Golf i Vietnam

För skandinaver är det inte så väl känt att Vietnam är ett förstklassigt golfresmål. Här finns en uppsjö av fantastiska anläggningar och just Danang-provinsen är landets ”hot spot” när det gäller golf.

Vietnam är sannerligen ett långt och smalt land där mycket är centrerat till de två stora städerna – Hanoi i norr och Ho Chi Min, som tidigare bar namnet Saigon, i söder. Golfen finns i hela landet men under de senaste 10 åren har Vietnam Golf Coast kring Danang etablerats som Asiens nya ”hot spot” för golfare. Det startade med ett par banor av kända designers (Colin Montgomerie och Greg Norman) och när linksbanan Hoiana Shores öppnade i början av 2020 är regionen uppe i sju förstklassiga banor.

Colins bana från 2008 heter kort och gott Montgomerie Links och ligger längs Danang South Beach. Bara ett stenkast därifrån ligger BRG Danang Golf Club. I dag en superanläggning i sig med 18 hål av Greg Norman och 18 av Jack Nicklaus. Vilken kombination!

En halvtimma inåt i landet där landskapet är vackert kuperat ligger BaNa Hills Golf. Här är det Luke Donald som designat och så väl han har lyckats.

En knapp timme norr om Da Nang där oasen Laguna Lang Co ligger inbäddad mellan bergen och den 3 km långa sandstranden. Resorten drivs av den välrenommerade kedjan Banyan Tree och har tre olika boendealternativ; Banyan Tree Villas, Laguna Park Townhouses och det 5-stjärniga hotellet Angsana Lang Co. En oerhört vacker plats och här möter vi också en lika vacker golfbana, designad av Sir Nick Faldo.

Vänder man istället blicken söder om Danang så har man ”UNESCO” staden HoiAn som är väl värd ett besök. En perfekt kombination med upphaussade, och tillika Trent Jones Jr mästerverk,  linksbanan Hoiana Shores.