Golfkryssningar

Det unika med kryssningar är att man får uppleva så mycket utan att behöva byta hotellrum. Det är en ny hamn varje dag och nya spännande upplevelser och golfrundor. Våra golfkryssningar innehåller flera golfrundor på välrenommerade golfbanor. Njut av både golfen och livet ombord.

Om kryssningar

Att kryssa är en reseform som är större än vad många tror. Det är också många som säger att om man en gång åkt på kryssning och gillat det så är man fast. Blir det en kryssning så blir det garanterat fler kryssningar. Det är kanske inte så konstigt heller. Gillar man att uppleva nya saker så är kryssning perfekt då man vaknar upp i en ny hamn varje dag. Den stora fördelen med en rundresa med båt är att man inte behöver byta hotell och packa i och ur väskorna hela tiden. Din hytt har du hela tiden med dig oberoende vilket hamn eller land som man lägger till vid.

Kryssningsfartygen är som en ambulerande cirkus och fartygen förflyttar sig från en världsdel till en annan beroende på säsong. Ett fartyg kan vara stationerat i Medelhavet under sommarhalvåret för att sedan gå runt i Persiskaviken under vinterhalvåret. Även i Norden har vi kryssningar som Hurtigruten i Norge. Det går även en hel del kryssningar mellan Stockholm och Åland. Det är dock främst under några korta sommarveckor som Nordens huvudstäder och sommardestinationer som Visby på Gotland får besök av de riktigt stora kryssningsfartygen. Karibien är känt för sina många och stora kryssningsfartyg.

Fartygen är som enorma nöjesfält och rymmer många gånger över 5000 passagerare. Det finns en uppsjö av olika restauranger och barer. Det finns flera olika poolområden både för vuxna och med rutschkanor för barn. De flesta kryssningsfartyg har även live musik, diskotek och även casino ombord.

Det är ofta en djungel med olika hyttkategorier men generellt så kan man säga att väljer men en hytt med balkong så kommer man garanterat ha det bra. Ytterhytt generellt är trevligt då man kan se havet och land när man nalkas en hamn. Om man inte riktigt bryr sig och inte tänker spendera speciellt mycket tid i hytten så är en innerhytt ett bra alternativ. Den stora nackdelen med innerhytterna är avsaknaden av fönster. Väldigt få hytter är stora men de är extremt bra planerade och varje kvadratmeter är väl utnyttjad.

Åker man på kryssning ska man ha all-inclusive dryckespaket även om man bara kan nyttja den ombord. De dagar som man spelar golf så ingår varken dryck eller mat på golfklubben men det är ändå värt att ha all-inclusive med dryckespaket. Det är en skön känsla att slippa betala hela tiden utan bara kunna fokusera på att njuta.

Golfkryssningar är både nytt och inte nytt. Det har funnits som ett tillägg på vissa rederier. Konstigt nog så är golf inget som flera av de stora kryssningsrederierna satsar på men ska man fylla en båt med över 5000 passagerare så kanske ett 50-tal golfare är försumbart. Costa Cruises gör nu en satsning på golf och kryssning. Golfkryssningar skiljer sig inte nämnvärt från andra kryssningar. De passagerare som ska spela golf får i de flesta fall prioriterad landgång för att man ska vara bland de första som lämnar fartyget. I de flesta fall så ligger fartyget i hamn mellan 08:30- 18:00 så det är ganska gott om tid men allt är också väl förberett så att man inte ska behöva stressa runt på golfbanan. När du stiger av färjan så väntar transporten till golfbanan. Dina golfklubbor har rederiet hand om och ser till att de är på plats när du ankommer till golfklubben. Efter avslutad golfrunda så står transporten och väntar. Golfbanorna som man använder sig av är alla av högsta kvalitet i det området där man ska spela. Ofta är det en golfbana som är ett slags förstahandsval vid varje speltillfälle. Det kan ske förändringar beroende på antal golfare. Är det för många för att man ska hinna spela 18 hål så kan det bli så att delar av ett antal av golfarna får spela en annan likvärdig golfbana i området.

Out Of Bounds kommer att erbjuda golfkryssningar till Medelhavet men även i Persiska viken. För den som vill kryssa och golfa så finns det säkert alternativ även i Karibien och andra delar av världen.