Golfbladet Trophy
med Johan Ryström

Följ med Johan Ryström till Pärnu Bay Links – Estland

31 aug - 4 sep

När vi började planera för en läsarresa tillsammans med tidningen Golfbladet så ville vi gärna ha med en känd golfare som ciceron. När vi kontaktade Johan Ryström så var hans självklara val av resmål Pärnu Bay Links. Johan reser dit minst en gång per år och har blivit kär i golfbanan.

När man spelar en rolig och bra golfbana så ska känslan efter 15 hål vara: Va har vi redan spelat 15 hål? Enligt Johan Ryström har Pärnu Bay Links allt vad man kan önska sig av en golfbana, med vackert ondulerade fairways, intressanta greenområden, närheten till havet och det är alltid en kort promenad mellan green och nästa tee. Det är dessutom en trevlig stämning på klubben och man känner sig alltid välkommen i klubbhuset.

Även om Pärnu Bay Links är en exceptionellt bra och även internationellt erkänd golfbana, så är Pärnu främst känt som Estlands sommarhuvudstad. Pärnu ligger en timme och 40 minuter söder om Estlands riktiga huvudstad Tallinn. I Pärnu hittar man de milslånga fina sandstränderna och spa-anläggningarna som gjorde Pärnu till ett populärt resmål för svenskar redan under 1930-talet. Den lilla kuststaden med drygt 50 000 invånare har utvecklats till en modern semesterort med trendiga caféer och ett bra restaurangutbud. Pärnu är även känt för att arrangera mängder med festivaler, allt från musik, mat, konst och rena gatufestivaler. Det är bara 10 km till Pärnu Bay Golf Links från Pärnu stad.

 

 

Fakta

Datum 31 aug - 4 sep
Avstånd flygplats Tallinn 137 km
Avstånd golfbana Från hotellet ca 10 km
Antal deltagare Min 10, Max 24

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 9.495:-

Färja med Tallink/Silja Line t/r Stockholm – Tallinn del i hytt kategori B
Transfer Tallinn – Pärnu t/r
Boende del i dubbelrum på Estonia Resort & Spa med frukost
Tillgång till Spa-området på hotellet (ej behandlingar)
3 greenfee på Pärnu Bay Links inklusive vagn
Transfer för gruppen t/r Estonia Resort & Spa och Pärnu Bay Links
Golfvärd – Johan Ryström som ni får spela med och arrangerar även golf clinic och beat the pro men arrangerar även en lagtävling och Golfbladet Trophys individuella avslutningstävling.
Vi kommer ha gemensamma middagar där man själv står för kostnaden för mat och dryck.
Boka

Tillägg
Enkelrumstillägg 2.795:-

Väder just nu

9.2℃

Pärnu Bay Golf Links

Bara en mil söder om kuststaden Pärnu i ett vackert naturområde ligger Pärnu Bay Golf Links. Banan är designad av den Finske arkitekten Lassi Pekka Tilander och till sin hjälp hade han Mick McShane som “lead shaper”. Tilander är en kreatör ut i fingerspetsarna och McShane har tidigare lagt sin hand på storheter som St. Andrews Castle Course och Kingsbarns Golf Links.

Pärnu Bay Golf Links är precis som namnet skvallrar om en äkta linksbana som i sin ordning sätter spelaren på en hel del prov. Banan är dock uppskattad av alla typer av spelare och till skillnad från många skotska linksbanor erbjuder den en något kortare sträckning då den kan spelas från 4500 upp till 6200 meter beroende på valda tees. Efter avslutad runda är det lätt att trivas i klubbhuset där man förutom god mat bjuds på en härlig 360-graders vy över skog, hav och golfbana. En sann ”bucket list”!

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Linksbana
Banfakta Par 72,  6155 5685 5235 4510
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Lassi Pekka Tilander (2015)

Estonia Resort och Spa Hotel

Hotellet ligger perfekt placerat i strandområdet i Pärnu men ändå nära centrum. Pärnu är ingen stor stad med sina 40 000 invånare och det är korta sträckor mellan den fina stranden och centrum. Estonia öppnade först 2015 och är ett badhotell men har även ett konferenscenter.

Hotellet har 106 rum och både spa och gym. Rummen är ljust inredda med flera trädetaljer och över lag modern inredning. Rummen är inte stora men välplanerade och en hög mysfaktor. De är utrustade med dusch och alla rum ha givetvis Wifi.

Spa avdelningen har förutom flera intressanta behandlingar och pool även hela 8 stycken olika typer av bastur. Som gäst har man fritt tillträde till Spa-anläggningen.

Det finns även en mycket trevlig restaurang som heter NOOT, där man är inspirerade av det moderna Estniska köket. Frukosten serveras även i restaurangen.

Det är en promenad på 400 meter till stranden och en km till centrum.

Fakta

Standard starstarstarstar
Avstånd Stranden 400 meter, centrum 900 meter och Pärnu Bay Links ca 10 minuters transfer
Antal rum 106
Faciliteter Spa, Gym, bar och restaurang
Wifi Ingår

Program

Lördag 31 augusti

Avresa från Stockholm från Värtahamnen med Tallink/Silja Line till Tallinn 17:30. Boende i B-hytt.


Söndag 1 september

Ankomst till hamnterminalen i Tallinn 10:15. Transfer från Tallinn till Pärnu. Incheckning på Estonia Resort & Spa och sedan transfer för inspelsrunda Pärnu Bay Links.

Johan R spelar 3 hål med varje boll och faller igenom startfältet.

Johan R har förbokat gemensam middag på kvällen för de som vill följa med. Egen nota.


Måndag 2 september

Frukost på hotellet sedan transfer till Pärnu Bay Links. Uppvärmningstävlingen bäst boll lag poängbogey.

Johan R har clinic på rangen efter avslutad rond innan vi åker tillbaka till hotellet.

Johan R har förbokat gemensam middag på kvällen för de som vill följa med. Egen nota.


Tisdag 3 september

Frukost på hotellet sedan utcheckning och transfer till Pärnu Bay Links. Golfbladet Trophy individuell poängbogey. Transfer till Tallinn hamnterminal avresa med Tallink/Silja Line 18:00.

Prisutdelning på färjan innan middag.

Johan R har “beat the pro” på hål 15 där det gäller att komma närmar flaggan än Johan R.

Johan R har förbokat bord på färjan för de som vill. Egen nota.


Onsdag 4 september

Ankomst till Värtahamnen i Stockholm 10:15.


Regler för Golfbladet Trophy

Det är en klass, max hcp för herrar är 30 och för damer är 36. Det betyder att man får ställa upp även om man ha ett högre hcp men man får spela på 30 respektive 36 i hcp.


Priser

  • Vinster till de som kommer 1-5
  • Bästa brutto score
  • Närmast hål
  • Beat the pro – vinster till de som slagit Johan
  • Vi kommer även ha ”lucky draw” för de som inte placerat sig i tävlingen.

Johan Ryström

 

De flesta känner nog igen Johan från Viasat Golf där han sedan 2008 varit expertkommentator men han är född och uppvuxen i köping. Spelade i landslaget mellan 1981-1986. Bildade tillsamman med Jesper Parnevik och Calle Strömberg Team Volvo. Spelade på Europatouren mellan 1987-2003 tills en ihärdig tennisarmbåge satte stopp för vidare spel. Lyckades aldrig vinna på Europatouren men har tre andraplatser och har skjutit låga 60 slag på Monte Carlo Open. Har gedigen erfarenhet av att arrangera tävlingar och var ansvarig för Audi Quattro Cup Tour runt om i Sverige under 14 år.

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället