Temaresa Lofoten Links

Lofoten

midnattsgolf i magisk miljö

Återigen styr vi kosan till Lofoten Links – den vilda banan på en av jordens vackraste öar måste bara spelas! På vägen dit blir det även ett stopp på den svenska sidan om gränsen och golf på klassiska Björkliden

I juli, när solen är uppe hela dygnet, så har du chansen att följa med på denna unika golfresa till Lofoten. I år kör vi originalprogrammet där resan tar sin start i Kiruna och inkluderar en natt på Laplands Resort i fjällbyn Björkliden. Här spelar vi golf, högt uppe på fjället med utsikt över Torneträsk, Lapporten och stolt snösminkade fjälltoppar i fonden. Dag två reser vi västerut mot Lofoten och bevittnar naturens dramatiska förändring för varje mil. Väl ute på Hov är sannolikt lusten att spela golf i denna unika miljö på absolut topp! Vi bor på Lofoten Links fräscha lodges de kommande tre nätterna med havet och den underbaraste av natur direkt utanför dörren. Här ges det möjlighet att spela golf på unika Lofoten Links, ja så mycket man bara vill faktiskt! Vi har fri greenfee och det är ljust dygnet runt…

 

Fakta

Datum 16-20 juli -23
Reslängd 4 nätter
Flyg Norwegian från Arlanda
Min/max antal deltagare 10/16
Andra avresorter på förfrågan

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 18.995:-

Flyg Arlanda–Kiruna
Flyg Narvik-Arlanda, via Oslo
1x23 kg bagage + golfbag + handbagage
All transfer i programmet
1 natt på Lapland Resort, Björkliden
3 nätter på Lofoten Links Lodges
Halvpension (frukost & middagar exkl. dryck)
18 hålsgreenfee på Björkliden GK
Fri greenfee på Lofoten Links under vistelsen på Hov
Färdledare från Out Of Bounds
Boka

Flyg med Norwegian
16 juli ARN-KRN 12:30-14:05
20 juli EVE-OSL 11:05-12:50, OSL-ARN 15:00-16:00

Valfria tillägg
Enkelrum 2 995 kr

Väder just nu

6℃

Program

Bilder av Gary Lisbon, Kevin Murray, Jacob Sjöman, Mickael Tannus, Lofoten Links och Out Of Bounds

Söndag 16 juli

Flyg från Stockholm Arlanda till Kiruna. Transfer till Björklidens fjällby där vi checkar in på Laplands Resort. På eftermiddagen blir det golf på klassiska och sagolikt natursköna Björkliden. Middag på kvällen ingår (exkl. dryck).

  • 1 natt på Laplands Resort, Björkliden med middag (exkl. dryck) och frukost

Måndag 17 juli

Utcheckning och resa västerut mot Norge. En färd som tar oss från de vackra men lite karga svenska fjällen till den unika miljön på Lofoten med sina pittoreska fiskebyar. Väl framme checkar vi in på Lofoten Links lodges. På kvällen ingår middag i Låven (exkl. dryck) innan premiärrundan på Lofoten Links.

  • 3 nätter på Lofoten Links Lodges med frukost och tre middagar (exkl. dryck).

Tisdag 18 juli

Frukost och sedan fritt spel på banan. Det finns både tid och möjligheter att njuta mer av den unika naturen. Bland annat är Hov en stor hästgård med Islandshästar så varför inte en ridtur. På kvällen serveras det middag i Låven på Hov följt av spel på Lofoten Links.


Onsdag 19 juli

Frukost följt av fritt spel på banan. För den som vill vidga sina vyer kan vi rekommendera en tur till eller varför inte en fartfylld expedition till havs på en RIB. På kvällen serveras det middag i båthuset på Hov följt av spel på Lofoten Links.


Torsdag 20 juli

Tidig avfärd till Narviks flygplats för hemresa.

 

Björklidens Golf

Det började spelas golf i Björkliden redan under 1940-talet då de så kallade dollartågen med amerikanska turister stannade här. Men det dröjde ända till början av 90-talet innan det blev en ordentlig golfbana. Den Sune Linde-ritade niohålaren tar oss med på en ordentlig berg- och dalbanetur uppe på fjället och bjuder på de vackraste vyer som går att tänka sig.

De flesta minns framförallt det sjunde hålet då du slår bollen rakt ut mot Torneträsk och sedan väntar på landningen, 70 höjdmeter längre ned. Det krävs ett skarpt öga för att se landningen. När du har gått första varvet på den tjusiga 9-hålsbanan kan du lugnt gå ner för fjället och ta något att äta eller dricka i hotellets restaurang, innan det är dags för ett andra varv. Det är liten risk att du ska behöva vänta någon längre stund för ny starttid. Kö och trängsel är än så länge okända begrepp på Björklidenbanan. Kanske beror det på att du kan spela 24 timmar om dygnet under sommaren!

Notera att det inte finns några vagnar att hyra på denna bana då den korta banan är förbunden med smala stigar och helt enkelt inte anpassad för vagnar. Ett bra tips är att plocka ur en del klubbor och annat onödigt i bagen innan spel… Det finns till exempel inte några bunkrar så du kan definitivt lämna sandwedgen hemma – utanför fairway finns både dvärgbjörk och ljung och det kan vara svårt att hitta bollar som hamnat out of bounds, driver är inte alltid det bästa valet.

Banan har bara 9 hål men 18 olika utslagsplatser så det blir lite variation om man går två varv.

Fakta

Antal hål 9 (18 olika utslagsplatser)
Bankaraktär Kuperad skogsbana
Banfakta Par 34, 2238 1869
Faciliteter Inga faciliteter på banan, inga vagnar finns, bärbag krävs
Bandesign Sune Linde

Lofoten Golf Links

Lofoten Links 18-hålsbana ligger naturligtvis på ön Lofoten med Atlanten som närmaste granne. Att få spela linksgolf i denna miljö är en upplevelse utöver det vanliga.

Banan öppnades först 1998, då med 6 hål. År 2010 var 9 hål spelklara och under 2014 var det ståtliga verket, signerat banarkitekten Jeremy Turner, färdigställt med 18 hål. Dessa fick gro till sig innan den officiella invigningen skedde den 1 juli 2015. Här är havet ständigt närvarande och stör bitvis fokuset med sin skönhet. Det fungerar som naturliga vattenhinder, liksom sandstränderna blir naturliga bunkrar. Det är helt enkelt makalöst vackert och liknar ingenting annat. Redan under debutåret nominerades banan som en av de tre bästa nya banorna i världen på World Golf Awards och förutom den läckra designen har du möjlighet att uppleva såväl kaskelottval som havsörn under ronden.

Lofoten Links sköts av Troon Golf som är världens största operatör inom golf och det borgar alltid för bästa möjliga finish. Varmt välkommen till en magisk upplevelse, det är knappt att superlativerna räcker till här!

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Seaside links
Banfakta Par 71,  6092 5499 4804 4216
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, shop, restaurang
Bandesign Jeremy Turner (1998)

Hotell Fjället - Lapland Resort

Placerat uppe på fjället, med restaurangens panoramaskådespel över Lapporten och Torneträsk som självklart huvudnummer. Själva rummen är inte så stora, men nyrenoverade och mycket fräscha. Resorten är verkligen gemytlig och ett perfekt ställe att avsluta en fantastisk resa på. Här finns alla faciliteter och det är en skön avkopplande plats.

Fakta

Läge Precis vid Björklidenbanan
Rum Små enkla rum med dusch och toalett samt gratis WiFi
Faciliteter Restaurang, bar, souvenirbutik, golfshop, lounge

Lofoten Links Lodges

Lofoten Links Lodges ligger med nordlig panoramavy över Norska havet och Hovsvika bara en kilometer från golfbanan.

Lodgerna har tre dubbelrum vardera, alla med egen toalett och dusch. Det finns ett gemensamt kök/vardagsrum med ett gigantiskt fönsterparti som vetter mot havet. Det går att öppna dubbeldörrar ut till ett stort trädäck, med bord och stolar, som nästan går runt hela huset. Här kan man sitta och njuta medan solen går ner på en färgsprakande himmel. Även sovrummen har en altandörr ut till ett gemensamt trädäck där ni antingen kan njuta morgon, kväll eller midnattssol.

Lodgerna bygger på självhushåll och i dessa ingår inget ät- eller drickbart. Det finns inga butiker inom gångavstånd och det är som sagt en kilometer till golfbanan där restaurangen/klubbhuset ligger. Så för den händelse man blir sugen på något när man är i stugan rekommenderar vi att man själv har med sig lite lämpligt smått och gott som te, kaffe, annan dryck, kex, snacks mm. I våra paket ingår dock frukost och middagar (exklusive dryck) som bägge serveras i Restaurang Låven (ej i Lodgerna).

Om vädret tillåter rekommenderas en promenad ner till stranden för ett härligt uppfriskande dopp. Det är inte ofta man stöter på vatten av den kalibern och stranden är riktigt fin. Det går en gångväg rakt ner från Lodgerna till en liten strandremsa strax till vänster om den stora stranden vid campingen.

På våra gruppresor anordnas transfer från Lodgerna till klubbhuset på fasta tider, men vill man gå tar det ca 15 minuter och det är en trevlig promenad med hästhagar och små fina havsvikar längs vägen.

Fakta

Läge 1 km från klubbhuset med havsutsikt
Storlek 3 sovrum i varje Lodge med toalett/dusch. Gemensamt kök, vardagsrum och terrass
Självhushåll Fullt utrustat kök

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället