Montecastillo

Montecastillo

Golf i sherryns land

Mitt i sherryns förlovade land, strax utanför staden Jerez, ligger den klassiska Europatourbanan Montecastillo med boende längs det utmanande 18:e hålet.

Montecastillo Golf Resort, beläget strax utanför den genuina staden Jerez de la Frontera är en magnifik golfanläggning. Här skiner solen allt som oftast på ett ståtligt golfhotell och en minst lika ståtlig golfbana som tidigare varit värd för Europatouren. Hotellet är nyligen renoverat och banan knappt varit bättre. Då hyrbil ingår i paketet erbjuder vi ett upplägg med spel på Montecastillo, Costa Ballena och Sherry Golf. Ett perfekt upplägg för en riktigt härlig golfupplevelse.

 

Fakta

Avstånd flygplats Sevilla ca 100 km, Malaga ca 220 km
Närmsta stad Jerez ca 10 km, Cadiz ca 40 km
Golfbil Obligatorisk och ingår fram till 11.00

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 0:-

Flyg till Sevilla t/r
Bagage & golfbag på flyget
Flygplatstransfer från Sevilla t/r
7 nätter, del i dubbelrum
Frukostpension
5x 18-hålsgreenfee på Montecastillo GC
Förbokade starttider
Boka

Direktflyg från Stockholm våren 2024
Under våren 2024 har vi ett antal veckoresor med direktflyg mellan Stockholm och Sevilla som paketet ovan är baserat på.
Från andra avreseorter är det antingen mellanlandning alternativt flyg till Malaga och hyrbil som gäller.

Möjliga tillägg
Enkelrum, Uppgradering av rumskategorier, All Inclusive m.m. Vill du spela riktigt mycket golf kan man köpa till obegränsad golf under vistelsen för bara 800 kr. En starttid per dag kan förbokas.
Notera att det är obligatorisk golfbil på Montecastillo när man startar innan kl.11.00.


Väder just nu

17.5℃

Montecastillo Golf Club

Banan har varit värd för Volvo Masters hela fem gånger (1997-2001) och det känns fortfarande att det är klassisk mark när man kliver ut på banan.

Redan när man står på första tee breder fairway ut sig på ett sagolikt sätt framför ens fötter. Jack Nicklaus har designat detta mästerverk och han anser själv att det är bland det bättre han skapat. Det är svårt att säga emot. Här har många stora spelare slitit sitt hår i motgång och jublat av lycka i framgång. Pierre Fulke hade glädjen att få göra det senare då han år 2000 stod som segrare här. Montecastillos signaturhål är definitivt det 18:e. Det är verkligen vackert med utslagsplatsen på toppen av ett berg med magnifik utsikt över hotellet och det slottsliknande klubbhuset. När du reser med oss ingår förbokade starttider och obegränsad greenfee!

Golfbil är obligatorisk vid start fram till kl 11.00.

Här finns också mycket bra och genomtänkta träningsmöjligheter. Alldeles intill första tee ligger drivingrangen med 30 platser, varav 10 under tak. Här kan du testa alla klubbor på den dryga 300 meter långa rangen. Den stora puttinggreenen på 750 m² har 9 olika flaggpositioner att välja på. Lägg därtill ett nytt ”short-game-area” med möjlighet att chippa mellan 30-70 meter och naturligtvis finns det även bunkrar att träna i. Här kan upp till 70 personer samsas på totalt 5000 m².

 

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72, 6424 6043 5554 5230
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, bunkrar, short-game-area, vangar/buggies, omklädningsrum, restaurang
HCP-gräns Herrar 28, Damer 36
Bandesign Jack Nicklaus

Barceló Montecastillo Resort

Hotellet ingår i kedjan Barceló och ligger med fantastisk utsikt över den andalusiska slätten och banans avslutande signaturhål. Under 2013 gjordes en rejäl ansiktslyftning och känslan är nu mer ombonad och lite modernare. Känslan på boendet matchar det slottsliknande klubbhuset El Castillo. Hotellets restaurang är vida känd och en välförtjänt middag här efter en trevlig golfdag är en upplevelse i sig. Det finns även en spaavdelning som kan komma väl till pass om man behöver lite återhämtning. Här har många namnkunniga gäster vilat upp sig, inte bara golfare utan även fotbollsspelare av kaliber. Lag som Real Madrid, Manchester United och spanska landslaget har alla avnjutit Montecastillos lyx.

Vill man ha ett rum med balkong får man välja ett Superior Golf View rum (dessa finns även utan balkong) och från den stora terrassen har man den bästa utsikten hotellet kan erbjuda.

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge Strax utanför Jerez, söder om Sevilla, alldeles intill golfbanan.
Rum 124 st. Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, WiFi, värdeskåp, te & kaffe, AC, värme.
Rumstyper Superior 25 m²
Superior Golf View 25 m², golf view (tillval balkong)
Deluxe 30 m², sällskapsyta, golf view (tillval balkong)
Junior Suite 35 m², vardagsrum, balkong
Suite, Villa med 1 eller 2 sovrum
Faciliteter Restaurang, bar, spa, gym, 3 utomhuspooler, tennis, paddle tennis, fotboll, löpning
Internet Gratis WiFi

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället