende, golfbana och service borgar för en totalupplevelse av bästa slag!

Fakta

Avstånd flygplats Sevilla ca 98 km, Malaga ca 220 km
Närmsta stad Jerez ca 10 km, Cadiz ca 40 km
Golfbil Obligatorisk och ingår fram till 11.00
Heldagsgreenfee Ingår på Montecastillo

Vad ingår i resan?

Flyg till Sevilla t/r
Golfbag ombord
Transfer Sevilla flygplats - Montecastillo t/r
7 nätter, del i dubbelrum
7 frukostar och 6 middagar
5x heldagsgreenfee på Montecastillo GC
Service av Golf Plaisirs golfvärd

Info
*Från Göteborg och Köpenhamn är upplägget med direktflyg till Malaga och sedan hyrbil.
**Under Golf Plaisirs säsong samordnar vi våra resor till Montecastillo med dem. Det innebär att deras personal kommer att finnas på plats för att serva er som gäst, samt arrangera tävlingar och utflykter.

Möjliga tillägg/val
Enkelrum: 3 495 kr/vecka
Golfview med balkong/terrass: 1 995 kr/rum/vecka
Semi all-inclusive: 2 195 kr/vecka
Avdrag icke golfare: -1 000 kr/vecka
Extrabäddsrabatt: -1 500 kr/rum/vecka

Väder just nu

20℃

Montecastillo Golf Club

Banan har varit värd för Volvo Masters hela fem gånger (1997-2001) och det känns fortfarande att det är klassisk mark när man kliver ut på banan.

Redan när man står på första tee breder fairway ut sig på ett sagolikt sätt framför ens fötter. Jack Nicklaus har designat detta mästerverk och han anser själv att det är bland det bättre han skapat. Det är svårt att säga emot. Här har många stora spelare slitit sitt hår i motgång och jublat av lycka i framgång. Pierre Fulke hade glädjen att få göra det senare då han år 2000 stod som segrare här. Montecastillos signaturhål är definitivt det 18:e. Det är verkligen vackert med utslagsplatsen på toppen av ett berg med magnifik utsikt över hotellet och det slottsliknande klubbhuset. När du reser med oss ingår förbokade starttider och obegränsad greenfee!

Golfbil är obligatorisk vid start fram till kl 11.00.

Här finns också mycket bra och genomtänkta träningsmöjligheter. Alldeles intill första tee ligger drivingrangen med 30 platser, varav 10 under tak. Här kan du testa alla klubbor på den dryga 300 meter långa rangen. Den stora puttinggreenen på 750 m² har 9 olika flaggpositioner att välja på. Lägg därtill ett nytt “short-game-area” med möjlighet att chippa mellan 30-70 meter och naturligtvis finns det även bunkrar att träna i. Här kan upp till 70 personer samsas på totalt 5000 m².

 

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72, 6424 6043 5554 5230
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, bunkrar, short-game-area, vangar/buggies, omklädningsrum, restaurang
HCP-gräns Herrar 28, Damer 36
Bandesign Jack Nicklaus

Barceló Montecastillo Resort

Hotellet ingår i kedjan Barceló och ligger med fantastisk utsikt över den andalusiska slätten och banans avslutande signaturhål. Under 2013 gjordes en rejäl ansiktslyftning och känslan är nu mer ombonad och lite modernare. Känslan på boendet matchar det slottsliknande klubbhuset El Castillo. Hotellets restaurang är vida känd och en välförtjänt middag här efter en trevlig golfdag är en upplevelse i sig. Det finns även en spaavdelning som kan komma väl till pass om man behöver lite återhämtning. Här har många namnkunniga gäster vilat upp sig, inte bara golfare utan även fotbollsspelare av kaliber. Lag som Real Madrid, Manchester United och spanska landslaget har alla avnjutit Montecastillos lyx.

Vill man ha ett rum med balkong får man välja ett Superior Golf View rum (dessa finns även utan balkong) och från den stora terrassen har man den bästa utsikten hotellet kan erbjuda.

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge Strax utanför Jerez, söder om Sevilla, alldeles intill golfbanan.
Rum 124 st. Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, WiFi, värdeskåp, te & kaffe, AC, värme.
Rumstyper Superior 25 m²
Superior Golf View 25 m², golf view (tillval balkong)
Deluxe 30 m², sällskapsyta, golf view (tillval balkong)
Junior Suite 35 m², vardagsrum, balkong
Suite, Villa med 1 eller 2 sovrum
Faciliteter Restaurang, bar, spa, gym, 3 utomhuspooler, tennis, paddle tennis, fotboll, löpning
Internet Gratis WiFi

Tillval

Halvpension – utöver frukost ingår middag (utan dryck)

Helpension – utöver frukost ingår lunch och middag (utan dryck)

 

All Inclusive (gäller vid minst 4 nätter)

I detta ingår frukost, lunch och middag med dryck.

Frukosten är en buffé, lunch och middag är buffé eller meny beroende på sägsong. Dryck som ingår är lokala alkoholhaltiga drycker samt läsk, te/kaffe och vatten.

 

Premium All Inclusive (gäller vid minst 7 nätter)

Utöver ovan får man med detta tillägg ett rum med Golf View. Middagar kan väljas från ett större utbud av á la carte menyer. Även utvalda importerade alkoholhaltiga drycker ingår.

För golfare: Greenfee och golfbil samt hyrklubbor (Callaway/Taylormade) ingår liksom daglig tillgång till Spaanläggningen (gäller ej behandlingar) och 1 timme tennis.

Icke golfare: Daglig tillgång till Spaanläggningen inkl en kropps- eller anksiktsbehandling (35 min) och 1 timme tennis

 

AI & Premium AI gäller från 11.00-23.00.

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället