Golf i Tallinn

Golf i Tallinn

det perfekta weekendresmålet!

Tallinn är det perfekta weekendresmålet då det inte ligger för långt bort men man får ändå den där härliga känslan av att vara utomlands. Här kan man bo mitt i stan, njuta av både kultur och restaurangliv men ändå bara ha 30 minuter till närmaste golfbana.

Tallinn är Estlands huvudstad och är precis som närbelägna Visby en hansastad med en väl bevarad gamla stan med en klassisk ringmur och trånga gränder. I Tallinn möte väst och öst men även gammalt och nytt i en härlig mix. Kalamaj är ursprungligen ett fiskeläge som på 1900-talet blev ett industriområde med arbetarbostäder. Här frodas nu nya kaféer och barer tillsammans med trendiga second hand-butiker i de unika träbyggnaderna. Tallinn har även en strandpromenad och även sandstränder och man kan bara konstatera att i Tallinn finns det alltid något för alla olika smaker. Två av de bästa golfbanorna Estonian GC och Niitvälja Golf ligger dessutom strax utanför stadsgränsen.

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 7.495:-

Privat flygplatstransfer t/r
3 nätter i Tallinn på valt hotell
2x 18-hålsgreenfee på Niitvälja Golf
1x 18-hålsgreenfee på Estonian Golf & Country Club
Förbokade starttider

* Priset är ett indikationspris för ett sällskap på 4 personer där flyg tillkommer!
På weekends och kortveckor finns som regel flera flygalternativ att välja på och priserna kan variera en hel del. För att göra priset tydligare och mer rättvisande presenterar vi därför dessa paket utan flyg.
Självklart hjälper vi till att boka flyget till bästa möjliga pris om ni önskar. Naturligtvis kan vi även förlänga eller justera innehåll i paketen.

Flygplatstransfer t/r ingår men till golfbanorna är det smidigaste att boka Bolt (alt. taxi).

Väder just nu

5.2℃

Estonian Golf & Country Club

Estonian Golf & Country Club ligger bara 30 minuter från Tallinn intill Östersjökusten och området lär ha varit som gjort för att skapa en riktigt fin golfbana på. Estonian Golf & Country Club tillhör sammanslagningen European Tour Courses vilket är en kvalitetsstämpel i sig. Här har man både 18-hålsbanan Sea Course och 9-hålaren som heter Stone Course.

Estonian Golf & Country Club ligger vackert beläget längs deltat där Jägalafloden möter Östersjön. Läget är lantligt och naturskönt samtidigt som det bara är 30 minuter till centrala Tallinn eller den internationella flygplatsen. Estonia Golf Club är utan tvekan Estlands största golfanläggning med 27 hål som kompletteras med en par 3-bana och ett utmärkt träningsområde. För den som vill förbättra sin golf finns det tre puttinggreeener, driving range som delvis är under tak och ett pitchområde där man kan slå slag upp till 100 meter.

18-hålsbanan heter Sea Course och när man peggar upp på hål 3 har man en fantastisk utsikt utöver havet och det är definitivt ett signaturhål som skulle kunna platsa på vilken golfbana som helst. Det finns flera havsnära hål och en bra mix av relativt tuffa hål och en del lite kortare hål med intressanta greenområden. Från Championship tee är banan över 6500 meter vilket inte hindrade en ung Viktor Hovland (2016) att sätta banrekordet på 63 slag. Detta är en golfbana som även håller internationellt och rankas på plats 94 av Golf World bland de 100 bästa golfbanorna utanför de Brittiska öarna. Klubbhuset ser ut som en modern ladugård vackert placerad på kanten av en kalkstensbank. I klubbhuset hittar man en välsorterad pro shop och en restaurang där man både kan sitta inne eller njuta av solen på uteterrassen.

Fakta

Antal hål 27 (18+9) samt en korthålsbana
Bankaraktär Sea Course - Skogsbana
Stone Course - Linkskaraktär
Banfakta Sea Course, par 72,  6504 6202 5692 5318 5098
Stone Course, par 36,  2902 2740 2512
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
HCP-gräns 36
Bandesign Lassi-Pekka Tilander (2005)

Niitvälja Golf

Niitvälja Golf är Estlands äldsta golfbana och öppnade 9 hål redan 1993. Ursprungligen designades den av svensken Åke Persson men 2006 utökade man från 9 hål till 18 hål och tog då hjälp av den välrenommerade engelska arkitekten Peter Chamberlain. Förutom utmärkta träningsområden finns här även en pay and play-bana över 5 hål som är öppen för alla.

Det som karaktäriserar Niitvälja är orörda skogar som skapar ståtliga träridåer men även en hel del välplacerade vattenhinder. Hål 15 är både signarturhålet och ett av de mest intressanta hålen på golfbanan. Ett riktigt utmanade par 5-hål där det gäller att hålla tunga rätt i mun både från tee och vid andraslaget, då det är vatten längs hela vänstersidan och det är relativt smalt. Om man lyckats lägga upp andraslaget så att man inte är mask bakom ett strategiskt placerat träd så kvarstår hålet största utmaning, nspelet mot ö-greenen som inte är helt lätt. Det kanske inte är så konstigt att ö-greenen bland medlemmarna går under benämningen tårarnas ö. Överlag kan man säga att Niitvälja är en riktigt bra golfbana som följer naturen med relativt små nivåskillnader och merparten av hålen ramas in av de ståtliga träridåerna. Klubbhuset är stort och modernt och är en naturlig samlingsplats för både medlemmar och greenfeespelare efter dagens golfrunda. Det är drygt 30 minuter från Tallinn till Niitväljas populära golfanläggning.

Fakta

Antal hål 18 + 5 hål pay and play
Bankaraktär Park/skogsbana
Banfakta Par 72,  6411 5854 5466 5100
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chipping, shop, restaurang, omklädningsrum.
Bandesign Åke Persson 1993, Peter Chamberlain 2006

Tallinn

Vi erbjuder en handfull hotell i centrala Tallinn i olika prisklasser. Tallinn är ingen stor stad så oberoende av hotell så har man nära till sevärdheter och restauranger.

4* Nunne Boutique Hotel – Äldre byggnad i hjärtat av gamla stan i Tallinn. Mindre hotell med 72 rum.

4* Nordic Hotel Forum – Lite modernare hotell med konferens anläggning. Ligger 150 meter från gamla stan och har pool och spa-anläggning.


5* Telegraaf Hotel – Tillhör Marriott kedjan under deras kategori Autograph Collection. Vacker äldre byggnad och har även spa-anläggning. Ligger bara ett stenkast från gamla stan.

5* Radisson Collection – Bra läge men en km från gamla stan. Lite större hotell med åtskilliga våningar och har spa-anläggning.

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället