Temaresa Lofoten Links
- Extra avgång 7 augusti!

Lofoten

Extra avgång!

Återigen styr vi kosan till Lofoten Links – det mest spännande som har hänt nordisk golf på riktigt länge! Den vilda banan på en av jordens vackraste öar måste bara spelas!

Ta chansen att följa med på denna unika golfresa till Lofoten. Programmet tar sin start i den norska kuststaden Bodö där vi stannar ett dygn. Här blir det golf på Bodö Park och tid att njuta av det mycket pittoreska samhället innan vi kliver på Hurtigruten som tar oss vidare upp till Lofoten. Sannerligen en upplevelse i sig men denna resa har bara börjat! Vi bor på Lofoten Links nybyggda lodger med havet och den underbaraste av natur direkt utanför dörren. Här ges det möjlighet att spela golf på unika Lofoten Links, ja så mycket man bara vill faktiskt! Vi har fri greenfee och det är ljust dygnet runt…

 

 

Fakta

Datum 7-11 aug -24
Reslängd 4 nätter
Antal deltagare Min 16, max 24
Färdledare Ja
Flyg Norwegian från Arlanda via Oslo, hem via Bergen
Andra avresorter på förfrågan

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 21.495:-

Flyg Arlanda–Bodö, via Oslo
Flyg Narvik-Arlanda, via Oslo
1x23 kg bagage + golfbag + handbagage
All transfer i programmet
Hurtigruten Bodö-Stamsund med middag (exkl. dryck)
1 natt på Quality Hotel Ramsalt i Bodö
3 nätter på Lofoten Links Lodges
Frukost och middagar enligt program
Mat exkl. dryck på Bodö Park innan spel
Två middagar på Lofoten Links (exkl. dryck)
18 hålsgreenfee på Bodö GK
Obegränsad greenfee på Lofoten Links under vistelsen på Hov
Färdledare från Out Of Bounds
Boka

Flyg med Norwegian
7 aug ARN-OSL 09:10-10:10, OSL-BOO 13:20-14:50
11 aug EVE-BGO 17:10-19:00, BGO-ARN 19:35-20:55

Valfria tillägg
Enkelrum 3 995 kr

Väder just nu

3.1℃

Program

Bilder av Gary Lisbon, Kevin Murray, Jacob Sjöman, Mickael Tannus, Lofoten Links och Out Of Bounds

Onsdag 7 aug

Flyg från Stockholm Arlanda till Oslo för byte och fortsatt flyg till Bodö.
Vid ankomst går transfer raka spåret till Bodö Golfklubb. Här serveras det mat innan det är dags att njuta av en kvällsrunda i fantastisk skärgårdsnatur. Avstånden i Bodö är mycket små och efter golfen går in till Bodö stad för incheckning på Quality Hotel Ramsalt.


Torsdag 8 aug

Njut av en skön förmiddag i kuststaden Bodö. Strax efter lunchtid går transfern till hamnen där en tur med Hurtigruten väntar. Resan går från Bodö stad till Stamsund på södra Lofoten där transfer sedan tar oss till Hov och Lofoten Links. Midnattsgolf på Lofoten Links för den som önskar (högst frivilligt).

 

Fredag 9 aug

Frukost och sedan fritt spel på banan där vi har bokade starttider från kl.09:00. Det finns både tid och möjligheter att njuta mer av den unika naturen. Bland annat är Hov en stor hästgård med Islandshästar så varför inte en ridtur? På kvällen serveras det middag i Låven (ingår exkl. dryck) följt av spel på Lofoten Links, starttider från kl.21:00.

 

Lördag 10 aug

Frukost i Låven följt av fritt spel på banan där vi har bokade starttider från kl.09:00. För den som vill vidga sina vyer kan vi rekommendera en tur till Henningsvær eller varför inte en fartfylld expedition till havs på en RIB. På kvällen är det grillafton utanför klubbhuset på Lofoten Links (ingår exkl. dryck) följt av golf. Starttider från kl.21:00.

 

Söndag 11 aug

Den som är riktigt morgonpigg hinner avnjuta ännu mer golf innan det är dags att packa ihop och åka till Narviks flygplats för hemresa.

 

Bodö Park Golf Club

Bodö Park Golf Club kort och gott kallad Salten bildades 1992 och är en naturskön kombination av links- och skogsbana.

De första nio hålen (links) ligger i gammalt kulturlandskap längs sjön och det är fantastiskt vackert. Här ligger en gammal vikingagrav och en gammal jaktstuga som båda delvis är i spel, men mest är det två intressanta inslag i miljön. Vyerna mot havet är magnifika och kontrasterna mellan det vilda blå havet och de gröna fairwaysen får alla att häpna. Håll tungan rätt i mun och ta det säkra före det osäkra annars är du garanterat i vattnet med bollen. När du lämnar de första 9 hålen och passerar klubbhuset mot 10:ans tee förändras lanskapet helt och lummig grön skog tar över. 10:an går ganska brant uppåt och vi rekommenderar att ni vänder er om när ni nått green och stannar upp en kort stund för att insupa vyn ut över havet. Även under de sista 9 hålen är det precision som gäller då skog äter lika mycket boll som vatten. Men spela och njut, låt resultatet komma i andra hand.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Links- och skogsbana
Banfakta Par 69, 5007 4251
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, vagnar/buggies, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign (1992)

Lofoten Golf Links

Lofoten Links 18-hålsbana ligger naturligtvis på ön Lofoten med Atlanten som närmaste granne. Att få spela linksgolf i denna miljö är en upplevelse utöver det vanliga.

Banan öppnades först 1998, då med 6 hål. År 2010 var 9 hål spelklara och under 2014 var det ståtliga verket, signerat banarkitekten Jeremy Turner, färdigställt med 18 hål. Dessa fick gro till sig innan den officiella invigningen skedde den 1 juli 2015. Här är havet ständigt närvarande och stör bitvis fokuset med sin skönhet. Det fungerar som naturliga vattenhinder, liksom sandstränderna blir naturliga bunkrar. Det är helt enkelt makalöst vackert och liknar ingenting annat. Redan under debutåret nominerades banan som en av de tre bästa nya banorna i världen på World Golf Awards och förutom den läckra designen har du möjlighet att uppleva såväl kaskelottval som havsörn under ronden.

Lofoten Links sköts av Troon Golf som är världens största operatör inom golf och det borgar alltid för bästa möjliga finish. Och på senare år har också banan skjutit upp som en raket på rankinglistor över världens bästa golfbanor. Det är knappt att superlativerna räcker till här så varmt välkommen till en magisk upplevelse!

 

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Seaside links
Banfakta Par 71,  6092 5499 4804 4216
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, shop, restaurang
Bandesign Jeremy Turner (1998)

Clarion Collection Hotel Grand Bodö

Clarion Collection Hotel Grand Bodø ligger mitt i centrum bara ett stenkast från hamnen. När du kommer in på hotellet möts du av en färgstark och modern miljö präglad av efterkrigsarkitektur och detaljer från stadens rika historia. I den trevliga lobbybaren kan du njuta goda förfriskningar om du inte hellre går på gymet, Det ena behöver kanske inte utesluta det andra dock…I hotellets ”living room” tar du det lungt och provar goda smårätter med dryck till.

Missa inte att gå en runda på stan när du är här. Det är en gemytlig stad med ganska mycket folkliv. Har du tur kan du köpa färska räkor direkt från båtarna i hamnen och det är en fin promenad ut på piren till hamninloppet.

Fakta

Läge Mitt i centrum vid hamnen
Rum 97 st. Dusch/bad, TV, telefon
Rumstyper Standard, Superior, Deluxe
Faciliteter Restaurang, bar, gym,
Internet Gratis WiFi på rumen

Lofoten Links Lodges

Lofoten Links Lodges ligger med nordlig panoramavy över Norska havet och Hovsvika bara en kilometer från golfbanan.

Lodgerna har tre dubbelrum vardera, alla med egen toalett och dusch. Det finns ett gemensamt kök/vardagsrum med ett gigantiskt fönsterparti som vetter mot havet. Det går att öppna dubbeldörrar ut till ett stort trädäck, med bord och stolar, som nästan går runt hela huset. Här kan man sitta och njuta medan solen går ner på en färgsprakande himmel. Även sovrummen har en altandörr ut till ett gemensamt trädäck där ni antingen kan njuta morgon, kväll eller midnattssol.

Även om lodgerna har kök så serveras inget ät- eller drickbart här utan frukost och middagar som ingår serveras i Restaurang Låven. Är man sugen på att har något när man är i stugan rekommenderar vi att man själv har med sig lite lämpligt smått och gott som te, kaffe, annan dryck, kex, snacks mm.

Om vädret tillåter rekommenderas en promenad ner till stranden för ett härligt uppfriskande dopp. Det är inte ofta man stöter på vatten av den kalibern och stranden är riktigt fin. Det går en gångväg rakt ner från Lodgerna till en liten strandremsa strax till vänster om den stora stranden vid campingen.

På våra gruppresor anordnas transfer från Lodgerna till klubbhuset på fasta tider, men vill man gå tar det ca 15 minuter och det är en trevlig promenad med hästhagar och små fina havsvikar längs vägen.

Fakta

Läge 1 km från klubbhuset med havsutsikt
Storlek 3 sovrum i varje Lodge med toalett/dusch. Gemensamt kök, vardagsrum och terrass
Självhushåll Fullt utrustat kök

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället