Börja med att blötlägga brödet i mjölkgrädden.
Skala, finhacka och fräs lök och vitlök i olja tills det blir genomskinligt. Blanda i köttfärsen och den rivna moroten och ingefäran. Pressa mjölkgrädden ur brödet och blanda i också detta (spara mjölkgrädden). Tillsätt kryddor, chutney, russin, aprikos och mandel.
Fördela köttfärsblandningen jämnt i en ugnssäker form. Placera lagerbladen jämnt över blandningen. Grädda i 20 minuter i 180 graders ugnsvärme.
Vispa upp äggen lätt och blanda dem med mjölkgrädden som blev över från blötläggningen av brödet. Häll detta över Bobotien. Låt grädda ytterligare cirka 15 minuter tills äggstanningen stelnat. Man kan ta bort lagerbladen då de inte ska ätas.
Servera med ris och chutney. Vill man ha en sås istället för ren chutney kan man bara ta turkiskyoghurt och blanda den med ett par rejäla skedar chutney.
Äppelsallad med Rooibos dressing
Rooibos Dressing
1 dl Rooibos tee som dragit i 10 minuter och svalnat.
0,5 dl olivolja
3 msk äppelvinäger
2 tsk Dijonsenap
1 msk honung
2 msk citronsaft.
Sallad
2 äpplen som är skivade och väldigt grovt hackade
Babyspenat
Rucolasallad
2 Vårlökar eller någon annan lök
1 dl rostade solrosfrön eller pumpafrön.
Blanda all ingredienserna till dressingen och skaka/rör om innan den ringlas över salladen