Golf i Riga

Golf i Riga

mysigt, nära och prisvärt

Lettlands huvudstad Riga erbjuder den perfekta kombinationen av golf & stad.

Lettland är fortfarande väldigt prisvärt att resa till och Riga är en fantastiskt fin liten stad med en väldigt mysig stadskärna. Kullerstensgator och vackra gamla hus blandas med lokala läckerheter, hantverk och en härlig grönska i form av många små parker och grönområden. Floden Daugava delar staden i två delar och närvaron av vatten mitt i stan bidrar till den trevlig känslan.

 

Fakta

Avstånd flyg Riga flygplats 9 km
Avstånd golf Ozo Golf 13 km, Jurmala 16 km

Paketförslag

Lägsta pris: 4.495:-

Privat flygplatstransfer t/r
2 nätter på hotell i Rigas gamla stad
Frukostpension
1x 18 hål på Ozo Golf Club
1x 18 hål på Jurmala Golf Club
Förbokade starttider
Privat transfer till och från golfbanorna

2 nätter & 2 golf (1 x Ozo & 1 x Jurmala GC):
Pullman Old Town Hotel: 4 995 SEK/person del I twin room . Enkelrumstillägg: 600 kr/natt
Justus Hotel (Old Town): 4 495 SEK/person del I twin room. Enkelrumstillägg: 500 kr/natt.
*priserna kan variera något beroende på vissa helgdagar, evenemang mm

I paketet ovan tillkommer flyg!
På weekends och kortveckor finns som regel flera flygalternativ att välja på och priserna kan variera en hel del beroende på period och vartifrån man flyger. För att göra priset tydligare och mer rättvisande presenterar vi därför dessa paket utan flyg. Självklart hjälper vi till att boka flyget till bästa möjliga pris om ni önskar. Naturligtvis kan vi även förlänga eller justera i paketen.
Klicka på förfrågan om ni vill ha en dagsfärsk prisoffert inkl flyg. Ange eventuella avvikelser från paketet i fältet kommentarer i offertförfrågan.

Väder just nu

1.3℃

Ozo Golf Club

Ozo Golf Club är den första 18-hålsbanan i Lettland och ligger strax utanför Riga. Klubben ägs och har fått sitt namn av den, för hockeyintresserade, välkända lettiska NHL-spelaren Sandis (Ozo) Ozolinsh (tidigare lagkamrat med Foppa Forsberg i Colorado).

Från back tee är banan 6400 meter lång och överraskar med sin variation. Designern har tagit tillvara på naturen och här finns 16 dammar och 50 bunkrar, alla strategiskt placerade så klart. Landskapet skiftar ganska ordentligt mellan skog- och parkmiljö intill en stor sjö vilket gör banan rolig och omväxlande. Det är ganska kuperat och önskar man golfbil bör den förbokas då antalet är begränsat.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72,  6000 5827 5000 4802
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Rob Swedberg ()

Jurmala Golf Club

I slutet av 2018 öppnade Jurmala Golf Club sina dörrar efter nästan fem års intensivt arbete.

Den bildsköna golfbanan av Nicklaus Design ligger strategiskt belägen mellan huvudstaden Riga och semesterorten Jurmala och är en sann njutning att spela. Det är platt, öppet och fantastiskt välskött. Det öppna landskapet till trots är det inte jättelätt även om fairways är relativt breda. Ruffen är bitvis ganska hög om än gles, (säsongsberoende) så man hittar ofta bollen om man vet var man ska leta. Ett öppet landskap ger inte alltid så många riktmärken att gå på. Vatten är i spel på nästan alla hål men det är ganska försiktigt med bunkrar.

Man kommer tillbaka in till klubbhuset efter 9 hål för möjlighet att förfriska sig och få något i magen. Klubbhuset inhyser förutom pro-shop, restaurang och bar, även ett riktigt mysigt litet hotell med 17 rum.

Fakta

Antal hål 18 (& en 9 hål Par 3 Academy Course)
Bankaraktär Öppen hedbana
Banfakta Par 72,  6384 5769 5486 4607
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, vagnar/buggies, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Jack Nicklaus (2018)

Pullman Riga Old Town Hotel

Femstjärnigt i gamla stan!

Pullman Riga Old Town Hotel ligger i hjärtat av Rigas historiska centrum och upptar en magnifik byggnad från 1789 sammanfogad med en helt modern struktur. Läget är mitt i Gamla stan med grannar som Kupoltorget, parlamentet, Nationalteatern, Frihetsmonumentet och operan. Utbudet av restauranger utanför dörren är naturligtvis enormt men stannar man på hotellet kan man njuta av restaurang och bar Vinoteca by Pullman. Här finns äben Tea Deli och ett lyxigt SPA med pool.

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge I hjärtat av Rigas gamla stad och historiska centrum
Rum Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, AC, värdeskåp, minibar.
Rumstyper 155 rum. Superior (21-24 kvm), Deluxe (21-24 kvm), Premium Deluxe (31kvm)
Faciliteter Restaurang, bar, pool, terrass, trädgård, gym, spa mm
Internet Ja

Hotel Justus

Perfekt boende mitt i hjärtat av Riga!

Mysiga Hotel Justus är ett fyrstjärnigt boutiquehotell i hjärtat av den gamla stadsdelen i Riga. Här bor man bokstavligen bara några steg från den berömda Dome-katedralen som är inom det arkitektoniska området som skyddas av UNESCO som en del av världsarvet. Den obefläckade renoveringen av den historiska byggnaden slutfördes i april 2009, så idag döljer den autentiska fasaden 45 mysiga rum som är unikt designade för att omfamna charmen av äkta tegelverk kombinerat med fascinerande konstföremål, antika såväl som samtida. Personlig service matchad med attraktivt läge gör Hotel Justus till en perfekt vistelse.

Fakta

Standard starstarstarstar
Läge I gamla staden nära den berömda Dome-katedralen
Rum Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, AC, värdeskåp, minibar.
Rumstyper 45 rum. Standard, Superior, Family Suite, Junior Suite, Luxury Suite
Faciliteter Restaurang, bar, konferens
WiFi Ja

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället