Fairmont St Andrews

Fairmont St Andrews

Bara ett par kilometer söder om St Andrews ligger Fairmonthotellet majestätiskt placerat och omgivet av sina två banor Kittocks och Torrance. Här bor man som en kung med milsvid utsikt över havet och Skottlands äldsta universitetsstad.

Fairmont St Andrews är ett hotell värt ett besök i sig. Dessutom är det en unik resort i Skottland då de kan erbjuda två riktigt bra banor alldeles utanför dörren på hotellet. Här har man naturligtvis också ett perfekt utgångsläge för att spela andra banor i området.

Fakta

Avstånd flygplats Edinburgh ca 85 km
Nära stad St Andrews ca 5 km

Paketförslag weekend/kortvecka

Lägsta pris: 9.995:-

Flygplatstransfer t/r
3 nätter på Fairmont St Andrews
Frukostpension
Obegränsad greenfee på Torrance & Kittocks
Förbokade starttider
Fri shuttle till St Andrews stad enligt schema

* I paketet ovan tillkommer flyg!*
På weekends och kortveckor finns som regel flera flygalternativ att välja på och priserna kan variera en hel del. För att göra priset tydligare och mer rättvisande presenterar vi därför dessa paket utan flyg.
Självklart hjälper vi till att boka flyget till bästa möjliga pris om ni önskar. Ni kan även förlänga eller justera i paketen om så önskas.
Destinationen har en prissättning som varierar under säsong men ”lägsta pris” är en indikation var prisbilden startar. Klicka på förfrågan för att få din skräddarsydda offert.

Väder just nu

7.6℃

Fairmont St Andrews Golf

Fairmont strax söder om St Andrews erbjuder två riktigt bra banor med härliga vyer över kusten och den anrika staden.

The Torrance Course

Banan är designad av självaste Sam Torrance och här bjuds man på en traditionell mästerskapsbana i par 72 där de första 9 jobbar sig runt hotellet men flera gånger med St Andrews i blickfånget. Detta följs upp av golfhål som bjuder på makalösa vyer över havet, klassiska pottbunkrar och allt annat man kan förvänta sig av en riktigt fin skotsk golfbana. Varsamma renoveringar har dessutom gjort att den stigit som en raket i rankingen över golfbanor i landet. Det började med kvalet för 2010-års Open Championship och på senare år är nu The Torrance Course ett stående inslag på Europatouren.

The Kittocks Course

Originaldesigner Bruce Devlin har med hjälp av arkitekten Gene Sarazen lyckats med en mycket trevlig och omväxlande golfbana. Spelglädje är ledordet där hål med viss parkkänsla blandas med hisnande utslag mot den dramatiska kusten i Fife. Klubbhuset måste förstås nämnas som förutom en suverän meny bjuder på en utsikt som gör att man knappt vill gå tillbaka till hotellet…

 

Fakta

Antal hål 36 (2x18)
Bankaraktär Linksbanor
Banfakta Torrance, par 71/74,  6611 6073 5533 4951
Kittocks, par 72/74,  6756 6174 5785 5398
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Torrance - Sam Torrance (2001)
Kittocks - Bruce Devlin (2002)

Fairmont St Andrews Resort

När man närmar sig den gamla universitetsstaden St Andrews bultar hjärtat lite extra förväntansfullt. Strax söder, efter bara någon kilometer, passerar man den nya Castel Course som även kallas det 7:e underverket. Lagom när man försökt att undvika nackspärr efter att ha spanat in den häftiga banan är det dags att svänga av i riktning mot havet till Fairmont St Andrews. Redan på infarten känner man lugnet och häpnas över det storslagna läget hotellet har. Högst upp på toppen av en spektakulär klippformation omgiven av sina två golfbanor och en vidunderlig utsikt över Tays flodmynning och Nordsjön. En liten bit bort anas silhuetten av St Andrews dit det går gratis shuttle bus om man vill göra ett besök. Fairmont St Andrews har en robust elegans och anses vara ett av de bästa boenden man hittar i Skottland.

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge Kustnära i Skottlands "golf-mecka" med flera härliga banor på behagligt avstånd
Rum 209 st. Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, AC, kaffe & te, WiFi
Rumstyper Atrium, Fairmont, Fairmont View, Deluxe, Suites
Faciliteter Restaurang, bar, lounge, pool, gym, parkering
Internet Ja

Övrigt

Den lilla universitetsstaden St Andrews har i sig själv en hel del att erbjuda och är värd att spendera en dag eller flera i. Om vädret tillåter kan man ta en skön promenad längs havet från Fairmont till centrum. Med en del fotostopp tar det nästan en timme och det första som möter en är den mäktiga katedralruinen och kyrkogården. Därefter kommer man till den gamla stadens centrum och mysiga Market Street. Därifrån är det kanske en 15 minuters promenad till den legendariska St Andrews Old Course. Har du inte lyckats få en starttid så bör du passa på att gå runt på banan om du har turen att vara där en söndag. Varför inte gå en runda på The Himalayas (den klassiska 18-håls puttbanan som ligger vid hål 17 & 18 på Old Course).

Old Course Ballot
Nästan 50 % av det totala antalet starttider på Old Course varje år tilldelas genom ”the Old Course Ballot”. Dragningen är 48 timmar i förväg. Golfare bör uppge sina namn, hemmaklubb och handicap (24 för män och 36 för kvinnor) senast kl.14.00 48 timmar före dagen innan de vill spela. Dragningen kommer att göras kort därefter och resultaten publiceras senast kl.16.00 varje dag. Om den lyckas betalas greenfeen direkt på dagen till Old Course-startaren. Observera att vagnar inte är tillåtna före kl.12.00 På the Old Course.

 

 

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället