Bandama Golf

Bandama golf

en av Spaniens äldsta banor

Det är sannerligen ett privilegium att spela golf på Gran Canaria. De flesta av öns sju banor är nya och moderna, men här finns även en av de allra äldsta i hela Spanien, Real Club de Golf de Las Palmas, mer känd som Bandama. Här bor du precis vid banan på Bandama Golf Hotel som ligger direkt vid första tee och klubbhuset.

Fakta

Avstånd flygplats Las Palmas ca 20 km

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 12.495:-

Flyg till Las Palmas t/r
Golfbag ombord
Flygplatstransfer t/r
7 nätter, del i dubbelrum med balkong
Halvpension (frukost & 5 middagar)
5x heldagsgreenfee
Förbokade starttider (alltid efter 12.00 på söndagar)
Boka

Möjliga tillägg/val
Enkelrum - Extra greenfee - Extra middag
Priser för tillvalen framgår under bokningsförfarandet.

Hcp krävs för bokning, meddela oss detta separat tillsammans med vilka starttider ni önskar.

Väder just nu

17.6℃

Real Club de Golf de Las Palmas (Bandama)

De flesta känner nog igen den klassiska golfbanan Real Club de Golf de Las Palmas, under smeknamnet “Bandama” som kommer ifrån området där banan ligger. Detta är en av Spaniens allra äldsta golfklubbar (bildad 1891) och även banan är rätt gammal (på sin nuvarande plats sedan 1957) och därmed av ett annat snitt än mer moderna banor. Den kan beskrivas som en kuperad parkbana, och läget högt uppe i bergen intill en vulkankrater är enastående. Utsikten är mäktig från många av hålen men man bör hålla ögonen på banan; fairways är bitvis relativt smala, ravinerna flera och greenerna små. Rundan är dock en garanterad njutning och titta lite extra när du är på green på hål 2, där står du på randen till vulkankratern Caldera de Bandama! För att undvika att hamna out of bounds här bör du planera ditt inspel väl.

Klubbhuset, med shopen i bottenplanet, ligger precis intill banan och drivingrangen, här serveras mycket god och vällagad mat.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Kuperad parkbana
Banfakta Par 71, 5915 5666 5220
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, klubbhyra, shop, restaurang.
HCP-gräns Herrar 28. Damer 36.
Bandesign Mackenzie Ross (1891)

Bandama Golf Hotel

Bandama Golf Hotel ligger på toppen av Gran Canaria alldeles intill Bandama Golf Club och Bandamakratern som gett namn till området och många platser där. Det lilla hotellet har drygt 30 rum och håller en ganska enkel standard och det finns en pool. Att det överhuvudtaget går att uppleva ett sådant lugn på Gran Canaria, som man gör här, tror nog ganska få ens är möjligt. Detta ett perfekt utgångsläge om man vill ha lugn och ro men huvudstaden Las Palmas ligger endast en kvart bort om suget efter lite mer puls skulle infinna sig. På den centrala och högre delen av ön är det både grönare och frodigare än längs kusten.

Fakta

Standard starstarstar
Läge Precis vid första tee på Bandama Golf
Rum 33 st. Dusch/bad, hårfön, TV. De flesta rum har balkong
Rumstyper Dubbelrum och enkelrum
Faciliteter Restaurang, pool, bastu, gym, golfkanaler på TV i allmänna utrymmen
Internet Gratis WiFi på hela hotellet

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället