Golf i Prag

Golf i Prag

bo i stan, golfa på landet

Golf i Tjeckien är en oförglömlig upplevelse då banorna är lika varierande som den böhmiska naturen. I huvudstaden Prag kan du som golfare kombinera flera olika banor med pulserande storstadsliv; det vill säga allt som Prag har att erbjuda i mat, dryck, nöje och kultur. Prag är den perfekta kortresan för en skandinavisk golfare med direktflyg varje dag från både Stockholm och Köpenhamn. Vi ordnar alltid med transfer som väntar vid ankomst och tar er till ert valda hotell. All golf är förbokad och ni får givetvis transfer till och från banorna.

Fakta

Flygplats Prag ca 15 km
Avstånd city - Prague City Golf ca 15 km
Avstånd city - Black Bridge Golf ca 15 km
Avstånd city - Oaks PGA Golf ca 25 km
Avstånd city - Albatross ca 30 km
Avstånd city - Konopiste ca 50 km

3 nätter & 3 golf

Lägsta pris: 7.495:-

Privat flygplatstransfer t/r
3 nätter i Prag på valt hotell
18-håls greenfee på Black Bridge Golf
18-hålsgreenfee på Prague City - Zbraslav
18-hålsgreenfee på Prague City - Vinor
Förbokade starttider
Alla golftransfers t/r

* Priset är ett indikationspris för ett sällskap på 4 personer där flyg tillkommer!
På weekends och kortveckor finns som regel flera flygalternativ att välja på och priserna kan variera en hel del. För att göra priset tydligare och mer rättvisande presenterar vi därför dessa paket utan flyg.
Självklart hjälper vi till att boka flyget till bästa möjliga pris om ni önskar. Naturligtvis kan vi även förlänga eller justera innehåll i paketen.

Väder just nu

21.3℃

Panorama Golf Resort

Panorama Golf Resort ligger ca 6 mil sydoost om Prag och erbjuder 27 hål av högsta kvalitet som tillgodoser alla kategorier av golfare.

De tre olika 9 hålarna har namnen Forest, Meadows och River Course och kan kombinaras olika för bästa upplevelse. Banan Forest sveper mycket riktigt genom intilliggande skogar, följt av Meadows mer öppna hål som går över ängsmarker.  Den tredje uppsättningen, River Course, leder mot floden Sázava med dess symboliska höga stenar. Alla 27 hål ger en ovanlig mångfald för golfare och har en individualitet som kittlar golfspelarens sinne. Det pittoreska landskapet Posázaví-området tillsammans med gästfriheten i staden Kácov bidrar till den mysiga atmosfären i hela orten.

Fakta

Antal hål 27
Bankaraktär Park- och skogsbana
Banfakta Forest Course Par 36, 3142 3021 2831 2685 2489
Meadows Course Par 36, 3239 3111 2947 2753 2493
River Course Par 36, 2864 2772 2610 2434 2250
Hcp-gräns 54
Bandesign Libor Jirásek och Deutsche Golf Holding Ltd

Black Bridge Golf Course

Lite öster (20-30 minuter) om Prag ligger mästerskapsbanan Black Bridge GC. På de första nio är det nästan ingen risk för vatten men på andra halvan kan det löna sig att planera sitt spel för att undvika att bli blöt då flera hål korsas av vatten. Det finns också fina träningsmöjligheter med driving range, chippingområde, puttinggreen. I klubbhuset finns förstås restaurang, shop och omklädningsrum.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72,  6190 5863 5362 4875
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum

Prague City Golf

Snudd på inom en bra drive från Prags centrum ligger Prague City Golf och banan Zbraslav Course. Designen är inspirerad av linksbanor i Skottland och Irland vilket bland annat innebär att ni kan träffa på en och annan ”pott-bunker”. Det är nästan inget vatten i spel på första nio men på andra halvan av banan ligger det några mindre vatten att ta hänsyn till. Banan ritades för att klara av kraven för att hålla mästerskap men också för att fritidsgolfaren ska få ut mesta möjliga av en runda.

Lite unikt är att här finns en 18-håls puttingbana. Den heter Himalaya och alla 18 hål har namn efter berömda toppar i Himalaya. Banan tar ca en timme att spela och banrekordet är 34 slag.

Inled eller avsluta dagen med ett besök i restaurangen och shopen. Klubbhuset och restaurangen ligger ett 200 år gammalt stall som är varsamt restaurerat och anpassat till nya behov.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72,  6556 6161 5766 5306 4938
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Alex Cejka (2009)

Albatross Golf

Denna bana byggdes med ambitionen att bli den bästa i Tjeckien och anses av många vara just det. Allt här andas kvalitet och klass vilket är ett måste då banan årligen besöks av Europatouren. Banan, som öppnade 2009, ligger utlagd på 80 hektar i kuperad terräng med inslag av ängsmark. Mikroklimatet på drygt 400 meters höjd, där banan ligger, innebär en av de längsta golfsäsongerna i Europa. Här finns 7 sjöar och 65 bunkrar så det gäller att hålla sig på banan (som alltid). Alla hål har 4-5 tees att välja på, varför inte prova svart tee för en extra utmaning.

Träningsmöjligheterna är stora med en delvis övertäckt drivingrange, 2 chippinggreener med 4 övningsbunkrar, 2 puttinggreener och en liten övningsbana. Ett klubbhus med bar, restaurang, shop och omklädningsrum kompletterar det hela.

Banan ligger knappa halvtimmen från flygplatsen och är ett mycket bra alternativ om man har tid att spela en runda efter ankomst till, eller innan avresa från, Prag.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72,  6827 6441 6049 5672 5182
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Keith Preston (2009)

Oaks PGA National

Oaks PGA National är det senaste tillskottet av golf i Prag. En bana som redan sällar sig till en av de absolut bästa i landet.

Prag håller på att utvecklas till en riktigt bra golfdestination med tiotalet golfbanor inom räckhåll från den Tjeckiska huvudstaden. Det senaste tillskottet, som bär det pampiga namnet The Oaks Club PGA National Czech Republic, sällar sig till en av de absoluta toppbanorna i landet. Ingen mindre än Kyle Phillips, mannen bakom banor som bland annat Kingsbarns, St Andrews Castle Course och Verdura på Sicilien står för designen och samtliga 18 hål var redo för spel sommaren 2020.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Park och hedbana
Banfakta Par 72, mått i meter 6970 6508 6050 5581 4925
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang & bar, omklädningsrum mm
Bandesign Kyle Phillips (2020)

Konopiste Golf

Totalt finns det 45 hål att gå loss på här. Två stycken kompletta 18-hålsbanor, båda av mästerskapsklass och en pay-and-play på 9 hål.

Radecký Course

Banan ligger försiktigt inbäddad i ett lite vågigt landskap med ett intressant skogsparti, flera bunkrar och lite vattenhinder att ta hänsyn till. Greenerna är av hög kvalitet, stora och ondulerade. Namnet har banan fått från resortens första ägare, en känd marskalk från Napoleonkriget.

d´Este Course

Även denna bana ligger fint inbäddad i naturen och många fairways kantas av parkens gamla ekar och det är en upplevelse att strosa omkring i denna underbara miljö. Lite speciellt för denna bana är hål 9 där greenen ligger ute på en ö med bara en smal gångväg dit. Även här finns många bunkrar och flera vattenhinder.

 

Förutom de två fina 18-hålsbanorna finns också en 9-hålsbana och andra övningsområden för den som vill träna lite extra. Som klubbhus används det vackra slottet och här finns givetvis en trevlig restaurang och bar.

Fakta

Antal hål 45 (2x18+9)
Bankaraktär Parkbanor
Banfakta Radecký, par 72 6086 5730 5372 5011
D'Este, par 72,  6086 5730 5372 5011
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, bunkrar, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum

Prag

Vi erbjuder en handfull hotell i centrala Prag i olika prisklasser .

Hotel Petr 3* – nära Prags historiska distrikt – Karlsbron ca 10 min. till fots.


Hotel Penta 4* – nära Prags historiska distrikt – Wenceslas Square ca 10 min. med taxi.
K+K Fenix 4* – Superior i Prags historiska distrikt med gångavstånd till Wenceslas Square.
Hotel Jalta 4* – Superior i Prags historiska distrikt med gångavstånd till Wenceslas Square.


Marriott Prauge 5* – i Prags historiska distrikt – Old Town Square ca 5 min. till fots
Grand Mark Hotel 5* – i Prags historiska distrikt – Old Town Square ca 5 min. till fots

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället