Le Robinie Golf Resort

Le Robinie Golf Resort

Le Robinie erbjuder boende i rum eller lägenheter anslutna til klubbhuset intill Jack Nicklaus enda 18-hålsbana i Italien. Även om detta ligger nära både Malpensa och vägen in till Milano så har man en inramning av alpernas mäktiga bergstoppar i norr.

Le Robinie ligger på vägen från Malpensa flygplats in mot Milano och avståndet till den pulserande modestaden är knappt 3 mil. Med andra ord ett perfekt avbrott i golfen för allt från en shoppingrunda till en fantastisk kväll ute på stan. För den sportintresserade finns här framförallt två av topplagen i fotbollens Serie A, Inter och Milan.

 

Fakta

Avstånd flygplats Milano Malpensa ca 15 km

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 0:-

Flygplatstransfer Milano Malpensa t/r
3 nätter, del i dubbelrum
Frukostpension
3x 18 hålsgreenfee på Le Robinie GC
Förbokade starttider

På weekends och kortveckor finns som regel flera flygalternativ att välja på och priserna kan variera en hel del. För att göra priset tydligare och mer rättvisande presenterar vi därför dessa paket utan flyg.
Självklart hjälper vi till att boka flyget till bästa möjliga pris om ni önskar. Naturligtvis kan vi även förlänga eller justera innehåll i paketen.

Väder just nu

21.9℃

Le Robinie Golf Club

Tidigt på 90-talet, såg Jack Nicklaus ett område på 70 hektar mellan Olgiate och Solbiate Olona. Han visste att det var menat att bli Le Robinie Golf och visste precis vad som behövdes göras. Grävmaskinerna började jobba och fördelade om två miljoner kubik jord och grus tills han hade ett mästerverk av sluttningar, dalgångar, bunkrar, terrasser och dammar med det omisskännliga kännemärket ”Golden Bear”. Över hundra golfbanor över hela världen har designats av Jack Nicklaus, men bara en i Italien – denna! Ett mästerverk som klassas som en av landets absolut bästa. Nicklaus, som är tvångsmässigt petig, har ändrat och justerat många av de 18 hålen för att få exakt det resultat som han planerat. Denna bana tillåter spel på alla nivåer med flera utslagsplatser på varje hål och alla golfare, från nybörjare till proffs, kan få tillfredsställelse här. Den offensiva spelaren få bra utdelning då det finns många lägen att spela ”risk and reward” från, men det är också ett nöje att spela för den som är mer defensiv och strategisk.

Banan är både en fröjd för ögat och själen, mycket väl underhållen, och dessutom ligger den bara 15 kilometer från Malpensa Airport i riktning mot Milano. I direkt anslutning till banan ligger klubbhuset/golfhotellet där gästerna på restaurangen kan njuta av utsikten över banans två sista hål från den härliga verandan.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana (en s.k. "stadiumcourse")
Banfakta Par 72,  6520 6168 5798 5384
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Jack Nicklaus (1995)

Le Robine Resort

Det är svårt att hitta en mer lättillgänglig golfresort än Le Robinie då flygplatsen Milano Malpensa bara ligger 15 km bort!

Från flygplatsen är det bara att sätta sig i en taxi och tio minuter senare står man och checkar in. Hotellrummen och lägenheterna är enkla och sobert inredda med de bekvämligheter som kan önskas. Dessutom ligger de vända ut mot golfbanan med antingen balkong eller en liten uteplats.

Allt på resorten är nära, det är korta avstånd mellan rummen, klubbhuset och banan. Det är i klubbhuset/golfhotellet det händer, här ligger receptionen, shopen, restaurangen och inomhuspoolen. Njut av maten på verandan med ustikt över banan. Inramningen med alperna som kuliss är svår att klaga på.

 

Fakta

Standard starstarstarstar
Läge Bara 10 minuter från Milano Malpensa flygplats
Rum Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, AC, minibar
Rumstyper Dubbelrum, Lägenheter med 1-3 rum
Faciliteter Restaurang, bar, pool, gym, värdeskåp i receptionen
Internet Ja

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället