La Manga Club

La Manga Club Resort

La Manga har länge varit ett självklart val för många golfentusiaster och det är inte så konstigt. Resorten har genom åren skaffat sig ett rykte som en av de allra bästa i Spanien med sina tre golfbanor av yppersta klass och sitt trevliga hotell.

La Manga ligger i sydöstra delen av Spanien, vid Costa Calida – den varma kusten. Här är vädret inte bara varmt och skönt, här skiner också solen större delen av året. Detta underbara klimat var troligtvis en av anledningarna till valet av plats för den klassiska och oerhört populära resorten. La Manga alltid haft hög status som golfresort i Spanien och lockar inte bara golfsugna nordeuropéer utan även fotbollslag för träningsläger, lovande tennisspelare och även året-runt boende. För att detta ska fungera krävs det lilla extra, och det får man på La Manga. Här finns ett stort utbud av restauranger, barer och affärer, ja man behöver faktiskt inte lämna området för att hitta det man söker för en lyckad vistelse.

 

Fakta

Avstånd flygplats Alicante ca 100 km
Närmsta stad Los Belones ca 5 km

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 27.495:-

Flyg till Alicante t/r
Bagage & golfbag på flyget
Flygplatstransfer t/r
7 nätter på Grand Hyatt La Manga Club Resort
Frukostpension
2x 18-håls greenfee på La Manga South Course
2x 18-håls greenfee på La Manga West Course
1x 18-håls greenfee på La Manga North Course
Förbokade starttider
Boka

Ovan är ett förslag på en veckoresa till La Manga under perioden vi har förbokade veckoflyg. Självklart kan ni sätta ihop paketet precis som ni själva vill vad gäller reslängd, hur mycket golf ni vill spela, andra rumskategorier mm. Se även fliken weekend ovan. Hcp krävs vid bokning, meddela oss detta separat tillsammans med vilka starttider ni önskar.

Väder just nu

18.9℃

La Manga Club

La Manga erbjuder tre golfbanor av toppklass South, North och West Course. South- och North-banorna ligger alldeles utanför hotellet och båda greenerna på hål 18 ligger inbäddade vid hotellet - häftigt! Med tre banor av högsta klass är La Manga Club ett utmärkt alternativ för den som önskar variation på golfen under vistelsen.

South Course

Designades av Robert Putman 1971 och genomgick en renovering 1992 av Arnold Palmer. Som om detta inte räckte gjordes återigen en total modernisering under 2004 till den utmärkta golfbana som den är idag. Den kallas även The Championship Course eftersom många internationella stortävlingar som t.ex. Spanish Open har spelats här. Banan har en del vattenhinder som måste bemästras, några kluriga dog-legs och det krävs bitvis precision för att ta sig mellan vatten och sand även om fairways är ganska breda. Den är otroligt vacker och påminner lite om en klassisk ”Florida-bana” med sina palmkantade fairways.

North Course

Är mycket lik sin systerbana South Course, men lite kortare, har möjligtvis något smalare fairways och lite större greener. En perfekt bana för alla typer av spelare.

West Course

Ligger ett par minuters transfer från hotellet och skiljer sig lite från de andra banorna. Denna skapelse är mer kuperad och en kombination av skog- och parkbana.

Fakta

Antal hål 54 (3x18)
Bankaraktär South Course, parkbana
North Course, parkbana
West Course, skog- & parkbana
Banfakta South Course, par 73, 6499 6127 5739 5139
North Course, par 71, 5755 5426 5187 4962
West Course, par 72, 5714 5521 5130 4724
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, shop, restaurang
Bandesign South Course, Robert Dean Putman (1971) Arnold Palmer (1992)
North Course, Robert Dean Putman
West Course, Dave Thomas

Grand Hyatt La Manga Club

I maj -23 öppnades hotellet åter efter total renovering med nytt namn, Grand Hyatt La Manga Club

Det 5-stjärniga hotellet Grand Hyatt La Manga Club ligger perfekt vid två av golfbanorna med endast en kort promenad till klubbhuset. Hotellet har funnits några år men har kontinuerligt renoverats för att hålla allra högsta klass. Stilen är klassisk och känns nästan lite pampig. Byggnaden ligger som i en vinkel med swimmingpoolen i centrum, vilket gör den till en självklar samlingspunkt under de varmare perioderna. Fina rum, alla med terrass eller balkong och här finns det mesta enligt 5-stjärnig standard. En stor fördel med La Manga är att man kan avnjuta middagar på flera olika restauranger i den lilla uppbyggda ”by” som ligger endast några minuters promenad bort. Som sagt, La Manga är en populär resort av många anledningar, och vi förstår varför!

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge Alldeles intill klubbhuset och två av golfbanorna på La Manga Club.
Rum 192 st. Alla med dusch/bad, hårfön, AC/värme, kaffe & te, TV, värdeskåp och balkong/terrass.
Rumstyper Classic standard, Deluxe, View Deluxe, Terrace, Royal Club samt sviter och familjerum.
Faciliteter Fyra restauranger/barer, utomhuspool, butik, bemannad reception dygnet runt, gratis shuttleservice inom resorten. Spaanläggning med pool, bastu, gym och möjlighet att boka behandlingar.
Internet Ja

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället