Golf i Riga

Golf i Riga

mysigt, nära och prisvärt

Lettlands huvudstad Riga erbjuder den perfekta kombinationen av golf & stad.

Lettland är fortfarande väldigt prisvärt att resa till och Riga är en fantastiskt fin liten stad med en väldigt mysig stadskärna. Kullerstensgator och vackra gamla hus blandas med lokala läckerheter, hantverk och en härlig grönska i form av många små parker och grönområden. Floden Daugava delar staden i två delar och närvaron av vatten mitt i stan bidrar till den trevlig känslan. Det går faktiskt att bada i floden på vissa ställen.

Vi erbjuder ett härligt boende på Hotel Roma som ligger mitt i gamla delen av staden intill en park som korsas av ett vattendrag. Golf spelas sedan på närliggande Ozo Golf Club samt helt nya Nicklaus-designade Jurmala golf.

För den som vill besöka den charmiga sommarstaden Jurmala, en känd socitetsbadort där höga ryska proletärer en gång semestrade, kan vi också erbjuda boende på Jurmala Golf eller inne i Jurmala. Se flikarna ovan för olika prisförslag

Fakta

Avstånd flyg Riga flygplats ca 10 km
Avstånd golf Ozo ca 12 km, Jurmala ca 17 km

Paketförslag kortvecka

Lägsta pris: 3.495:-

Flygplatstransfer t/r
2 nätter, del i dubbel, Roma Hotel
Frukostpension
18 hål Ozo Golf Club
18 hål Jurmala Golf Club
Förbokade starttider
Golftransfer t/r

I paketet ovan tillkommer flyg!

På weekends och kortveckor finns som regel flera flygalternativ att välja på och priserna kan variera en hel del beroende på period och vartifrån man flyger. För att göra priset tydligare och mer rättvisande presenterar vi därför dessa paket utan flyg. Självklart hjälper vi till att boka flyget till bästa möjliga pris om ni önskar. Naturligtvis kan vi även förlänga eller justera i paketen.
Klicka på förfrågan om ni vill ha en dagsfärsk prisoffert inkl flyg. Ange eventuella avvikelser från paketet i fältet kommentarer i offertförfrågan.

Väder just nu

-1℃

Ozo Golf Club

Ozo Golf Club är den första 18-hålsbanan i Lettland och ligger strax utanför Riga. Klubben ägs och har fått sitt namn av den, för hockeyintresserade, välkända lettiska NHL-spelaren Sandis (Ozo) Ozolinsh (tidigare lagkamrat med Foppa Forsberg i Colorado).

Från back tee är banan 6400 meter lång och överraskar med sin variation. Designern har tagit tillvara på naturen och här finns 16 dammar och 50 bunkrar, alla strategiskt placerade så klart. Landskapet skiftar ganska ordentligt mellan skog- och parkmiljö intill en stor sjö vilket gör banan rolig och omväxlande. Det är ganska kuperat och önskar man golfbil bör den förbokas då antalet är begränsat.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72,  6000 5827 5000 4802
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Rob Swedberg ()

Jurmala Golf Club

I slutet av 2018 öppnade Jurmala Golf Club sina dörrar efter nästan fem års intensivt arbete.

Den bildsköna golfbanan av Nicklaus Design ligger strategiskt belägen mellan huvudstaden Riga och semesterorten Jurmala och är en sann njutning att spela. Det är platt, öppet och fantastiskt välskött. Det öppna landskapet till trots är det inte jättelätt även om fairways är relativt breda. Ruffen är bitvis ganska hög om än gles, (säsongsberoende) så man hittar ofta bollen om man vet var man ska leta. Ett öppet landskap ger inte alltid så många riktmärken att gå på. Vatten är i spel på nästan alla hål men det är ganska försiktigt med bunkrar.

Man kommer tillbaka in till klubbhuset efter 9 hål för möjlighet att förfriska sig och få något i magen. Klubbhuset inhyser förutom pro-shop, restaurang och bar, även ett riktigt mysigt litet hotell med 17 rum.

Fakta

Antal hål 18 (& en 9 hål Par 3 Academy Course)
Bankaraktär Öppen hedbana
Banfakta Par 72,  6384 5769 5486 4607
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, vagnar/buggies, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Jack Nicklaus (2018)

Hotel Roma

Hotellet ligger i Rigas gamla stad med gångavstånd till alla populära attraktioner.

Rummen är trevlig inredda i ljusa varma färger på detta hotell med anor från tidigt 1900-tal.

Fakta

Standard starstarstarstar
Läge I Rigas gamla stad
Rum allmänt Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, värdeskåp
Rumstyper Standard, Business, Luxury, President Suite
Faciliteter Restaurang, bar, bastu
Internet Gratis WiFi

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället