Empordà Golf

Empordà Golf

Doubletree by Hilton Hotel & Spa Empordà är en komplett anläggning som lämnar föga mer att önska för en golflängtande själ. Precis utanför dörren ligger två mästerverk, The Links & The Forest Course, skapade av den amerikanska designern Robert von Hagge.

Fakta

Avstånd flygplats Barcelona ca 160 km
Nära stad Girona ca 40 km

Väder just nu

24℃

Empordà Golf Course

Arbetet började redan 1989 då man satte spaden i marken på det 125 hektar stora området och skapade 18 hål. Dessa var uppdelade på nio med links- och nio med skogskaraktär. Efter ett par år byggde man ut anläggningen med två ytterligare niohålsslingor av varsin karaktär, samt ett trevligt klubbhus med restaurang och bar. Redan i slutet av 1990-talet rankades Empordà bland topp 10 i Spanien. Få golfanläggningar kan erbjuda ett så pass trevligt och omväxlande koncept. Känslan av att spela linksgolf i varma smäktande vindar ena dagen för att nästa ge sig på en skogsbana av absolut högsta klass är fantastisk. Och inte blir det sämre av att däremellan njuta god mat och dryck eller bara sitta på balkongen och blicka ut över den vattenkantade greenen på linksbanans hål 9 och tänka; imorgon, då är det jag som bestämmer.

Empordà Links

Banan slingrar sig fram mellan sanddyner, sjöar och strategiskt placerade bunkrar. Speciellt stolt är man över det 18:e hålet som omges av en sjö och har en green på 300 kvm!!! Hål 6 är en utmaning om du drar för mycket till höger… längs hela fairway går en jättebunker men har du tur landar du på någon av de gröna öarna där i.

Empordà Forest

En lite snällare bana utlagd i, en för medelhavsregionen, traditionell pinjeskog som skyddar spelarna när vinden ligger på. Även denna har dock sin beskärda del av vatten och sand så slappna inte av för mycket. De naturliga omgivningarna ger en skön känsla av lugn och ro medans du tränar på den nobla golfsporten.

Fakta

Antal hål 36 (2x18)
Bankaraktär Links- och skogsbanor
Banfakta Links, par 71, 6304 5791 5583 5311 5060 4639
Forest, par 72, 6165 5866 5515 5244 4959 4637
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chipping, bunker, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, omklädningsrum.
Bandesign Robert von Hagge (1989)

Doubletree by Hilton Hotel & Spa Empordà

Anläggningen ligger ett par mil öster om Girona, i riktning mot havet som ligger bara några kilometer bort. Naturen är mycket vacker i detta område och redan när man svänger in genom grindarna på Empordà känner man lugnet och harmonin som man bär med sig långt efter man checkat ut. Hotellet öppnades 2006 och ligger strategiskt placerat, samtliga 87 rum har balkong eller terrass med utsikt över golfen. Rummen är stora och ljusa, och har badkar, kabel-tv, bredband, cd-spelare, minibar, säkerhetsskåp & luftkonditionering.  Hotellet har givetvis en restaurang med lounge, samt ett mysigt spa med gym. Det finns också utomhus- och inomhuspool (utomhuspoolen är öppen ca 15 juni-15 september). Under 2012 blev hotellet en del av varumärket Doubletree by Hilton och genomgick då en ansiktslyftning.

Fakta

Läge I hjärtat av Costa Brava precis vid golfbanan Empordà Golf.
Rum Dusch/bad, hårfön, TV, minibar, AC, balkong.
Rumstyper Deluxe, Guest och Suites
Faciliteter Restaurang, bar, pool, gym, spa, hyrcyklar.
Internet Gratis WiFi i hela byggnaden.