Heritage Awali

Heritage Awali Golf & Spa Resort

Härliga Heritage Awali Golf & Spa Resort har all inclusive som standard och golf inkluderar avrje dag!

På Mauritius relativt oexploaterade sydkust hittar vi Heritage Awali Golf & Spa Resort som går i en fräsch och avslappnad afrikansk stil. Man bor som en kung intill den vita stranden och nära till golf på Peter Matkovitch ritade golfbana Heritage Golf och helt nya La Réserve Links.

 

Fakta

Avstånd flygplats ca 45 km
Avstånd till havet 0 m
Faktablad 24-25
Faktablad 25-26

Paketförslag

Lägsta pris: 49.996:-

Prisexempel feb -25

Nattflyg till Mauritius t/r (2 nätter ombord)
Transport av golfbag på flyget
Mat på långflygen
Flygplatstransfer t/r
10 nätter, del i dubbelrum, Garden View
Obegränsad greenfee på Heritage Golf Club
Awalis All Inclusive med dryck (se flik)
Förbokade starttider

Möjliga tillägg/val
Premium All Inclusive (som tillägg på den all inclusive som är standard). Om önskas måste den bokas av alla i sällskapet och för hela vistelsen. Se innehåll längre ner i menyn.
* Från januari 2024 ingår 1x 18-hålsgreenfee per person/vistelse på La Reserve Links när man väljer Premium All Inclusive.

Ovan är ett förslag på en 12-nättersresa (10 nätter på plats). Självklart kan ni fritt välja antal dagar/nätter som ni önskar bara det går att kombinera med flygen. Priset är ett ca-pris baserat på rumskategori Deluxe Garden View tillsammans med ett uppskattat flygpris och privat transfer.

För mer information om rumskategorier se nedan under hotellinformation.
Klicka på FÖRFRÅGAN för att få en prisoffert. Vill ni ändra något i vårt förslag ange det i kommentarsrutan vid förfrågan.

Väder just nu

18.5℃

Heritage Golf Club

Den sydafrikanske designern Peter Matkovitch fick uppdraget att förvandla det gamla sockerrörsfältet till en storslagen golfbana. Även om förutsättningarna var mycket goda, då det böljande landskapet ligger i den södra kanten av naturreservatet Bel Ombre, så måste man säga att han gjort stordåd.

Heritage Golf (tidigare känd som Golf du Château) är flera gånger rankad som den bästa banan i Indiska Oceanen och har varit värd för Mauritius Open som har status på Europatouren. Det finns flera bra banor på Mauritius men Heritage Golf hör till en av de klart bästa. Det är inga hål på golfbanan som går ända ned till kustlinjen, men från flertalet av dem står man hänförd och blickar ut över den turkosfärgade oceanen. Även om havet inte är i spel så finns det en hel del vattenhinder på banan. Det finns inte mindre än fem olika tees att spela från vilket gör banan varierande och en härlig utmaning för alla typer av spelare. Från backtee är banan förmodligen ett monster och för att ge sig chansen från vitt bör man antagligen helst ha singelhandicap. De flesta spelar från blå eller röd tee (klubbtee) och då är banan både kul och lagom svår. Ettan är ett ganska tufft öppningshål med strategiskt placerade fairwaybunkrar och en upphöjd green som är svår att träffa. Det blandas ganska friskt mellan lite tuffare hål och ett antal enklare par 4:or på ca 300 meter (från blå tee). Avslutningen är däremot inte helt enkel med hål 17 som är rankat som det svåraste hålet och hål 18, en par 5:a med en green som vaktas av vatten på vänstersidan och bunkrar på högersidan.

En tjusig detalj som är karaktäristiskt för banan är de höga hö-liknade grästuvorna som kantar flera av hålen och helt klart är vackrare än det låter. Här finns även en dubbelsidig drivingrange och en mycket trevlig 9 håls träningsbana. Sist men inte minst kan man njuta av ett mycket trevligt klubbhus på vars veranda man kan sitta i skuggan och blicka ut över 18:e hålet. Det är inget caddietvång och man får gå banan även om de flesta väljer golfbil, om inte annat så på grund av värmen. Den korta transporten från hotellet fungerar utmärkt och det är sällan som man behöver vänta mer än någon minut. Bemötandet på klubben håller samma höga standard som banan. Det går bra att förvara bagen på klubben och nästan innan man stigit ur transporten är klubborna på plats och efter avslutad golfrunda får man i regel en iskall handduk att svalka sig med.

För den som vill spela andra banor under sin vistelse så är det lätt att ta en taxi till exempelvis Paradis Golf Club som ligger ca 25 min bort och dessutom erbjuder specialpris på greenfee för Heritage gäster. Andra alternativ är inlandsbanan Avalon Golf Club eller varför inte ta en heldagstur ut till ön Ile Cerf och spela på spektakulära Le Touessrok Golf Club.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Seaside/parkbana
Banfakta Par 72,  6498 6119 5737 5214 4761
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Peter Matkovitch (2004)
Mer info Faktablad Heritage Golf

La Réserve Golf Links

Mauritius har sannerligen etablerat sig som en paradisö även för golfare och många är vi som håller Heritage Le Château Golf Course som en av, om inte den allra främsta, banan ön erbjuder. I december öppnar dock banan som ska bli tronföljaren, även den tillhörande Heritage Resorts.

La Réserve Golf Links på Heritage Golf Club, Mauritius, blir den första och enda samtida linksbanan i Indiska oceanen. Här kommer man bjudas på en oöverträffad upplevelse av ren golfdrama med panoramavyer över havet från varje hål längs det UNESCO-skyddade naturreservatet Bel Ombre. Louis Oosthuizen står för co-design av banan och La Réserve Golf Links kommer per omgående att vara värd för DP World Tour 2023 Mauritius Open. Banan kommer endast vara öppen för medlemmar och, via utvalda paket, för gäster på Heritage Resorts.

 

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Indian Ocean’s first and only contemporary links
Banfakta Par 72, 6604 6169 5812 5414 4964 4418
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum, David Leadbetter Golf Academy
Bandesign Peter Matkovich (codesigned Louis Oosthuizen) 2022
Övrigt Banan öppnar i slutet av 2023. En runda per vistelse ingår när man köpt något av tilläggspaketen Gormet Bliss på Le Telfair, eller Premium All Inclusive på Awali.

Heritage Awali Golf & Spa Resort

Mauritius sydkust är förhållandevis oexploaterad och redan när man närmar sig känner man att Heritage Awali Golf & Spa Resort är ett exotiskt paradis. Entrén slingrar sig fram genom gröna växter och små dammar fyllda av färgglada fiskar.

Resorten ligger naturligtvis direkt vid havet och intill en del av det 2500 hektar stora naturområdet Le Domaine de Bel Ombre. Stilen är afrikansk och man blandar finaste trävirke med inramningar av stenmurar och robusta lösningar. Samtliga standardrum är på rymliga 52m² med möblerad balkong eller uteplats med olika utsikt. Utöver detta finns det även några sviter på 100m².

Det finns flera restauranger och barer i vilka det serveras allt från buffé till á la carte samt smårätter och snackas. Självklart finns det möjlighet att äta även om du valt att ligga på stranden hela dagen. Resorten erbjuder flertalet aktiviteter så som dykning, vandring, segling, tennis, paddling mm.

På Heritage Awali ingår en mycket bra All Inclusive i priset och det går dessutom bra att köpa till en ännu lyxigare variant.

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge På öns sydsida direkt intill havet
Rum allmänt Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, AC, värdeskåp, WiFi, balkong/terrass
Rumstyper Deluxe Garden View-, Sea View-, Beachfront
52 m², dusch och bad, balkong eller terrass
Senior Suite Sea View
100 m², dusch och bad med jacuzzi, balkong eller terrass, vardagsrum
Villa Beachfront
310 m², dusch och bad med jacuzzi, privat pool och uteplats
Faciliteter Restauranger, barer, pool, soldäck, strand, spa, aktiviteter
Internet Gratis WiFi på hela anläggningen
Mer info Faktablad 24-25

All Inclusive

All Inclusive på Heritage Awali

Vid boende på Heritage Awali Golf & Spa Resort ingår en riktigt bra variant av All Inclusive i resans pris. Denna ingår direkt vid ankomst ända fram till avresa oavsett att check in är kl.14 och check out kl.12. Nedan presenteras hela listan på vad som ingår i paketet på Awali i deras generösa all-inclusive.

Se även informationen längre ner för det möjliga tillägget som kallas Premium All-inclusive.

 

MAT OCH DRYCK

(enligt öppettider som gäller för restauranger och barer på plats):

 • Frukostbuffé: Savana, huvudrestaurangen 07:00–10:30. Eller Continental Breakfast om man är uppe med tuppen 05:00–07:00, serveras också i Savana.
 • Lunch: 12:00–15:00, Infinity Blue Beach Restaurant (ala carte), Amafrooty (snacks och lättare måltider)
 • Afternoon Tea: Bakverk och pannkakor serveras I Zenzibar 16:00–17:00. Glasskiosken är öppen mellan 12:00–15:00.
 • Middag: Serveras mellan 19:00–22:00 på fyra olika restauranger: Savana, buffé med varierande tema varje dag, Infinity Blue – Ala Carte på stranden, Kuzini – Italiensk mat, ala carte, Zafrani, Indisk ala carte (endast vuxna).
 • Utvalda viner på flaska från både Europa och Afrika
 • Dine around: Som gäst på Awali är det också möjligt att äta på andra restauranger inom Heritage Resort. Vuxna får dra av 1500 rupies (ca 300 sek) på notan vid besök på Ginja, Le Palmier, Annabella och Heritage C Beach Club.

 

WELLNESS

 • En ryggmassage på 45 minuter per gäst och vistelse på Seven Colours Spa. Måste utnyttjas under vistelsens två första dagar mellan 09:00–15:00.
 • Gratis tillgång till det 3000m² stora Seven Colours SPA området med Gym etc
 • Vattengym och yoga enligt hotellets aktivitetsschema

 

VATTENSPORT

 • Ingår: Tur med elektriska båtar, Snorklingsutflykt, Traditionellt fiske i lagunen, trampbåtar, kanoter, segelbåtar, SUP.
 • Mot tillägg: Dykning, Kite Surfing, Havsfiske, Delfinsafari

 

AKTIVITETER PÅ LAND

 • Tillgång till Umuzi Sports Centre med bågskytte, tennis (två belysta banor), beachvolley, bordtennis mm. Lån av utrustning ingår. (förutom tennisbollar som man köper själv)

 

UNDERHÅLLNING

 • Live music på Heritage Awali/ Heritage Le Telfair/Heritage C Beach Club enligt lokala anslag.

Premium Inclusive på Heritage Awali

Vid boende på Heritage Awali Golf & Spa Resort ingår en riktigt bra variant av All Inclusive i resans pris. Detta till trots kan man uppgradera sin AI ännu mer! Tillägget kallas för ”PREMIUM INCLUSIVE” och innehållet är allt som ingår i ordinarie all-inclusive plus listan nedan. En prisindikation för detta tillägg är ca 1 000 SEK/person/natt samt att det om önskas måste bokas för hela vistelsen.

 

 • Fri golfbil
 • En runda på La Reserve (ink välkomstgåva, golfbil, rangebollar och ”halfway refreshment”)
 • Mauritisk lunch med utvalda drycker på Le Chateau de Bel Ombre
 • Lunch och middagar med utvalda drycker även på C-Beach Club
 • Lunch och middagar även på restaurangen på golfklubben, O’Grill
 • En middag på med hummer (fast meny) på Infinity Blue
 • Glas med Champagne serveras 18-23 på utvalda barer
 • Uppgraderad minibar
 • Ingen room service avgift
 • Dedikerad service disk i Receptionen för premium-gäster
 • Entre till World of Seashells Museum som har den största samlingen av snäckor i Afrika. Läs mer här>>>
 • Gratis entré till “Chamarel 7 Coloured Earth”. Vattenfall, geologi och sköldpaddor. Ej transfer (bokas på hotellet). Läs mer här>>>

 

*Notera att tillvalet Premium All-inclusive om önskas måste tas för hela vistelsen.

Golf på Mauritius

I detta avsnitt av Golfresepodden har Johan och Anders besök av Marie Drottz från Out Of Bounds Golfresor, som blir glad varje gång någon bokar Mauritius. Vi inser att det finns fler mangosorter än vad man kanske tror och att egen butler kan var härligt eller skrämmande. Johan har olika lösningar på hur man använder All Inclusive och Anders har bidragit till andrahandsförsäljningen av golfbollar på ön.

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället