Början med att skrubba blåmusslorna väldigt noga och får bort allt skägg. Släng de som är trasiga eller öppna och inte stänger sig om man knackar på dem.
Sedan är det en hel del hackande. Hacka vitlök och den gula löken. Skala potatisen och morötterna och gör halvstora kuber av potatisarna och slantar av morötterna. Fänkålen kan hackas grovt. Passa också på att skära upp fisken i större kuber ca 3 x 3 cm. Sila av räkorna
Stek lök, vitlök, fänkål, potatis och morötter tillsammans med saffran, timjan, fänkålsfrön och chiliflakes på relativt låg värme så att inte vitlöken blir bränd ca 2-3 minuter. Tillsätt tomatpurén och låt det fräsa mindre än en minut till.
Tillsätt det vita vinet, krossade tomater och fiskbuljongen och låt det kocka under lock i ca 20 minuter till potatisarna och morötterna fortfarande är spänstiga.
Tillsätt musslorna och fisken och låt de kocka i 5 minuter tillsätt sedan räkorna och smaka av med citron, salt och peppar. Dekorera med persilja innan servering.
Serveras med Aioli och baguett eller annat gott bröd.