Årskrönika 2022

– Efter regn kommer solsken!

Den gamla devisen går alltid att luta sig på och den beskriver just nu läget i resebranschen bättre än någonsin.

Men om vi tittar på År 2022 i sin helhet så känns det ganska avlägset att vi började året med en kollektiv ångest över vad Omikronviruset skulle göra mot oss. Lagom när vi sedan började se ljusningar hos pandemin som så länge hållit oss i ett järngrepp drabbades sedan Ukraina av Rysslands lika ofattbara som skoningslösa invasion.
Vi var säkerligen många som i sådana här tider tvekade på om man ens borde fundera på att resa igen! Tankar om säkerhet, ekonomi eller ren empati var argument som gjorde att många åtminstone sköt på sina drömmar. Dock visade det sig ganska snart att få drömma är något vi bara måste få göra! Att planera sin golfresa, boka och sen få se fram emot att det äntligen ska bli av, det är bara så härligt!

Många bokade kortare resor med oss redan i april och maj. Weekends i Prag och Dublin toppade våra bokningslistor innan vi sedan äntligen fick genomföra ännu en fullbokad gruppresa upp till Lofoten. Efter semestrarna brakade det sedan lös med buller och bång. Många hade väntat in i det sista och resor med kort framförhållning var ett av ledorden och oktobermånad blev sedermera den mest bokade månaden i vår snart 20 åriga historia.
I skrivande stund har vi precis skickat ut färdhandlingar till en sedan tidigt skede slutsåld temaresa till vårt kära Sydafrika. Just dit där det bara för ett år sedan kändes helt fjärran att kunna besöka. Så ja, visst känns det ljusare igen.

Vi önskar er en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År och ser fram emot såväl golf- som reseåret 2023!

 

Ola Sundqvist
Manager, Out Of Bounds Golfresor

ola.sundqvist@outofbounds.se