Evian Championship Course

Banan ligger på en höjd ovanför staden där utsikten över Genèvesjön, eller Lac Léman som den heter på franska, med bergen i bakgrunden är helt makalös. Evian Masters, den största damtävlingen i Europa näst efter British Masters, hålls varje år på denna bana som är teknisk och utmanande. 1904 köpte Société des eaux minérales d’Évian marken och byggde en niohålsbana. 18 år senare byggdes ytterligare 9 hål och 18-hålsbanan stod klar. Cabell B Robinson fick äran att designa om banan 1988 och la därmed grunden till den populära bana det idag är bland världseliten. Sedan dess har optimeringar skett kontinuerligt för att leva upp till den perfektion som mästerskapsbanan vill förknippas med. Redan på banans andra hål är du definitivt tagen av stunden. Par 3 hålet på 147 meter bjuder på en panoramavy över Genèvesjön. Här gäller det att behålla fokus för slaget kan bli ett av ditt livs mest minnesvärda.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72,  6120 5954 5581 5172 4705
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Jeremy Slessor, Steve Smyers (1904), Cabell B. Robinson (1990)
Fr. 29.995 KR

Frankrike, Evian

Evian med Jenny Hagman

Följ med på en riktigt skön resa till underbara Evian som utan tvekan är en av de vackraste platser man kan spela golf på! Innehållet är fyllt till bredden med lyxigt boende på Hotel Royal, middagar med passande dryck samt värdefulla tips och lektioner av resans värdinna Jenny Hagman.

Fr. 29.995 KR

Frankrike, Evian

Evian Resort

I närheten av Genève, på en bergssluttning ner mot sjön hittar man denna lilla plats – Evian. Kanske mest känd för mineralvattnet med samma namn, men detta är utan tvekan en av de allra vackraste platser man kan tänka sig att spela golf på.