Golf i Prag

Golf i Prag

bo i stan, golfa på landet

Golf i Tjeckien är en oförglömlig upplevelse då banorna är lika varierande som den böhmiska naturen. I huvudstaden Prag kan du som golfare kombinera flera olika banor med pulserande storstadsliv; det vill säga allt som Prag har att erbjuda i mat, dryck, nöje och kultur. Prag är den perfekta kortresan för en skandinavisk golfare med direktflyg varje dag från både Stockholm och Köpenhamn. Vi ordnar alltid med transfer som väntar vid ankomst och tar er till ert valda hotell. All golf är förbokad och ni får givetvis transfer till och från banorna.

Fakta

Avstånd flygplats Prag ca 15 km
Avstånd city - Prague City Golf ca 15 km
Avstånd city - Black Bridge Golf ca 15 km
Avstånd city - Konopiste ca 60 km
Avstånd city - Albatross ca 30 km

Vad ingår i resan?

Flyg Skandinavien-Prag t/r
Golfbag ombord
Möte vid ankomst
Flygplatstransfer t/r
4 nätter i Prag på valt hotell
18 håls greenfee på Prague City Golf
18-håls greenfee på Black Bridge Golf
18-håls greenfee på Konopiste Golf
Förbokade starttider
Golftransfer t/r

Ovan är ett förslag på hur ett 5-dagarspaket kan se ut. Det går att byta ut/blanda golfbanor efter tycke och smak. Beroende på aktuella flygtider så kan vi också lägga på en till golfrunda på någon av resdagarna.

Väder just nu

17.3℃

Prague City Golf

Snudd på inom en bra drive från Prags centrum ligger Prague City Golf och banan Zbraslav Course. Designen är inspirerad av linksbanor i Skottland och Irland vilket bland annat innebär att ni kan träffa på en och annan ”pott-bunker”. Det är nästan inget vatten i spel på första nio men på andra halvan av banan ligger det några mindre vatten att ta hänsyn till. Banan ritades för att klara av kraven för att hålla mästerskap men också för att fritidsgolfaren ska få ut mesta möjliga av en runda.

Lite unikt är att här finns en 18-håls puttingbana. Den heter Himalaya och alla 18 hål har namn efter berömda toppar i Himalaya. Banan tar ca en timme att spela och banrekordet är 34 slag.

Inled eller avsluta dagen med ett besök i restaurangen och shopen. Klubbhuset och restaurangen ligger ett 200 år gammalt stall som är varsamt restaurerat och anpassat till nya behov.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72,  6556 6161 5766 5306 4938
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Alex Cejka (2009)

Black Bridge Golf Course

Lite öster (20-30 minuter) om Prag ligger mästerskapsbanan Black Bridge GC. På de första nio är det nästan ingen risk för vatten men på andra halvan kan det löna sig att planera sitt spel för att undvika att bli blöt då flera hål korsas av vatten. Det finns också fina träningsmöjligheter med driving range, chippingområde, puttinggreen. I klubbhuset finns förstås restaurang, shop och omklädningsrum.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72,  6190 5863 5362 4875
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Okänd (2011)

Konopiste Golf

Totalt finns det 45 hål att gå loss på här. Två stycken kompletta 18-hålsbanor, båda av mästerskapsklass och en pay-and-play på 9 hål.

Radecký Course

Banan ligger försiktigt inbäddad i ett lite vågigt landskap med ett intressant skogsparti, flera bunkrar och lite vattenhinder att ta hänsyn till. Greenerna är av hög kvalitet, stora och ondulerade. Namnet har banan fått från resortens första ägare, en känd marskalk från Napoleonkriget.

d´Este Course

Även denna bana ligger fint inbäddad i naturen och många fairways kantas av parkens gamla ekar och det är en upplevelse att strosa omkring i denna underbara miljö. Lite speciellt för denna bana är hål 9 där greenen ligger ute på en ö med bara en smal gångväg dit. Även här finns många bunkrar och flera vattenhinder.

 

Förutom de två fina 18-hålsbanorna finns också en 9-hålsbana och andra övningsområden för den som vill träna lite extra. Som klubbhus används det vackra slottet och här finns givetvis en trevlig restaurang och bar.

Fakta

Antal hål 45 (2x18+9)
Bankaraktär Parkbanor
Banfakta Radecký, par 72 6086 5730 5372 5011
D'Este, par 72,  6086 5730 5372 5011
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, bunkrar, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum

Albatross Golf

Denna bana byggdes med ambitionen att bli den bästa i Tjeckien och anses av många vara just det. Allt här andas kvalitet och klass vilket är ett måste då banan årligen besöks av Europatouren. Banan, som öppnade 2009, ligger utlagd på 80 hektar i kuperad terräng med inslag av ängsmark. Mikroklimatet på drygt 400 meters höjd, där banan ligger, innebär en av de längsta golfsäsongerna i Europa. Här finns 7 sjöar och 65 bunkrar så det gäller att hålla sig på banan (som alltid). Alla hål har 4-5 tees att välja på, varför inte prova svart tee för en extra utmaning.

Träningsmöjligheterna är stora med en delvis övertäckt drivingrange, 2 chippinggreener med 4 övningsbunkrar, 2 puttinggreener och en liten övningsbana. Ett klubbhus med bar, restaurang, shop och omklädningsrum kompletterar det hela.

Banan ligger knappa halvtimmen från flygplatsen och är ett mycket bra alternativ om man har tid att spela en runda efter ankomst till, eller innan avresa från, Prag.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72,  6827 6441 6049 5672 5182
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Keith Preston (2009)

Prag

Det finns flertalet hotell att välja på i Prag i olika prisklasser och mer eller mindre centralt. Vi presenterar de vi vanligen bokar med text och bild lite längre ned.
Hotel Atos 3* – ca 15 minuters promenad till Karlsbron.
Hotel Petr 3* – ca 20 minuters promenad till Karlsbron.

The Icon 4* – ca 15 minuters promenad till Karlsbron.
Hotel Kinsky Garden  4* – ca 20 minuters promenad till Karlsbron.
K+K Fenix Hotel 4* – ca 20 minuters promenad till Karlsbron.
Archibald City 4* – ca 25 minuters promenad till Karlsbron.
NH Prague City 4* – ca 35 minuters promenad till Karlsbron.
Occidental Prague Five 4* – ca 40 minuters promenad till Karlsbron.
Penta Hotel 4* – ca 50 minuters promenad till Karlsbron.

Art Nouveau Palace Hotel 5* – ca 20 minuters promenad till Karlsbron.
Hilton Old Town 5* – ca 20 minuters promenad till Karlsbron.
The Grand Mark 5* – ca 20 minuters promenad till Karlsbron.
Grandior 5* – ca 25 minuters promenad till Karlsbron.
Boscolo, Autographic Collection 5* – ca 25 minuters promenad till Karlsbron.

Art Nouveau Palace Hotel

Med sitt läge i hjärtat av gamla stan i Prag (bara 10 minuters promenad från det berömda astronomiska uret) är detta en utmärkt bas för både golf och för att upptäcka Prag. Med fem stjärnor kommer all komfort man kan önska och hotellet har alla tänkbara faciliteter. I denna vackra Art Nouveau-byggnad har man tagit emot gäster sedan 1909, alltid med samma förfinade stil.

Alla rum är rymliga och inredda i varma färger med fina material och moderna bekvämligheter.

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge I centrala av Prag
Rum Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, AC, värdeskåp, minibar, te & kaffe
Rumstyper 127 rum. Deluxe, Executive, Suites
Faciliteter Restauranger, bar, parkering
Internet Gratis WiFi

Hotel Kinsky Garden

Hotellet ligger intill den 22 hektar stora trädgården Kinsky Garden på samma sida om floden som den berömda Pragborgen och det tar kanske 10 minuter att gå över närmsta bro för att komma in till centrum. Byggnaden som Kinsky Garden ligger i dateras till 1800-talet men har genomgått en totalrenovering de senaste åren. Hotellet är känt för sin familjära atmosfär och den kungliga frukosten… Du blir väl omhändertagen!

Hotellet har ingen egen restaurang men det finns många lokala ställen att välja på i kvarteren runtomkring.

Fakta

Standard starstarstarstar
Läge ca 20 min från Karlsbron till fots
Rum Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, AC, värdeskåp, minibar, te & kaffe
Rumstyper 62 rum. Double, Executive, Tripple, Family
Faciliteter Bar, parkering
Internet Gratis WiFi på hela hotellet

Hotel Atos

Hotellet ligger intill den 22 hektar stora trädgården Kinsky Garden på samma sida om floden som den berömda Pragborgen och det tar kanske 10 minuter att gå över närmsta bro för att komma in till absoluta centrum. Hotellet ligger lungt men ändå på bra gångavstånd från Prags alla sevärdheter. Man har ingen egen restaurang utan hänvisar till grannhuset där det ligger en restaurang med bar som serverar god tjeckisk öl. Fukostbuffé serveras dock på hotellet. Vissa rum har utsikt över den vackra Pragborgen.

 

Fakta

Standard starstarstar
Läge ca 15 min från Karlsbron till fots
Rum Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, AC, värdeskåp, minibar, te & kaffe
Rumstyper 73 rum. Standard, Comfort, Tripple
Faciliteter Hiss, parkering,
Internet WiFi finns

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället