Golf i Provence

För vårt systerföretag Golf Plaisir är Frankrike och den Franska Medelhavskusten viktig för det var till Frankrike som de första golfresorna gick redan 1992. Här ligger flera riktigt bra golfbanor så som Saint Endréol Golf, Barbaroux Golf och inte minst lyxiga Terre Blanche Golf Resort.

Golf på Rivieran minskade oförklarligt under ett antal år. Troligen för att regionen inte gör så mycket väsen av sig när det kommer till golf. Vi vill verkligen slå ett slag för denna fina golfdestination då golfen i Frankrike är större än vad många tror. Det finns faktiskt en bra bit över 600 golfbanor i Frankrike. Längs Rivieran och i Provence finns det uppskattningsvis ett 50-tal riktigt bra golfbanor. Vi kan boka en skön golfresa till vilken som helst av dem men vi har valt att lyfta fram några lite extra. Bland dessa hittar vi Saint Endréol Golf som sannerligen ligger vackert inbäddad i en lummig dal. Ett annat fint förslag är Château de Taulane, en majestätisk anläggning med egen Gary Player-bana på hög höjd och fina vyer. För den som söker det allra bästa och lyxigaste är Terre Blanche en bit från Cannes det självklara valet.

Under en golfsemester i Provance finns det mycket att göra förutom att spela golf. Konstnärernas Provence är mytomspunnet och lockar med både vacker natur och fantastiska vingårdar. Nice är centralorten och det är även här som man har den internationella flygplatsen. Få platser är så intimt förknippade med flärd, lyx och elegans som den Franska Rivieran. Detta är verkligen ett utomordentligt bra resmål för en golfsemester med skönt väder, gudomlig mat, tätt mellan golfbanorna, mysiga städer, fina stränder och intressanta sevärdheter.

 

Out Of Bounds erbjuder dig bredd, kunskap och upplevelser. Oavsett hur ofta du reser är det viktigt att varje resa känns unik. Vi lägger därför ner mycket jobb på att guida dig rätt i vårt breda sortiment. Bland våra resor finner du Färdigpaketerade golfresor som går att boka online. Skräddarsydda golfresor där du själv bestämmer resmål, längd och innehåll. Avslutningsvis har vi våra Temaresor – specialavgångar på fasta datum som kan bli ditt livs drömresa!

Våra resmål i Provence

Frankrike, Provence

Saint Endréol

Saint Endréol ligger mitt i regionen Provence och är ett väldigt populärt resmål och det är lätt att förstå varför. Både boende och bana i Saint Endréol är helt enkelt väldigt bra samtidigt som de ligger geografiskt fördelaktigt till i regionen.

Frankrike, Provence

Terre Blanche

När endast det allra bästa är gott nog är det dags för ett besök på Terre Blanche. Denna fantastiska resort är som en liten provensalsk by. Lägg därtill två enastående golfbanor, magnifika restauranger och service utöver det vanliga. Kanske inte så konstigt att detta omtalas som en av de bästa golfresorterna i Europa!