Casa De Campo

Casa De Campo

en fulländad karibisk resort

”Den vackraste plats jag någonsin beskådat” skall enligt sägnen självaste Columbus ha utbrustit när de landsteg på ön Hispaniola mitt i det tropiska Karibien. Och då fick han tyvärr aldrig möjlighet att spela golf på Casa de Campo - ”The most complete Resort in the Caribbean”.

När man bor på en resort som Casa de Campo så väljer de flesta naturligtvis att spendera sin tid där med allt som finns att göra. Men det ska ändå nämnas att huvudstaden Santo Domingo ligger ytterligare en bit västerut och bjuder på en härlig blandning av gammalt och nytt. Kolonialtiden har satt sina spår, med fort, antika hus, kyrkor samt universitet.

 

Fakta

Avstånd flygplats Punta Cana ca 75 km
Huvudstad Santo Domingo ca 125 km

Paketförslag

Lägsta pris: 59.995:-

Prisindikation

Flyg till Dominikanska Republiken t/r
Transport av golfbag på flyget
Mat på långflygen
Flygplatstransfer t/r
10 nätter, del i dubbelrum, Superior Casita
Halvpension (frukost & lunch eller middag utan dryck)
2x 18 håls greenfee på Teeth of the Dog
2x 18 håls greenfee på Dye Fore
1x 18 håls greenfee på The Links
Del i golfbil, rangebollar, klubbförvaring
Förbokade starttider

Möjliga tillägg/val
Complete Expericence: I detta ingår helpension, snacks, dryck, ridning, tennis, icke motoriserade vattensporter samt 1 runda duvskytte.

Ovan är ett förslag på en 12-dagarsresa (10 nätter på plats). Självklart kan ni fritt välja antal dagar/nätter som ni önskar bara det går att kombinera med flygen. Klicka på FÖRFRÅGAN för att få en exakt prisoffert. Ange era önskemål i kommentarsrutan om ni vill ha något annat än vad som ingår i vårt paketförslag.

Priset är ett ca-pris baserat på rumskategori Superior Casita tillsammans med ett uppskattat flygpris och privat transfer.
För mer information om rumskategorier se nedan under hotellinformation.

Väder just nu

27.4℃

Casa De Campo Golf

Här är golf inte något man gör för att fördriva tid, det är en livsstil. Med tre fantastiska banor utkarvade längs Karibiska Havet är det kanske inte så konstigt. Både nybörjare och proffs kan få precis den utmaning man önskar vare sig man spelar här för första eller 50:e gången.
Pete Dye är en bandesigner av rang och den mest kända skapelsen är förstås Teeth of the Dog. Men på denna kompletta resort finns ytterligare två banor i enastående Dye Fore och The Links.

Teeth of the Dog 

Ja det är inget snack om att detta är Pete Dye’s signaturbana alla kategorier. Rankad etta i Karibien och ständigt bland världens topp 30 så har Teeth of the Dog ett rykte som är välförtjänt. Banan ritades redan på 60-talet och är som handskuren ur den robusta kusten. Konturen ur ett fågelperspektiv liknar en hunds tänder vilket ska ha gett den sitt namn, även om vissa vill hävda att det är för att banan ”biter” tillbaka till den som försöker spela för djärvt! I det här fallet är det tur att det är obligatoriskt med minst en caddie på Teeth Of the Dog. Det behövs någon som kan visa dig den rätta spellinjen. Hålen utmed havet är mycket omtalade och får både golfklubborna och kameran att gå på högvarv. De är så pass hänförande att man lätt glömmer de andra hålen på banan, men det ska understrykas att även de har en riktigt bra layout och är en fröjd att spela. Helt klart väntar 18 helt fantastiska golfhål på Teeth of the Dog.

Dy Fore (Marina/Chavon/Lagos)

Den senaste skapelsen är banan Dye Fore. Också detta är en riktig klassbana som istället för att gå längs havet spelas upp mot höjderna vid flodbanken med helt makalösa vyer över marinan och hela den enorma resorten. Dye Fore bjuder på 27 hål i tre olika 9-hålskombinationer och på några av dem är man längst ut på klippan som sedan sluttar ner i nästan 300 meter till Chavónfloden nedanför. Mäktigt är ordet!

The Links

Den tredje banan i området är The Links. Denna hamnar lätt i skuggan av sina ”kompanjoner”, men låt er inte luras – skulle man besöka en golfresort med en så pass bra bana som The Links skulle man kunna spela varje dag under en vecka och vara glad för det. Bana påminner i sin layout om en typisk Linksbana på Brittiska öarna. Den vindlar sig igenom Casa De Campos ägor och även om den inte ligger direkt vid havet så kan man blicka ut över havet nu och då. Mjuka kullar och strategiska vattenhinder ger en kul golfupplevelse.

 

En sak är klar, under en vistelse här kommer du att uppleva en väldigt lugn och skön ö med bedårande golf.

Fakta

Antal hål 63 (2x18 + 3x9)
Bankaraktär Parkbanor/Seaside
Banfakta Teeth of the Dog: Par 72, 7471 7077 6485 6015 4906
Dy Fore (Lagos/Marina): Par 72, 7714 6951 6520 6070 5225
The Links: Par 71, 6664 6040 5411 4537
Faciliteter Drivingrange, puttgreen,chippning, bunkrar, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, bar, omklädningsrum
Bandesign Pete Dye

Casa De Campo Resort & Villas

Exklusiva Casa de Campo har marknadsförts som ”The most complete Resort in the Caribbean” och få är de som säger emot!

Inte mindre än tre golfbanor av högsta klass, tennisbanor, gym, över 300 ridhästar, en komplett anläggning för hästpolo, skjutbana, en stor marina, inbjudande vita sandstränder, en egen amfiteater och ett antal riktigt bra restauranger. Som ett eget litet land i sig! Man kan välja mellan olika pensioner under sin vistelse och väljer man att sikta in sig på deras ”all-inclusive” där både mat och dryck ingår så har man sannerligen ett komplett upplägg. Man bor bekvämt i hotellets rum (Casitas) eller, om man är flera, i Villas som har från 2 upp till 6 sovrum där man även kan få privat butler. Dessa ligger utspridda mellan anläggningens golfbanor och har som regel egen pool.

I alla rumstyper ingår en egen 4-sitsig golfbil för att ta sig runt på resorten.

Casa de Campo ligger på den sydöstra delen av Dominikanska Republiken och tidigare har det tagit en stund att komma hit från den flygplatsen i Punta Cana. Numera finns dock en motorväg som kapat ner transporten till endast ca 45 minuter.

Mat & dryck är ett ack så viktigt inslag på en skön semester. Här finns gott om restauranger och även möjligheter för att påverka sitt innehåll. Vistelsen kan köpas med frukostpension, halvpension exklusive dryck eller deras all inclusive. Att välja rätt vid bokningstillfället är klokt.

 

Läs mer om hotellet genom att klicka är >>> Fact Sheet Hotel
Läs mer om de olika rumstyperna genom att klicka här >>> Fact Sheet Rooms
Läs mer om de olika restaurangerna genom att klicka här >>> Fact Sheet Restaurants

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge På sydöstra delen av ön inte långt från flygplatsen
Rum 247 rum. Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, AC, värdeskåp, minibar, te & kaffe, balkong/terrass
Rumstyper Superior Casita: 45 m², i huvudbyggnaden med egen terrass
Deluxe: 56-68 m², balkong/terrass och olika utsikt beroende på våning.
Elite: 56-68 m², lite exklusivare än Deluxe annars motsvarande lägen/utsikt
Suites: 120-176 m², 1 eller 2 sovrum, matplats, vardagsrum
Villas: Fullt utrustade hus med trädgård och pool. Välj mellan Garden, Classic, Exclusive & Oceanfront
Faciliteter Restauranger, barer, pooler, terrass, trädgård, gym, spa, tennis och 3 privata stränder. Vatten- & hästaktiviteter mot en kostnad.
Internet Gratis WiFi

Avsnitt 36

– Golf på Dominikanska Republiken

Denna gång är det Västindien och Dominikanska Republiken som ska specialstuderas. Både Johan och Anders är rörande överens om att Casa de Campo och Teeth of the Dog är en av världens bästa golfresorter. Vi får också veta hur det är att flyga som ensam passagerare till Puerto Plata. Det blir kaffe, rom, cigarrer, valar, voodoo, planteins och en förklaring av persiljekonflikten. ”Martin förklarar” handlar om flaggplaceringar och det blir som vanligt är det en hel del golf också.

Jag har varit där!

Casa de Campo, Dominikanska Republiken

Det är nu ganska många år sedan jag var på Casa de Campo men jag drömmer ofta om att åka tillbaka. Inte minst för att spela den bana som höll på att byggas och som vi såg glimtar av från hästryggen. Ja det var ju det här med häst, hur tänkte jag där? Nuförtiden följer jag ogärna med in i stallet när min dotter ska ha ridlektion. Håller gärna hästar på behörigt avstånd. Men då tyckte jag det var en bra idé att ge sig ut på en 2 timmars ritt runt resorten. Tidvis i full galopp också. Jag hade aldrig innan dess suttit på häst (ponnyridning på Skansen som barn undantaget) och inte gjort det sedan dess heller. Allt gick bra och det var en fantastisk upplevelse men jag kanske avstår nästa gång, trots att det ingår i deras all inclusive. Något jag gärna provar igen som också ingår är lerduveskytte, riktigt roligt och det kändes som jag hade lite talang för det.

Golftokig som man är så är det främst golfbanorna på Casa de Campo som gör att jag drömmer om att åka tillbaka. Dels för att spela den ”nya” banan Dye Fore men också för att jag behöver revansch på Teeth of the Dog och The Links. Jag spelade som en kratta hela veckan vi var där!

Pete Dye är golfdesignern bakom alla golfbanorna på Casa de Campo. För att ge en bild av hur bra Pete Dye var och hur makalös bra Teeth of the Dog är så har Teeth of the Dogs sedan den öppnade 1971 varit rankad som Karibiens bästa golfbana och stadigt varit på listan över världens 100 bästa golfbanor.

Jag kan även avslöja att den är på min lista över de bästa golfbanor jag spelat.

Martin Dahlström

Casa de Campo

Teeth of the Dog

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället