Villa Padierna Golf Club

Denna fantastiska anläggning stoltserar med inte mindre än tre egna golfbanor. I anslutning till banorna ligger det mycket trevliga klubbhuset som också har en bra restaurang med lite enklare rätter som pasta, wraps och liknande, perfekt om man är lite hungrig efter en dag på banan. Vid klubbhuset ligger också Michael Campbell Academy om man vill slipa på några detaljer i sitt spel. Villa Padierna Golf Club har under slutet av 2017 och början av 2018 genomgått en stor ansiktslyftning över hela anläggningen.

Alferini

Det finns fyra tees att välja på för bästa upplevelse. I designen av banan har man integrerat banan i den naturliga omgiviningen och på så sätt bevarat naturen. Med bergen som kuliss blir denna bana inte bara kul att spela utan dessutom en fröjd för ögat.

Flamingo

En härlig bana med fantastiskt fina vyer över Medelhavet. Genomgående är det en generös storlek på greenerna men fairways är rätt smala, särskilt på första nio så det gäller att vara skärpt från start. Det är dock sparsamt med vatten på banans första nio vilket kan underlätta lite. Flamingo har stått värd för flera tävlingar av hög dignitet, senast 2010 så spelades europatourtävlingen Spanish Ladies Open här.

Tramores

En ganska kort bana, men underskatta den inte! Riktigt rolig där man får bra träning på det korta spelet. Väldigt nyttigt! Banan går snabbt att spela och är därför perfekt för dagar då du vill ha lite extra tid att göra annat men ändå vill spela golf.

 

Fakta

Antal hål 54 (3x18)
Bankaraktär Alferini, park- & skogsbana, sluttande
Flamingos, parkbana
Banfakta Alferini, par 73, 6641 6297 5595
Flamingos, par 71, 5714 5456 4828
Tramores, par 63, 3460 3206 2876
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, shop, restuarang, hyra av vagnar/buggies.
Bandesign Alferini & Tramores, Cristobal Guerrero (2007)
Flamingos, Antonio Garcia Garrido (2001)