Sicilien Runt

Sicilien Runt

Möt våren på Sicilien med den perfekta golfresan där du får chansen att uppleva Medelhavets största ö. Pittoreska byar, vulkanen Etna, väldoftande ostar, smakrikt vin, knotiga olivträd och det fantastiska Sicilianska köket. Lägg där till härliga golfbanor och guidade turer med mat, vinprovning och kultur så är det föga som saknas den perfekta golfresan!

Fakta

Datum 18-25 apr 2020
Reslängd 8 dagar/7 nätter
Flyg Direktflyg med Norwegian
Min/Max antal 10/20 personer

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 20.995:-

Flyg till Catania, hem från Palermo
Bagage & transport av golfbag
All transfer enligt program
3 nätter på Il Picciolo Etna Golf Resort & Spa
2 nätter på I Monasteri Golf Resort
2 nätter på Verdura Resort
Frukost samt 4 middagar
2x 18 håls greenfee på Il Picciolo
1x 18 håls greenfee på I Monasteri
2x 18 håls greenfee på Verdura Golf
Golfvagn
Utflykt till Taormina med guidning
Utflykt till Etna med engelsktalande guide
Utflykt till Noto med vinsmakning
Guidad vandring i Palermo
Färdledare med på resan
Boka

Möjliga tillägg/val
Enkelrum: 4 500 kr/vecka
Icke golfare: -2 000 kr
Avbeställningsförsäkring: 6% av resans pris
Reseförsäkring: fr 346 kr/person

Flyg med Norwegian inkl 2 bagage á 20 kg.
UT: 18 apr Arlanda-Catania 1010-1345, HEM: 25 apr Palermo-Arlanda 2025-2355
Vi önskar att vi kunde erbjuda detta fina paket från fler avreseorter, men det är endast från Arlanda man har detta fördelaktiga flyg!

Väder just nu

12.4℃

Program

Lördag 18 april

Direktflyg från Stockholm Arlanda till Catania på förmiddagen. Transfer dryga timmen till Il Picciolo vid foten av vulkanen Etna.

  • 3 nätter på Il Picciolo Etna Golf Resort & spa m frukost
  • Välkomstmiddag

Söndag 19 april

Golf på Il Picciolo. En rolig bana med Etna ständigt närvarande.


Måndag 20 april

Golf på Il Picciolo. Eftermiddagen bjuder på en guidad utflykt till vackra staden Taormina* följt av middag på lokal restaurang.

  • Utflykt med vinprovning och middag
*Taormina är Siciliens kanske mest pittoreska stad med många små trånga gränder och charniga torg. Dofterna, maten, barerna, restaurangerna och utsikten över det Joniska havet gör ett besök i Taormina till ett måste. Här kan du shoppa, besöka den berömda grekiska teatern och överallt gör sig den sicilianska kokkonsten påmind. I utflykten ingår transfer och middag med vin på lokal restaurang.

Tisdag 21 april

Vi lämnar Il Picciolo för I Monasteri Golf Resort & spa. På vägen stannar vi vid vulkanen Etna för ett besök. Bekväma skor rekommenderas.

  • 2 nätter på I Monasteri Golf Resort & Spa m frukost
  • Gemensam middag
*Halvdagsutflykt med engelsktalande guide till vulkanen Etna som med sina 3350 meter över havet är Europas högsta aktiva vulkan. Bussen anländer till Piazzale Sapienza som ligger ca 2000 meter över havet och här får man tid att besöka Silvestri Craters som är känt för sitt månliknande landskap.

Onsdag 22 april

Golf på I Monasteri Golf Course på morgonen. Eftermiddagen bjuder på en spännande tur in till den historiska UNESCO-staden Noto*. Detta toppas med ett besök på ett av Siciliens välrenommerade vinerier som bjuder på provsmakning och en härlig Siciliansk buffetmiddag.

  • Utflykt med vinsmakning och middag
*Noto är en underbar gammal stad i barock stil som är med på UNESCOs världsarvslista. Här blir det en guidad tur innan ni åker ut på landsbygden och besöker ett av Siciliens välrenommerade vinerier där det också blir provsmakning och en härlig Siciliansk buffetmiddag.

Torsdag 23 april

Utcheckning för vidare färd till Verdura Resort. Resan tar dryga tre timmar men vi stannar och pausar på vägen och det är bara att njuta av omgivningarna från bussen. Passa på att vila lite för vid ankomst blir det golf och 18 hål på Verdura Course.

  • 2 nätter på Verdura Resort m frukost
  • Gemensam middag

Fredag 24 april

En sista golfrunda på Verdura. I övrigt har ni dagen och kvällen till eget förfogande.


Lördag 25 april

Utcheckning och transfer till Palermo. Det blir stopp längs vägen och vi får en guidad vandring i Palermo innan det är dags att ta sig till flygplatsen för hemresa.

Il Picciolo Golf

Banan ligger högt över havet och här har du tid att verkligen njuta av din rond. Detta är den första golbanan som byggdes på Sicilien. Med vulkanen Etna som fond spelar du i en gamal vingård där fairway slingrar sig fram mellan flera hundra år gamla stenmurar, terrasser, vinrankor och stelnade lavaströmmar. Banan är kuperad, omväxlande och med karaktäristiskt stora och roliga greenområden i en lummig miljö. Smakfullt är en bra beskrivning, i varje fall om man är vinprovare. Europatouren för damer har gästspelat två gånger, vilket vi tycker är ett gott betyg åt banan. Vulkanen Etna dominerar förstås, och den ser du från praktiskt taget samtliga hål på banan. Periodvis är vulkanens krater och höga sluttningar vackert snötäckta.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Park/skogsbana
Banfakta Par 72,  6048 5601 5452 4910
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
HCP-gräns 36
Bandesign Luigi Rota Caremoli (1989)

I Monasteri Golf Club

Naturen där denna bana ligger är väldigt typisk för Sicilien med sina många fruktträd och stenmurar. Banan är till 100% anpassad efter naturen och känns helt naturlig där den ligger i det vackra landskapet bland apelsin- och citronodlingar. Att spela här är att uppleva Sicilien på riktigt. Banan är rolig och tekniskt utmanande men med 5 tees att välja på kan man anpassa svårighetsgraden.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 71, 6503 6117 5710 5411 5015 4502
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, pool, bastu, restaurang, omklädningsrum
Bandesign David Mezzacane (2012)

Verdura Golf

Här slog man på stort och anlitade Kyle Phillips, med meriter som bland annat Kingsbarns i Skottland, för att skapa Verdura West Course och East Course. Detta gick förstås inte omärkt förbi och här spelades Europatouren så sent som i maj 2018 till många spelares stora förtjusning.

Sicilianska sydkusten drabbades under senhösten 2018 av en större jorderosion i samband med ett rejält oväder. Det innebar bland annat att några av Verduras 36 golfhål helt eller delvis kollapsade och spolades bort. Av de hål som klarat sig har man istället skapat en “ny” och utmärkt 18-håls mästerskapsbana – Verdura Course, par 70. Denna förändring ger Verdura möjlighet att återuppbygga och uppgradera de hål som påverkades av stormen. Korthålsbanan med 9 hål och träningsanläggningen påverkas inte av detta utan fungerar som vanligt.

Verdura Course, par 70

Ett antal hål ligger ut mot havet och tillsammans med några riktigt utmanande hål från både östra och västra banan blir layouten snarlik den setup som används i Sicilian Open. 

 

The East Course

Den fina böljande East Course ger en minnesvärd golfrunda. Tidigt får man klart för sig hur vacker banan är. Det finns inga byggnader på banan och havet är ständigt närvarande med vackra vyer. Banan har två signaturhål, nr 6 och nr 18. 6:an ligger så nära havet man kan komma och du måste dessutom över ett litet vatten på vägen till green på denna par 3:a. Ett hål som lär bli ett av de mest fotograferade på rundan. Finalhålet, nr 18, går utför mot havet och är en utmaning. Inspelet måste sitta perfekt annars är du i trubbel… men vackert är det och väl värt besväret.

The West Course

Medelhavet låter vänta på sig… det är först på det 8:e hålet som det visar sig. Passa på och njut ett par hål för sedan går ni åt andra hållet till hål nr 14. Rundan avslutas dock vid Medelhavet och det är dessa hål du kommer minnas. 18:e är signaturhålet och det spelas längs havet och om du är för rädd för detsamma så ligger det tre välplacerade bunkrar till höger redo att sluka bollen om du inte vågar hålla linjen. Sitter inspelet lär du få applåder från verandan till klubbhuset, en vacker, renoverad byggnad från 1400-talet.

Fakta

Antal hål 36 (2x18)
Bankaraktär Linksbanor
Banfakta Verdura Course, par 70, 6547 6232 5945 5538 4919
East Course, par 72,  6052 5669 4894
West Course, par 72,  6138 5754 5120
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
HCP-gräns 36
Bandesign Kyle Phillips (2009)

Il Picciolo Etna Golf Resort & Spa

Anläggningen ligger i direkt anslutning till det charmiga klubbhuset som också är en forresteria med ett fåtal rum. Hotellet är modernt, i italiensk design av bästa kvalitet och som golfhotell är det i det närmaste perfekt. Inte för stort eller för litet, inte för lyxigt eller för enkelt. 4-stjärnig standard och 98 rum, med ett bra spa och både inomhus- och utomhuspool, ni kommer garanterat att trivas. Frukost och middag serveras på hotells restaurang “La Ghiandaia” och lunchen äter ni lämpligast på golfklubben. Il Picciolo känns väldigt familjärt och miljön inbjuder till avkoppling och gemytliga luncher på klubbhusterrassen med majestätiska Etna långt bort ihorisonten.

Fakta

Standard starstarstarstar
Läge Mellan Catania och Taormina, vid foten av Etna
Rum 98 st. Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, AC, värdeskåp, minibar, WiFi, balkong
Rumstyper Classic 25 m², delad terrass
Superior 37 m², sängloft, sällskapsyta, ingen balkong
Deluxe 30 m², delad terrass, dubbel- eller twin beds
Suites 50 m², vardagsrum, privat terrass
Faciliteter Restaurang, bar, pool, solterrass, spa
Internet Gratis WiFi på rummen

I Monasteri Golf Resort

Strax utanför Syrakusa ligger denna resort i en villa som en gång var ett Benedictinekloster. Här har också mången fin familj bott genom åren innan det gjordes om till en resort. I dag är det en förfinad plats att ta sin tillflykt till om man vill ha sköna omgivningar och lugn som närmaste granne. Den gamla staden Syrakusa med sin tusenåriga historia ligger en knapp halvtimme bort.

Resorten är varsamt renoverad i siciliansk stil, färgerna är varma och diskreta vilket tillsammans med fina material ger intryck av enkel elegans. Trots att det är en bit till havet har man en privat strand ca 20 minuter bort…

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge Strax väster om Syrakusa på södra Sicilien
Rum allmänt Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, AC, värdeskåp, minibar
Rumstyper 102 st. Alla rum ligger på bottenvåningen, utspridda i flertalet olika byggnader, med utsikt över de frodiga trädgårdarna eller golfbanan. De flesta rum har en uteplats.
Deluxe Villa/Deluxe Borgo 30 m²
Superior 35 m²
Junior Suite 50 m²
Suite 60 m²
Faciliteter Restaurang, bar, pool, jacuzzi, terrass, spa, trädgård, privat strand, parkering
Internet Gratis WiFi

Verdura Resort

Verdura Resort är en 5-stjärnig resort som sträcker ut sig över ett magnifikt område längs den sicilianska sydkusten. Här kan du utan problem njuta fullt ut och få känslan av rymd och ostördhet, dessutom med utsikt över det azurblå vattnet från din egen terrass. Resorten ligger på 230 hektar och nästan två kilometer privat mark vid Medelhavet. En toppanläggning med en 60-meters infinitypool, 6 tennisbanor, en spa-anläggning i världsklass, fyra restauranger, fem barer och mycket mer så är det lätt att förstå att det kräver sitt utrymme. Utöver alla faciliteter är servicenivån enastående.

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge Direkt vid Medelhavet i ett område rikt på gammal kultur
Rum 203 st. Dusch/bad, TV, telefon, AC, värdeskåp, minibar, WiFi, balkong
Rumstyper Deluxe, Superior Deluxe, Superior Deluxe Sea Front, Suites, Villas
Faciliteter Restauranger, bar, pooler, solterrass, spa, gym, tennis, strand
Internet Gratis WiFi på rummen

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället