Rundresa Sydafrika

Golf & The Big Five längs Garden Route

med svensktalande guide

Golfresan längs Garden Route är en av de mest njutbara man överhuvudet taget kan göra. Resan innefattar flera av kustens pärlor med Fancourt som kronan på verket. Som om det inte vore nog ingår ett par dagars safari innan äventyret är över!

Tillsammans med Sydafrikaresor anordnar vi denna oförglömliga golfresa med svensktalande guide längs vackra Garden Route. Sträckan räknas som en av de bästa golfdestinationerna i världen tack vare det behagliga klimatet, magnifika vyer och det faktum att alla golfbanor vi spelar på rankas på Sydafrikas ”Topp 25”!

De första dagarna tillbringar vi i Kapstaden, en av världens vackraste städer där vi har tid till att själva utforska staden, men det blir även Godahoppsudden och vindistriktet Constantia m.m. Resan fortsätter till Hermanus, en vacker och pittoresk hamnstad som ligger vid Walker Bay känd för sina stora rätvalar. Utöver golfen så njuter vi av god mat och passar på att prova några av de viner som produceras i området. Vårt nästa stopp är en av resans höjdpunkter – Fancourt. Ansedd som Sydafrikas absolut främsta golfanläggning och här spelar vi på två av Fancourts tre banor, Montagu och Outeniqua. Inte långt från Fancourt ligger den fina kuststaden Knysna och här fanns tidigare Afrikas största ostronodling och självklart provar vi dessa havets läckerheter!

Grand final blir dagarna på Kariega Private Game Reserve. Här upplever vi två morgon- och två kvällssafaris i öppna Landrovers – tillsammans med våra kunniga guider kommer vi riktigt nära de vilda djuren och får förhoppningsvis se The Big Five!

 

Fakta

Avresa 2024 29 dec
Reslängd 14 nätter (varav 2 på flyget)
Avreseort ARN, CPH, GOT, OSL
Min/Max antal 14/30 personer

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 57.995:-

Flyg från Skandinavien till Sydafrika t/r
Golfbag på flyget
Mat på det internationella flyget
Inrikesflyg Port Elizabeth-Johannesburg
Svensktalande auktoriserad guide (ej på flygresan)
All transfer enligt program
3 nätter på Hotell Radisson RED Cape Town
2 nätter på Auberge Burgundy Guest House, Hermanus
3 nätter på Fancourt Hotel, George
2 nätter på Simola Hotel Country Club & Spa, Knysna
2 nätter på Kariega Private Game Reserve med helpension
Måltider enl program
18-hålsgreenfee på Hermanus GC
18-hålsgreenfee på Arabella GC
18-hålsgreenfee på Fancourt Montague
18-hålsgreenfee på Fancourt Outeniqa
18-hålsgreenfee på Simola GC
Kort stadstur i Kapstaden
Heldagstur till Godahoppsudden inkl. inträde till Boulders Beach och Cape Point
Lunch på Seaforth Restaurant
Nyårsmiddag inkl. dryckespaket
Vinsmakning på Creation Wines i Hermanus
Lunch på Bientang´s Cave Restaurant & Wine Bar i Hermanus
Restaurangbesök med mousserande vin och ostron i Knysna
Inträde till Featherbed Nature Reserve i Knysna
4 safari med utbildad engelsktalande guide/viltvårdare
Boka

Möjliga tillägg/val
Uppgradering till Luxury room på Fancourt: 1 800 kr/person för 3 nätter (på förfrågan)
Uppgradering till One bedroom Suite på Simola: 2 500 kr/person för 2 nätter (på förfrågan)
Enkelrumstillägg: 12 995 kr
Avdrag för icke golfare: - 4 000 kr

Trygg på resan
Vi samarbetar med Gouda Reseförsäkring som erbjuder marknadens tryggaste reseförsäkringar.
Läs mer om försäkringarna här

Avbokningsregler
Anmälningsavgift återbetalas ej
Avbokning 60-46 dagar före avresa: 40% av resans pris
Avbokning 45-30 dagar före avresa: 75% av resans pris
Avbokning mindre än 30 dagar före avresa: 100% av resans pris

Väder just nu

15.3℃

Program 29 dec 2024

Nedan är det ordiniarie programmet för Golf & The Big Five längs Garden Route . Vi reserverar oss för att mindre avvikelser kan förekomma från resa till resa vad gäller utfärder, hotell, golf, restauranger och vingårdar i programmet av orsaker vi ej kan styra över.

29 dec: Avresa

Nu börjar äventyret! Idag reser vi ifrån Skandinavien och efter en mellanlandning sammanstrålar vi och flyger vidare till Kapstaden med nattflyg.

 • Middag på flyget

30 dec: Kapstaden

På morgonen landar vi i Kapstaden, en av världens vackraste städer som ligger på Taffelbergets sluttningar med havet precis nedanför. Här möter vår guide oss och vi tar oss direkt till utsiktsplatsen Signal Hill. Härifrån har vi en fantastisk utsikt över Kapstaden – välkommen till Afrika! Vår stadstur fortsätter och vi ser sevärdheter som Houses of Parliament, City Hall, Castle of Good Hope och Slave Lodge samt de traditionella Malay-kvarteren med sina trånga gator och moskéer. Vi checkar sedan in på vårt centralt belägna hotell och har tid att fräscha till oss, borsta av resdammet och kanske vila lite efter en lång resdag. Resten av dagen är ledig för egna aktiviteter. Hotellet ligger perfekt nere i trevliga Waterfront och det är enkelt att ta en taxi in till Kapstadens ”inneställen” på Bree-, Long- och Kloof Street.

 • Frukost på flyget
 • 3 nätter på Radisson Red Cape Town med frukost

 

31 dec: Nyårsafton i Kapstaden

En helt ledig dag att fylla med precis vad vi vill. Kapstaden har otroligt mycket att erbjuda, men vi rekommenderar Robben Island och Taffelberget. Varför inte ta båten till fängelseön Robben Island för att se den lilla cell som Nelson Mandela satt fängslad i 18 år eller ta den roterande linbanan upp för Taffelberget som sträcker sig 1000 meter över havet? Kapstadens har många vackra golfbanor, fina långa vita stränder på Atlantsidan, mysiga småbutiker och marknader. Vi kan tipsa om Greenmarket Square som har öppet alla dagar. Många av Kapstadens fina restauranger ligger i det trendiga och fashionabla området Camps Bay med sin halvmåneformade strand, passa på att äta en vällagad middag här!

 • Frukost samt Nyårsmiddag inkl. dryckespaket ingår

1 jan: Godahoppsudden

Idag åker vi den vackra kustvägen via Chapmans Peak mot Afrikas sydvästligaste spets, Godahoppsudden. Målet är spetsen av udden, naturreservatet Cape Point. Vägen dit är kantad av branta stup och vågar man titta ner kan man ibland se valar och delfiner i havet nedanför. Vid Cape Point stupar klipporna dramatiskt rakt ner ca 300 meter och det ser ut som Atlantens kalla vatten möter Indiska Oceanens varma eftersom det bildas en lång vit linje ut mot horisonten. Stället där de egentligen möts är Cape Agulhas som ligger en bra bit längre söderut! Vi kör vidare till Simons Town, en mysig liten stad som även fungerar som flottbas. Här äter vi lunch på en underbar fiskrestaurang nere vid stranden. Vi besöker Boulders Beach nationalpark, där hundratals av de stora Afrikanska pingvinerna har sina häckningsplatser, otroligt roliga att se!

Efter en härlig dag med många intryck rekommenderar vi att ni förgyller dagen ytterligare med en interaktiv trumsession och en ”matsafari” på GOLD Restaurant. Här erbjuds 14 rätter från olika delar av Afrika – maten och stämningen håller hög klass!

 • Frukost samt lunch på Seaforth Restaurant ingår

2 jan: Kapstaden-Hermanus (ca 150 km), spel på Hermanus Golf Club

Idag beger vi oss längs den vackra kustvägen till Hermanus, en pittoresk hamnstad som ligger vid Walker Bay. Staden är mest känd för de stora rätvalar som kommer hit för att leka under andra halvan av året. Delfiner och valar kan dock beskådas året om. I den gamla delen av Hermanus finns små gallerior, marknader, souvenirbutiker, restauranger och affärer. Här spelar vi vår första golfrunda på Hermanus Golf Club som ligger med en magnifik utsikt över havet och med bergen i bakgrunden.
Vi checkar sedan in på vårt hotell som är vackert beläget ovanför hamnområdet i den gamla delen av Hermanus med gångavstånd till alla små gallerior, marknader, souvenirbutiker, restauranger och affärer.

 • 2 nätter på Auberge Burgundy Guest House med frukost

3 jan: Spel på Arabella Golf Club

Idag blir det 18 hål på Sydafrikas 9:e bästa mästerskapsbana, Arabella Golf Club. Den är designad av Peter Matkovich och har vunnit flera priser och passar både proffs och amatörer. Banan omges av magnifika berg och tre av hålen ligger längs med den vackra lagunen. Alla 18 hål är spektakulära, tredje hålet kallas Sydafrikas tuffaste par fyra medan sista hålet är så vackert att man blir tårögd!

 • Frukost

4 jan: Hermanus-Fancourt (ca 350 km)

Vi som är morgonpigga kan passa på att strosa runt eller slå oss ner på en uteservering för att spana ut över klipporna och det mäktiga havet. Det är en alldeles förtrollande syn att se lekfulla delfiner och med lite tur även majestätiska valar som visar upp sig i det virvlande vattnet.
Vi samlas innan lunch för att göra ett besök på Creation Wines, en prisbelönad vingård i den vackra Hemel-En-Aarde Valley dalen. Lunch intas på Bientang´s Cave Restaurant & Wine Bar, en trevlig fisk- och skaldjursrestaurang som är insprängd i klipporna vid stranden, och njuter vi av maten och utsikten över havet.
Mätta och med ny energi beger vi oss mot golfarnas mecka, Fancourt. Sedan öppningen 1991 har Fancourt Hotel & Country Club Estate etablerat sig som en av Sydafrikas främsta golfanläggningar. Vi checkar in på ett av landets lyxigaste boende. Hotellet är en fin blandning av modern njutning och klassisk elegans. Här finns mycket att göra; butiker, tennisbanor, ett gym, en inomhus-och en utomhuspool, spa samt en mängd restauranger.

 • Lunch på Bientang´s Cave Restaurant & Wine Bar i Hermanus
 • 3 nätter på Fancourt med frukost

5 jan: Spel på Fancourt Montagu Golf Course

Idag spelar vi på Fancourt Montagu. Banan kan titulera sig som nr. 6 i Sydafrika och lever utan tvekan upp till det. Gary Player är hjärnan bakom designen och här spelar vi golf i en mycket vacker och varierande miljö och terräng.

 • Frukost 

6 jan: Spel på Fancourt Outeniqua  Golf Course 

Idag spelar vi golf i vackra omgivningar på Fancourts välkända och mycket uppskattade bana, Fancourt Outeniqua, rankad som nr. 16 i Sydafrika. Banan har fått namnet efter bergskedjan med samma namn och är magnifik året runt. Här finns en mängd olika tees att utgå ifrån, vilket gör det lättare, oberoende av spelskicklighet, att hitta en nivå som passar den enskilde golfaren.

 • Frukost 

7 jan: Fancourt-Knysna (ca 70 km)

Nu är det dags att röra på sig igen. Idag fortsätter vi till Knysna, en kuststad belägen där Knysnafloden mynnar ut i den Indiska oceanen. Efter Fancourts lyx och elegans kommer det vara svårt att matcha denna hotellstandard men vi gör ett försök. Här bor vi på ytterligare en golfresort, Simola Golf and Country Estate, med otroligt vackra vyer över Knysna, lagunen och med Indiska Oceanen i horisonten.
Vi börjar med lite ledig tid för att kunna strosa runt i centrala Knysna och äta lunch på egen hand. Här finns mängder av mysiga caféer, restauranger, småbutiker och den lilla marknaden i Waterfront där man kan handla kuriosa samt diverse handgjorda souvenirer. Efter lunch åker vi ut över Knysnas lagun med båt till Featherbed Nature Reserve. Här åker vi upp till Knysna Heads i en jeep med släp. Knysna Heads är namnet på de sandstensklipporna som kantar lagunens öppning. Här uppifrån tar vi oss sedan ner igen till fots tillsammans med en specialutbildad guide. Vi kan unna oss en välförtjänt drink under de stora milkwoodträden när vi kommer ner! Efter båtturen tillbaka till Knysna tar vi oss till Knysnas Waterfront där vi sköljer ner ett glas mousserande vin tillsammans med några färska ostron. Detta var en gång Afrikas största ostronproducent och det vore dumt att missa dessa läckerheter från havet.

 • Färska ostron
 • 2 nätter på Simola Estate med frukost

8 jan: Spel på Simola Golf Course

Idag spelar vi golf (golfbil ingår) på Simola Golf Course rankad som nr. 17 i Sydafrika. Att hålla ner huvudet och fokusera på bollen kan bli en svår uppgift eftersom banan är oerhört naturskön med spektakulära scenerier. Jack Nicklaus, som ligger bakom designen, insåg vikten av att bevara den naturliga miljön i så hög utsträckning som möjligt.

 • Frukost

9 jan: Knysna-Kariega Private Game Reserve (ca 390 km)

Idag upplever vi en av resans höjdpunkter – safari på Kariega Private Game Reserve, ett privatägt reservat på ca 10 000 hektar. Vi kommer fram lagom till lunch och har under eftermiddagen vår första safaritur. I varje fordon finns en specialutbildad guide som berättar om djuren och allt vi ser på vägen, från smått till The Big Five. Bilarna har radiokontakt med varandra så om den ena bilen ser något spännande kan de anropa varandra. Efter safarin åker vi tillbaka till lodgen för att äta en utsökt middag.

 • 2 nätter på Kariega Main Lodge med helpension

10 jan: Kariega Private Game Reserve

Dagen börjar med att vi väcks tidigt av våra guider för att åka ut på morgonsafarin. Vi samlas i huvudbyggnaden, får lite kaffe och te med rusks (söta skorpor) och beger oss sedan ut på safari. Detta är tiden då djuren är som mest aktiva, chanserna att se dem är störst under tidig morgon och sen eftermiddag. Efter några timmar återvänder vi till lodgen och den uppdukade frukostbuffén låter oss väl smaka.
Vi har nu ett par timmar ledigt fram till lunch. En del av parken har inga rovdjur, i denna del finns det t.ex. antiloper, zebror, giraffer och andra djur. Här kan ni paddla kanot, cykla på mountainbike eller prova på walking safari med guide. Inför kvällens safari samlas vi på nytt och bege oss ut på nästa äventyr i parken. Efteråt ges det lite tid till att duscha och göra sig i ordning inför middagen. På kvällen somnar vi sedan efter några oförglömliga dagar med ljudet av bushen som bakgrundsmusik.

 • Frukost, lunch och middag

11 jan: Kariega Private Game Reserve-Port Elizabeth (ca 130 km) & hemresa

Med solens uppgång beger vi oss ut i parken för en avslutande safari i Kariegas viltreservat. Vi hoppas att alla fått se The Big Five men om inte så kanske ni kan trösta er med att ha sett The Ugly Five (hyena, gnu, vårtsvin, gam och maraboustork). Efter safarin fyller vi magen vid den sista frukostbuffén och packar sedan ihop det sista och checkar ut. Med resväskor fullpackade av smutstvätt och härliga minnen åker vi till Port Elizabeths flygplats, därifrån flyger vi först till Durban och sedan vidare hem.

 • Frukost och middag (flyg)

12 jan: Hemkomst

Efter en resa med många upplevelser och intryck landar ni idag i Skandinavien igen.

Hermanus Golf Club

Redan så tidigt som 1907 bestämde man sig för att det skulle spelas golf strax utanför fiskebyn Hermanus, allmänt känd som världens bästa plats att från land beskåda valar. När det gäller golfen så startades det med 9 hål som utökades till 18 år 1937. Under tidigt 1950-tal blev Bob Grimsdell anlitad för att omforma banan och hans arbete ansågs så pass lyckat att designen stod sig ända fram till 2000-talet. Skapelsen man möter idag är resultatet efter att Peter Matkovich, en av Sydafrikas toppdesigners, 2006 satte sin prägel på anläggningen. Förutom en rejäl uppdatering så försågs klubben med ytterligare 9 hål och är idag en riktigt fin och uppskattad 27-hålsanläggning. Flera av hålen har magnifik utsikt över havet och med bergen i bakgrunden. Landskapets naturliga flora och djurliv gör upplevelsen här underbar och har man inte turen att få se valar utmed kusten kanske man istället får se apor springandes över fairway.

Fakta

Antal hål 27 (9+9+9)
Bankaraktär Park- och skogsbana med fina vyer
Banfakta East Course Par 36, 3291 3017 2694 2496
North Course Par 36, 3101 2914 2680 2448
South Course Par 36, 3143 2827 2588 2377
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Ursprunglig design av Bob Grimsdell, uppdaterad 2006 av Peter Matkovich

Arabella Golf Club

Arabella Golf Club har från starten rankats bland de bästa banorna i regionen. Tack vare omfattande förbättringsarbeten och en viss redesign under de senaste åren räknas den nu bland de bästa i landet. Kvalitetskänslan är total både vad gäller banans skick, personligt bemötande och den tekniska nivån. Vad sägs till exempel om möjligheten att beställa mat via GPS:en i golfbilen? Bankaraktären är mästerskapsbana med en del ganska långa och tuffa hål, men om du väljer de främre utslagsplatserna är den klart beskedligare. Artonde hålet, par fem, 488 meter, är ett mästerligt avslutningshål, så vackert att man blir tårögd. Oavsett ditt resultat gör det att du genast vill ut igen för en ny chans.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72,  6734 6299 6004 5504
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Peter Matkovich (1999)

Fancourt Golf

Fancourt är Sydafrikas största golfresort med tre högt rankade mästerskapsbanor, samtliga designade av ikonen Gary Player. Banorna är reserverade för spel för medlemmar och hotellgäster. På området finns förstås ett förstklassigt träningsområde och ett Taylor Made Performance Lab för den som inte vill skylla på utrustningen i framöver. Det var i början av 90-talet som de dåvarande 27 hålen utökades till två 18 hålsbanor, Outeniqua och Montagu. Trots att de idag är fullt mogna är man noga med kontinuerliga förbättringar och idag räknas de till landets bästa parkbanor.

The Links

Denna bana är utan tvekan en av de mest imponerande banorna i Sydafrika, rankad som nummer 1. Fancourts ägare, Dr Hasso Plattner, satte ihop ett designteam med Gary Player i spetsen som tillbringade månader med att studera klassiska linksbanor i Skottland och Irland för att sedan, med inspiration från dessa, börja den ambitiösa uppgiften att skapa The Links på platsen som en gång var ett flygfält. Resultatet är imponerande och har fått beröm från flera av världens bästa golfare. Banan har stått värd för många stora mästerskap genom åren. Endast ett fåtal starttider per dag accepteras på The Links och dessa går enbart till medlemmar eller hotellets gäster.

Montagu

Designad av Gary Player har Fancourt’s Montagu Course utvecklats till en av de finaste parkbanor landet har att erbjuda. Den är rankad som nr 6 i Sydafrika. Utsökt planerad för att vara en skön utmaning med trädkantade hål i en varierad och kuperad terräng. Montagus hål 17 och 18 hör till de mest fotograferade.

Outeniqua

Rankad som nr 16 i Sydafrika är Fancourt’s Outeniqua Golf Course mycket väl skräddad parkbana som erbjuder alla golfare en behaglig runda. Det är en relativt lättspelad bana men det finns utmaningar, bland annat i form av vattenhinder på mer än hälften av hålen. Banan är designad av Gary Player och har fått sitt namn från bergskammen som omger banan och skapar makalöst vackra vyer.

 

 

Fakta

Antal hål 54 (3x18)
Bankaraktär Linksbana & parkbanor
Banfakta Links: Par 73,  6930 6477 5721 5205
Montague: Par 72,  6714 6324 5669 5188 4947
Outeniqua: Par 72,  6312 5986 5603 5194 4954
Faciliteter Links: Drivingrange, puttgreen, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, bar, shop, omklädningsrum
Montagu: Drivingrange, puttgreen, chippning, bunker, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang,
Outeniqua: Drivingrange, puttgreen, chippning, bunker, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang,
Bandesign Gary Player

Simola Golf

Det unika läget, i bergen ovanför Knysna med en fantastisk vy över lagunen och Knysna Heads, inspirerade golflegenden Jack Nicklaus att designa en magnifik golfbana. Trots att banan ligger högt är den skyddad från vinden som så ofta plågar många kustbanor. Simola erbjuder utmanande och belönande golf till spelare på alla olika handicapnivåer.

Nu är detta inte bara en toppbana utan här finns både hotell och ett helt Estate som kombinerar hälsa och skönhetsbehandlingar med state-of-the-art motion och fitnessfaciliteter. Promenadstråk, löpning, ridning och cykelleder uppmuntrar till fysiskt, mentalt och andligt välbefinnande. Dessutom är det endast en kvart ner till Knysna stad.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72,  6401 5943 5463 4819
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Jack Nicklaus 2005

Radisson Red Cape Town

Mer i smeten kan man nästan inte bo. Radisson Red ligger i ett nytt område (Silo) i det pulserande och populära Waterfront, och det är nära tilll allt. Hotellet är helt nytt och konceptet är rött och modernt med fokus på konst, mode och musik. I de allmänna utrymmena kan man ofta se på tillfälliga konstutställningar och lyssna på levande musik. Riktigt läckert är takterrassen med Red Bar där utsikten över staden och Table Mountain är magnifik. Här uppe kan man både ta ett dopp, sola eller bara ta en drink och njuta av naturens skådespel.

Fakta

Standard starstarstarstar
Läge I nya moderna Silo-området
Rum Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, kylskåp
Rumstyper Standardrum (25 kvm), Superiorrum (25 kvm), Junior suites (34 kvm)
Faciliteter Restaurang, bar, takterrass, pool, soldäck
Internet Ja

Auberge Burgundy Guest House

Charmigt boende intil Hermanus gamla hamn.

Auberge Burgundy Guest House ligger ovanför den pittoreska gamla hamnen i det historiska hjärtat av Hermanus (navet i den berömda Whale Route). Det är ett charmigt pensionat i provensalsk stil med doftande innergårdar och terrasser i sten. Auberge Burgundy erbjuder bekvämt boende, vänlig service och är omgivet av restauranger, hantverksmarknaden, butiker, konstgallerier och köpcentrum.

Fakta

Standard starstarstarstar
Läge Nära havet i Hermanus gamla hamn
Rum Dusch, hårfön, TV, telefon, kyl, kaffe/te, balkong/uteplats
Rumstyper 18 rum. Standard, Suites
Faciliteter Restaurang, bar, pool, trädgård, parkering
Internet Ja

Fancourt Hotel & Manor House

Boendet här förenar gammaldags charm med modern lyx. Det ska dock betonas att det råder en mycket avslappnad och skön känsla över hela resorten. Trots att Fancourt 2009 röstades fram till Afrikas bästa Golf Resort vid World Travel Awards, så genomfördes 2010 en omfattande restaurering för att befästa platsen som en av världens bästa golfresorter. Man är också medlem i ”The Leading Hotels of the World” och ”Great Golf Resorts of the World”.

The Fancourt Hotel

Hotellet på Fancourt är mycket luxuöst med alla tänkbara bekvämligheter men håller en, för plånboken, snällare nivå än The Manor House. Rumen är utspridda på resorten och alla har fin utsikt över träningsområdet, Montagu Golf Course eller den fina trädgården. Oavsett utsikt kan man njuta den från sin balkong.

The Manor House

Hotellets äldre del, ”The Manor House”, byggt 1859, har förädlats till ett exklusivt boutiquehotell med luxuösa sviter och mängder av bekvämligheter som exempelvis personlig butlerservice. Det här är Fancourts kronjuvel och här bor man extra ståndsmässigt i sviter från 60-155 kvm. Här saknas inget som ni kan förstå och samtliga sviter har privat balkong eller uteplats. Inga barn under 16 år kan bokas på The Manor House.

 

Fancourt erbjuder flera restauranger som med råge tillfredsställer både gourmand och vrålhungrig golfare. Ett exempel är Henry White’s som står för riktig hög kvalitet i den kulinariska konsten. Den chica konstnärliga inredningen visar upp spännande konstverk, fantastisk mat och en gedigen vinlista. Efter en runda på Montagu avslutar man med fördel på The Club Lounge där det serveras amerikansk ”club style food”. Sitt inne eller ute, svalka dig med en drink och titta kanske på något sportevenemang på TV’n. Monet’s ligger med utsikt över första tee på Outeniqua och här äter man med ögat. Upplägget är viktigt liksom råvarorna som är lokala och säsongsbetonade. Njut av fräscha delikatesser. På La Cantina serveras italiensk mat i en skön och avslappnad miljö – självklart av en Italiensk köksmästare!

 

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge Mitt på Garden Route, Sydafrikas berömda kuststräcka
Hotel 115 rum. Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, AC, balkong
Rum Classic rooms (32 kvm), Luxury rooms (40 kvm), One-Bedroom Suite (58-70 kvm), Two-Bedroom Suite (86 kvm)
Manor House 18 sviter. Alla tänkbara faciliteter inkl egen butlerservice
Faciliteter på resorten Restauranger, barer, spa med pool, bastu och jacuzzi, trädgård, 4 pooler, tennis, cyklar, gym och 3 golfbanor
Internet Ja

Simola Hotel, Country Club & Spa

Varmt välkommen till Simola, Knysnas premium resort med Nicklaus golfbana utanför dörren.

Hotellets totala område är på hela 325 hektar och ligger uppe i bergen ovanför Garden Route och charmiga Knysna (Sydafrikanernas favorit-semester-stad). Från sitt höga läge har man en spektakulär panoramavy över hela Knysna Lagun med havet som fond. Standardrummen är ganska små men ligger i huvudbyggnaden. Om man kostar på sig en uppgradering så finns det däremot de exceptionellt rymliga One bedroom Suites på 120 kvm.

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge Längs Garden Route, i bergen ovan för Knysna
Rum allmänt Dusch/bad, TV, kaffe & te faciliteter
Rumstyper Standardrum (25 kvm), One bedroom Luxury suite (120 kvm)
Faciliteter Restauranger, barer, gym, trädgård, soldäck, pool både inne & ute, spa
Internet Ja

Kariega Private Game Reserve

Kariega är en familjeägd safaripark i Eastern Cape öster om Port Elizabeth. Här möts man av 10 000 hektar afrikansk vildmark, malariafritt dessutom.

Två stora floder korsar reservatet och här finns de mäktiga Big Five (lejon, leopard, elefant, noshörning och buffel) tillsammans med alla de andra vilda djuren så som sebror, antiloper och giraffer mm. Safariturerna genomförs i öppna jeepar för bästa sikt och det är en härlig känsla att fara fram med vinden i håret och spana efter djur. För den som önskar går det även att ta en kvällskryssning på floden och se djuren komma ner till vattnet för att dricka. En del av parken har inga rovdjur, men det finns antiloper, zebror, giraffer och andra djur. Där går det att göra s.k. walking safaris och i delar av reservatet kan ni även paddla kanot och cykla på mountainbike. Dagen kan antingen spenderas vid poolen eller vid havet! Det är bara cirka 15 km till stranden vid Kent on Sea, en vacker, pittoresk kuststad.

Main Lodge är ett bra boende där varje hus har flera sovrum med privata badrum. Mitt i huset finns en lounge med utgång till ett stort trädäck med utsikt över reservatet. All mat ingår och middagarna intas antingen ute på terrassen eller inne i den mysiga restaurangen.

Bor man på Kariega Main Lodge bidrar man med R130 till Kariega Foundation och deras kamp mot tjuvjakt.

Fakta

Standard starstarstarstar
Läge Strax norr om Kenton-on-Sea i Eastern Cape ca 15 mil öster om Port Elizabeth
Rum allmänt Dusch/bad, hårfön, AC, telefon, TV, te & kaffe, utedäck
Lodger Förutom Main Lodge finns även Ukhozi Lodge, River Lodge, Settlers Drift och The Homestead
Faciliteter Restarurang, bar, pool, spa, terrass, värdeskåp i receptionen
Internet I huvudbyggnaden

Våra guider

Våra guider är på hemmaplan! De bor i södra Afrika och har djup insyn i länderna de guidar i. Många som reser med guide för första gången blir förvånade över hur inspirerande, trevligt och enkelt allting blir. För att inte tala om hur mycket ni kan lära er och hur givande resan blir tillsammans med en entusiastisk och kunnig guide som lever och bor i Sydafrika. I guidens sällskap kommer ni snabbt nära resmålet, kulturen och lokalbefolkningen.


Jennifer Ntombifuthi Martin

Jennifer är en stolt Swazi. Hon är född i Kapstaden men familjen flyttade tillbaka till Swaziland när hon var tre år gammal. Som 11 åring vann hon ett stipendium för att komma till Sverige och studera, vilket hon gjorde på Sankt Hansskolan samt Solberga skolan på Gotland i fem år. Hon läste sedan vidare på universitet i Kapstaden. Efter att ha bott och jobbat utomlands i bland annat USA, Tyskland och England återvände hon till Swaziland för att undervisa i idrott på en internationell skola. Jennifer älskar att resa, möta nya människor, läsa och vandra. Jennifer lärde sig svenska som barn och pratar fortfarande i stort sett flytande svenska, med en lätt brytning. Hon saknar svenska godbitar som Blå Band sås, glöggkryddor, lingonsylt och Marabou choklad!

 

Martin Klasson

Martin är auktoriserad av Sydafrikanska Turistmyndigheten och har stor erfarenhet av att guida grupper med fokus på golf. Genuin västgöte med bostad i Kapstaden. Martins fyra årstider är vår, sommar, vår och slutligen sommar. Att leva halva året i Sverige i husbil och andra halvan i en liten lägenhet i Sydafrika är perfekt. Speciellt med arbetskombinationen guide i Sydafrika och arbete på restaurang i Sverige. Natur, mat & vin samt golf är stora intressen. Några joggingrundor per vecka blir det också, strandpromenaden längs Kapstadens Atlantkust är en perfekt plats för löpning.

 

Annika Grimberg

Annika är född i Skellefteå men flyttade till Tyskland innan hon hann börja skolan då hennes pappa var tysk. I Tyskland tog hon sin MBA examen och jobbade därefter i mode- och TV branschen. År 2002 flyttade hon till Sydafrika eftersom hon förälskade sig i landet! Hon tog kort därpå sin guidelicens och jobbar idag bland annat med att guida turister i Sydafrika. Hennes stora passion är kåkstäderna där hon är involverad i diverse projekt, hon hjälper bland annat till att driva ett soppkök. En annan passion är mat & vin. Annika har arbetat för vår partner Sydafrikaresor sedan de startade, mestadels med resorna Mat, Vin & Big Five. Hon har golfat tidigare i livet om än inte så ofta numera.

Star for Life

Vi stärker unga att våga tro på sina drömmar

Star for Life är en ideell organisation som arbetar med skolungdomar i södra Afrika. Genom ett unikt utbildningsprogram stärker våra coacher elevernas självkänsla och motiverar dem att satsa på sin utbildning och fatta kloka livsbeslut. På så vis kan de lättare bygga sig en bättre framtid och som vuxna bidra till ett mer jämlikt, rättvist och hållbart samhälle. Vi finns i dag i 120 skolor i Sydafrika och Namibia, och hittills har drygt 450 000 elever tagit del av Star for Life-metodiken.

På våra rundresor med guide går 100 kronor per bokad resenär direkt till Star for life.

 

Ett barn behöver mer än mat för att växa upp

Varje barn behöver mat, omvårdnad och tak över huvudet. Men för att växa upp till stabila individer med stark självkänsla, sunda värderingar och viljan att ha en positiv inverkan på sin omgivning, behövs även stöd och verktyg att utvecklas på både en mental och känslomässig nivå.

Star for Life hjälper unga att lära känna sig själva, identifiera sina drömmar och hantera motsättningar på vägen för att nå dem. En av de viktigaste ingredienserna för att nå hela vägen är att hålla sig frisk. Star for Life är en internationell organisation som grundades 2005 med målet att inspirera unga att tro på sina drömmar och hjälpa dem leva ett liv fritt från aids.

 

Star for Life och de globala hållbarhetsmålen

Agenda 2030 innehåller 17 globala mål som är fastställda av FN och accepterade av regeringar världen över. De syftar bland annat till att utrota fattigdom, förverkliga de mänskliga rättigheterna för alla, minska ojämlikheter och skydda planeten och våra naturresurser. Star for Life har verksamhet i Sydafrika, Namibia och Sverige som bidrar till att länderna kan nå flera av dessa hållbarhetsmål. Vi arbetar i 120 skolor i södra Afrika och drygt 50 skolor i Sverige. Hittills har drygt 450 000 elever tagit del av utbildningsprogrammet. Metodiken syftar till att stärka självkänslan hos barn och ungdomar och motivera dem att satsa på sin utbildning och fatta kloka livsbeslut. På så vis kan de lättare bygga sig en bättre framtid och som vuxna bidra till ett mer jämlikt, rättvist och hållbart samhälle.

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället