St Andrews Fairmont Resort

Fairmont St Andrews

Bara ett par kilometer söder om St Andrews ligger Fairmonthotellet majestätiskt placerat och omgivet av sina två banor Kittocks och Torrance Course. Här bor man som en kung med milsvid utsikt över havet och Skottlands äldsta universitetsstad. Inom en timme med bil når man dessutom hela 60 golfbanor!

Den lilla universitetsstaden St Andrews har i sig själv en hel del att erbjuda och är värd att spendera en dag eller flera i. Om vädret tillåter kan man ta en skön promenad längs havet från Fairmont till centrum. Det tar ca en timme och det första som möter en är den mäktiga katedralruinen och kyrkogården. Sen är det bara några hundra meter kvar tills du når centrum och mysiga Market Street. Därifrån är det kanske en 15 minuters promenad till den legendariska St Andrews Old Course. Har du inte lyckats få en starttid så bör du passa på att gå runt på banan om du har turen att vara där en söndag. Varför inte gå en runda på The Himalayas (en rolig liten 18-håls puttbana aldeles vid hål 17 & 18 på Old Course).

Fakta

Avstånd flygplats Edinburgh ca 85 km
Nära stad St Andrews ca 5 km

Paketförslag kortvecka

Flyg till Edinburgh t/r
Golfbag ombord beroende på flygbolag
Flygplatstransfer t/r
3 nätter, del i dubbelrum
Frukostpension
1 middag på hotellet
Obegränsad golf på Fairmonts 2 banor
Förbokade starttider

Ovan är ett förslag på en kortvecka/weekend till Fairmont St Andrews. Självklart kan ni sätta ihop paketet precis som ni själva vill vad gäller andra golfbanor, hur mycket golf ni vill spela, andra rumskategorier, hyrbil eller transfer, mer eller mindre mat mm.

För prisoffert på ovan paket klicka på FÖRFRÅGAN så återkommer vi med en offert. Vill du ha någon ändring i vårt föreslagna paket ange det i kommentarsfältet vid förfrågan.

Väder just nu

11.2℃

Fairmont St Andrews Golf

Fairmont strax söder om St Andrews erbjuder två riktigt bra banor med härliga vyer över kusten och den anrika staden.

The Torrance Course

Är från början designad av Sam Torrance, men har fått 8 nya hål (av Gene Sarazen) med klassiska skotska “pottbunkrar” och allt annat man kan förvänta sig av en riktigt fin skotsk golfbana!  Renoveringen har dessutom gjort att denna par 72:a stigit som en raket i rankingen över golfbanor i landet. Bland annat spelades här kvalet för 2010 års Open Championship och the European Senior Tour.

The Kittocks Course

Tidigare hette banan Devlin Course efter arkitekten Bruce Devlin som har lyckats få fram en mycket trevlig och omväxlande golfbana där hål med viss hedkänsla blandas med hisnande utslag mot den dramatiska kusten Fife. Klubbhuset måste förstås nämnas som förutom en suverän meny bjuder på en utsikt som gör att man knappt vill gå tillbaka till hotellet…

Fakta

Antal hål 36 (2x18)
Bankaraktär Linksbanor
Banfakta Torrance, par 71/74,  6611 6073 5533 4951
Kittocks, par 72/74,  6756 6174 5785 5398
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Torrance - Sam Torrance (2001)
Kittocks - Bruce Devlin (2002)

Fairmont St Andrews Resort

Fairmont St Andrews är en unik resort i Skottland då de kan erbjuda två riktigt bra banor alldeles utanför dörren på hotellet. När man styr hyrbilen genom den gamla universitetsstaden St Andrews bultar hjärtat lite extra förväntansfullt. Man svänger höger på huvudgatan söderut och efter bara någon kilometer passerar man den nya Castel Course som även kallas det 7:e underverket. Lagom när man just undvikit en nackspärr efter att ha spanat in den häftiga banan är det dags att svänga av i riktning mot havet till Fairmont St Andrews. Redan på infarten känner man lugnet och häpnas över det storslagna läget hotellet har. Högst upp på toppen av en spektakulär klippformation omgiven av sina två golfbanor och en vidunderlig utsikt över Tays flodmynning och Nordsjön. En liten bit bort anas silhuetten av St Andrews dit det går gratis shuttle om man vill göra ett besök. Fairmont St Andrews har en robust elegans och med nyrenoverade rum får man anse att det är ett av de bästa boenden man hittar i Skottland.

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge Kustnära i Skottlands "golf-mecka" med flera härliga banor på behagligt avstånd
Rum 209 st. Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, AC, kaffe & te, WiFi
Rumstyper Atrium, Fairmont, Fairmont View, Deluxe, Suites
Faciliteter Restaurang, bar, lounge, pool, gym, parkering
Internet WiFi finns

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället