Heritage Awali Resort

Heritage Awali Resort

ditt privata lilla gömställe!

På Mauritius relativt oexploaterade sydkust hittar vi Heritage Awali resort som går i en fräsch och avslappnad afrikansk stil. Man bor som en kung intill den kritvita stranden och här erbjuds spel på deras Peter Matkovitch ritade golfbana Heritage Golf. Här är känslan stark att ha hittat sitt eget lilla gömställe.

Vid boende på Heritage Awali ingår en riktigt bra variant av All Inclusive i resans pris. Då ingår frukost, lunch och middag med lokala drycker på ett urval av restauranger och barer. Minibaren fylls på en gång om dagen, det serveras “afternoon tea” och glasskiosken är öppen dagligen. Även spaanläggningen och dess faciliteter är tillgängliga utan kostnad. Utöver utvalda restauranger och barer går det naturligtvis att besöka alla övriga mot ett mindre tillägg.

Detta till trots kan man uppgradera sin AI ännu mer! Tillägget kallas för ”PREMIUM GOLF INCLUSIVE” och några av mervärdena är:

 • obegränsad greenfee samt golfbil och rangebollar
 • en spabehandling per dag (ej på resdagarna)
 • lunch och dryck även på golfklubben
 • uppgraderad minibar
 • avgiftsfri roomservice
 • ett antal uppgraderade middagssittningar varav en hummermiddag
 • en champagnefrukost på stranden
 • en utflykt i 4-hjuling till Heritage Natur Reserve.

Läs mer detaljer om Premium Golf Inclusive under fliken med samma namn ovan. All Inclusive ingår från det att ni checkar in till dess ni lämnar resorten även om ni har sen avresa och checkat ut tidigare.

Fakta

Avstånd flygplats ca 45 km
Avstånd till havet 0 m

Paketförslag

Lägsta pris: 33.795:-

Nattflyg till Mauritius t/r (2 nätter ombord)
Golfbag ombord
Mat på långflygen
Flygplatstransfer t/r
10 nätter, del i dubbelrum, Garden View
Obegränsad greenfee på Heritage Golf Club
All Inclusive med dryck
Förbokade starttider

Möjliga tillägg/val
Premium Golf Inclusive: 875 kr/dag - i detta ingår daglig golf och golfbil (måste bokas av alla i sällskapet och för hela perioden)
Golfbliss paket: 3 500 kr - Paradis Golf (1), Tamarina Golf (1), The Avalon Golf (1) samt Heritage Golf (2)
(Vid val av något av ovanstående paket justeras priset med motsvarande antal golfrundor)

Ovan är ett förslag på en 13-dagarsresa (10 nätter på plats). Självklart kan ni fritt välja antal dagar/nätter som ni önskar bara det går att kombinera med flygen. Priset är ett ca-pris baserat på rumskategori Deluxe Garden View tillsammans med ett uppskattat flygpris och privat transfer.

För mer information om rumskategorier se nedan under hotellinformation.
Klicka på FÖRFRÅGAN för att få en prisoffert. Vill ni ändra något i vårt förslag ange det i kommentarsrutan vid förfrågan.

Väder just nu

22.8℃

Heritage Golf Club

Den sydafrikanske designern Peter Matkovitch fick uppdraget att förvandla det gamla sockerrörsfältet till en storslagen golfbana. Även om förutsättningarna var mycket goda, då det böljande landskapet ligger i den södra kanten av naturreservatet Bel Ombre, så måste man säga att han gjort stordåd.

Heritage Golf (tidigare känd som Golf du Château) är flera gånger rankad som den bästa banan i Indiska Oceanen och har varit värd för Mauritius Open som har status på Europatouren. Det finns flera bra banor på Mauritius men Heritage Golf hör till en av de klart bästa. Det är inga hål på golfbanan som går ända ned till kustlinjen, men från flertalet av dem står man hänförd och blickar ut över den turkosfärgade oceanen. Även om havet inte är i spel så finns det en hel del vattenhinder på banan. Det finns inte mindre än fem olika tees att spela från vilket gör banan varierande och en härlig utmaning för alla typer av spelare. Från backtee är banan förmodligen ett monster och för att ge sig chansen från vitt bör man antagligen helst ha singelhandicap. De flesta spelar från blå eller röd tee (klubbtee) och då är banan både kul och lagom svår. Ettan är ett ganska tufft öppningshål med strategiskt placerade fairwaybunkrar och en upphöjd green som är svår att träffa. Det blandas ganska friskt mellan lite tuffare hål och ett antal enklare par 4:or på ca 300 meter (från blå tee). Avslutningen är däremot inte helt enkel med hål 17 som är rankat som det svåraste hålet och hål 18, en par 5:a med en green som vaktas av vatten på vänstersidan och bunkrar på högersidan.

En tjusig detalj som är karaktäristiskt för banan är de höga hö-liknade grästuvorna som kantar flera av hålen och helt klart är vackrare än det låter. Här finns även en dubbelsidig drivingrange och en mycket trevlig 9 håls träningsbana. Sist men inte minst kan man njuta av ett mycket trevligt klubbhus på vars veranda man kan sitta i skuggan och blicka ut över 18:e hålet. Det är inget caddietvång och man får gå banan även om de flesta väljer golfbil, om inte annat så på grund av värmen. Den korta transporten från hotellet fungerar utmärkt och det är sällan som man behöver vänta mer än någon minut. Bemötandet på klubben håller samma höga standard som banan. Det går bra att förvara bagen på klubben och nästan innan man stigit ur transporten är klubborna på plats och efter avslutad golfrunda får man i regel en iskall handduk att svalka sig med.

För den som vill spela andra banor under sin vistelse så är det lätt att ta en taxi till exempelvis Paradis Golf Club som ligger ca 25 min bort och dessutom erbjuder specialpris på greenfee för Heritage gäster. Andra alternativ är inlandsbanan Avalon Golf Club eller varför inte ta en heldagstur ut till ön Ile Cerf och spela på spektakulära Le Touessrok Golf Club.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Seaside/parkbana
Banfakta Par 72,  6498 6119 5737 5214 4761
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Peter Matkovitch (2004)
Mer info Faktablad Heritage Golf

Heritage Awali Resort

Mauritius sydkust är förhållandevis oexploaterad och redan när man närmar sig känner man att Heritage Awali Resort är ett exotiskt paradis. Entrén slingrar sig fram genom gröna växter och små dammar fyllda av färgglada fiskar.

Resorten ligger naturligtvis direkt vid havet och intill en del av det 2500 hektar stora naturområdet Le Domaine de Bel Ombre. Stilen är afrikansk och man blandar finaste trävirke med inramningar av stenmurar och robusta lösningar. Samtliga standardrum är på rymliga 52m² med möblerad balkong eller uteplats med olika utsikt. Utöver detta finns det även några sviter på 100m².

Det finns flera restauranger och barer i vilka det serveras allt från buffé till á la carte samt smårätter och snackas. Självklart finns det möjlighet att äta även om du valt att ligga på stranden hela dagen. Resorten erbjuder flertalet aktiviteter så som dykning, vandring, segling, tennis, paddling mm.

På Heritage Awali ingår en mycket bra All Inclusive i priset och det går dessutom bra att köpa till en ännu lyxigare variant.

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge På öns sydsida direkt intill havet
Rum allmänt Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, AC, värdeskåp, WiFi, balkong/terrass
Rumstyper Deluxe Garden View-, Sea View-, Beachfront
52 m², dusch och bad, balkong eller terrass
Senior Suite Sea View
100 m², dusch och bad med jacuzzi, balkong eller terrass, vardagsrum
Villa Beachfront
310 m², dusch och bad med jacuzzi, privat pool och uteplats
Faciliteter Restauranger, barer, pool, soldäck, strand, spa, aktiviteter
Internet Gratis WiFi på hela anläggningen
Mer info Faktablad Heritage Awali

Premium All Inclusive

ALL THE CONTENTS OF THE AWALI ALL-INCLUSIVE + the following ADD-ONS:

 1. Spa treatment offered per adult per night (NB except the day of arrival and departure) to choose from a selection of treatments (45 mins duration – Not available for children under 16 years old).
 2. Unlimited daily green fees + Free golf cart for each round of golf (maximum one per room/day)
 3. Free practice balls
 4. A quad tour to Heritage Nature Reserve (once during the stay – NB in case of non-availability of quads during the stay of guests, the hotel reserves the right to offer a buggy tour in exchange). Not available for those under 16 years old.
 5. A dinner invitation to the BOMA Experience, open-air pop-up restaurant (once during the stay and depending upon weather conditions).
 6. A dinner with a selection of beverages (once during the stay) at the Steak House at Heritage Golf Club.
 7. Upgraded minibar with a selection of wines and spirits (Replenished once daily). Nespresso capsules x 4 replenished every day.
 8. Entrance fees to “Les Terres des 7 Couleurs de Chamarel” + lunch menu (starter, main course, dessert including half a bottle of mineral water per person, all other drinks not included) at Le Chamarel restaurant (transfers not included – transfers to be booked at Guests Relations counter at the hotel) – NB in case of non-availability at Le Chamarel restaurant, lunch will be held at the hunting camp in Case Noyale.
 9. The bars offering Premium All-Inclusive are: Zenzibar, Infinity Blue, Coco Shack, Heritage C Beach Club and Heritage Golf Club.
 10. No additional tray fee for round-the-clock room service.
 11. Dinner with lobster menu (once during the stay) at Infinity Blue
 12. Lunch à la carte and selection of drinks at Heritage Golf Club at no extra charge
 13. A picnic basket in the endemic gardens of the hotel or on the beach (to be booked at least 24 hours in advance)
 14. Dedicated service at our Premium “Customer Experience” desk (available from 8am to 11pm daily)
 15. Champagne Breakfast on the beach (once during the stay)

Golf på Mauritius

I detta avsnitt av Golfresepodden har Johan och Anders besök av Marie Drottz från Out Of Bounds Golfresor, som blir glad varje gång någon bokar Mauritius. Vi inser att det finns fler mangosorter än vad man kanske tror och att egen butler kan var härligt eller skrämmande. Johan har olika lösningar på hur man använder All Inclusive och Anders har bidragit till andrahandsförsäljningen av golfbollar på ön.

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället