Vietnam Golf Coast

Vietnam

golf som tar andan ur dig!

Välkommen till Vietnam, en värld där färgerna är mer levande, landskapen djärvare, kusten mer dramatisk, historien mer övertygande och smakerna gudomliga. Under en golfresa till Da Nang kan du uppleva allt det och dessutom får du spela banor som tar andan ur dig!

Vietnam är känt för att vara landet med vänliga människor, kultur, matupplevelser och underbara stränder. Under en resa hit betraktas du med nyfikenhet och en aldrig svikande gästvänlighet. För skandinaver är det dock inte lika väl känt att Vietnam är ett förstklassigt golfresmål. Här finns en uppsjö av fantastiska anläggningar och besöker man dessa i kombination med ovan uppräknade fröjder så får man en svårslagen resa. Just Da Nang-provinsen är landets ”hot spot” när det gäller golf. Det startade med ett par banor av kända designers (Colin Montgomerie och Greg Norman) och när linksbanan Hoiana Shores öppnar under hösten 2019 är regionen uppe i sju förstklassiga banor.

Under 2019 har också Qatar Airways lagt upp just Da Nang som destination vilket gör att man med endast ett stopp når Da Nang från Stockholm, Köpenhamn och Oslo. I och med detta erbjuder vi på Out Of Bounds, tillsammans med vårt systerbolag Golf Plaisir, några riktigt fina specialpaket under februari 2020. Då startar man på underbara Laguna Lang Resort med en skön vecka vid havet och spel på Nick Faldos Laguna Lang Co Golf Club. Därefter går färden in mot djungeln med stopp för spel på Ba Na Hills Golf Club och sedan vidare till Da Nang South Beach. Här längs stränderna, där det är lite mer liv och rörelse, får man njuta de sista dagarna på resan. Här blir det också golf på nya linksbanan Hoiana Shores samt besök i HoiAns antika stad som är med på UNESCO’s världsarvslista. För den som har ännu mer aptit på golf bor man här nära såväl Montgomerie Links som BRG Danang Golf Resort.

Fakta

Datum 4 feb, 11 feb, 18 feb 2020
Reslängd 12 nätter
Flyg
ARN-DOH-DAD
UT: 0805-1615, 2010-0701 (+1)
HEM: 0050-0520, 0800-1230
Flyg ut tisdag, hem söndag Ekonomiklass med Qatar Airways
Flyg
CPH-DOH-DAD
UT: 0825-1630, 2010-0701 (+1)
HEM: 0050-0520, 0800-1245
Flyguppgradering På förfrågan i mån av plats
Flyg
OSL-DOH-DAD
UT: 0745-1615, 2010-0701 (+1)
HEM: 0050-0520, 0900-1335
Info De första 7 dagarna följer vi med på Golf Plaisirs program.
Visum För dig med nordiskt pass (svenskt, danskt, norskt eller finskt) behövs inget visum när du stannar mindre än 15 dagar i Vietnam och har en giltig hemresebiljett.
Pass Passet skall vara giltigt mer än 6 månader efter planerad hemresa.

Vad ingår i resan?

Flyg till Vietnam via Doha t/r
40 kg inckeckat bagage inkl golfbag + 7 kg handbagage
Mat ombord på flyget
All transfer enligt program
7 nätter, Angsana Lang Co, Laguna, Garden Balcony Room
Frukost samt 4 middagar på Angsana Lang Co
3 nätter, Pullman Resort, Da Nang, Superior Room (eller liknande resort)
Frukostpension på Pullman Resort
5x 18 hålsgreenfee på Laguna GC
1x 18 hålsgreenfee på Ba Na Hills GC
1x 18 hålsgreenfee på Hoiana Shores
Caddie (ej dricks som dock är obligatorisk) och delad golfbil
Guidad tur Hoi An
Service av Golf Plaisirs värd när man bor i Laguna
Boka

Möjliga tillval:
Enkelrum: 8 995 kr
Uppgradering på Angsana:
*Sea View Junior Pool Suite: 4 500 kr/rum/vecka
*One Bedroom Suite: 8 500 kr/rum/vecka
*Byte hotell till Banyan Tree: 23 000 kr/rum/vecka

Utflykter/tillval i Danang
*18 hål Montgomerie Links inkl transfer, caddie (ej dricks) & golfbil: 1 800 kr/person
*18 hål BFG Danang GC inkl transfer, caddie (ej dricks) & golfbil: 2 100 kr/person
*Danang Sunset tour: 750 kr/person
*Sun World Ba Na Hills tour: 900 kr/person
Uppgradering till Deluxe room på Pullman Resort: 1 800 kr/rum
Sen utcheckning (kl.22.30) innan hemresan: 2 000 kr/rum

Alla uppgraderingar/tillval är på förfrågan innan de bekräftas.

Väder just nu

29℃

Program

4 feb -20

Avresa från Skandinavien med Qatar Airways. Byte av flyg i Doha (Qatar), här samlas alla resenärer från Stockholm, Köpenhamn och Oslo innan vi flyger vidare till Da Nang.


5 feb -20

När vi landar i Da Nang är klockan 07.00 (lokal tid) och vi åker direkt till Laguna Lang Co som ligger ca en timma norrut längs kusten. Väl framme blir det en lugn och skön dag att acklimatisera sig och utforska resorten. Middag på egen hand denna kväll.

  • 7 nätter på Angsana Lang Co i Garden Balcony room.
  • Frukost och 4 middagar exkl. dryck

6 feb -20

Nick Faldos bana, Laguna Lang, och det tjusiga klubbhuset ligger nära resorten och här blir det naturligtvis golf dagen till ära! Gemensam middag på kvällen.


7 feb -20

Golf på Laguna Lang GC. Middag på kvällen.


8 feb -20

Golf på Laguna Lang GC. Middag på kvällen.


9 feb -20

Dag för egna aktiviteter. Kanske en skön dag på stranden eller tillfälle att följa med på en utflykt till den gamla kejsarstaden Hue?


10 feb -20

Golf på Laguna Lang GC. Middag på kvällen.


11 feb -20

Den sista rundan på Laguna Lang GC. Kvällen fri för egna aktiviteter.


12 feb -20

Dags att lämna Laguna för nya äventyr. Efter utcheckning denna morgon går färden inåt landet där de mäktiga skogarna tar vid. Här ligger fantastiska Ba Na Hills Golf Club som står på dagens spelprogram. Efter golfen går transfern ner till Da Nang South Beach där vi checkar in på Pullman Resort (eller annan likvärdig resort).

  • 3 nätter på Pullman Resort i Superior room
  • Frukost

13 feb -20

En skön dag att njuta av Vietnam. Kanske bara ha det gott på hotellets fina strand eller utforska staden Da Nang. För den som har ett omättligt driv efter mer golf så ligger både Montgomerie Links och BRG Golf endast 10 minuter bort med taxi (vi kan förboka dessa i mån av plats).


14 feb -20

En spännande dag där vi åker söderut för att spela ett av landets senaste tillskott – linksbanan Hoiana Shores. På vägen tillbaka stannar vi för en guidad tur till fots i den antika staden HoiAn som är med på UNESCO’s världsarvslista.


15 feb -20

Åter en lugn och skön dag på stranden eller för egna aktiviteter. Vi kan förboka utflykter eller mer golf för den som önskar. Notera att det sen utcheckning går att köpa till redan när man bokar (rekommenderas).


16 feb -20

Flyget går 00.50 från Da Nang, via Doha där vi tar farväl av de reskamrater som ska till annan flygplats. Vidare till Skandinavien där vi landar mellan 12.30 och 13.35 beroende på vilken flygplats ni ska till.

Laguna Lang Co Golf Club

Laguna Golf Lang Co Golf ligger magiskt placerad intill den tre kilometer långa stranden. Området är känt för sin orörda kust och finns med på UNESCOs världsarvslista. En oerhört vacker plats och en oerhört vacker golfbana.

Banan, par 71, är designad av Sir Nick Faldo och otroligt vacker med vattnet på ena sidan och de böljande bergen som fond på den andra. Intill några av hålen är risodlingarna i full gång och har man tur kan man se en eller annan oxe som jobbar på fälten. Det är naturligtvis omöjligt att inte hänföras av naturen som omger banan men skulle man lyckas skärma av det så måste vi ändå undra om detta inte är det bästa Faldo skapat. Varje hål har sin egen karaktär med dammar, kanaler, bunkrar, waste areas, klippformationer, skogspartier och djungel som del av layouten. Rejäla längdskillnad fån bakersta till främsta tee borgar för spelbarhet oavsett handicap. Stora och snabba greener innebär en utmaning för alla. Som sig bör så matchas banan av ett förstklassigt träningsområde och ett magnifikt klubbhus.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 71, 6493 6365 5885 5467 4789
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, short-game-area, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum…
Bandesign Nick Faldo

Ba Na Hills Golf Club

Den tidigare världsettan Luke Donald är en i raden av storspelare som sadlat om till golfbanedesigner. Hans första uppdrag blev där kust möter djungel en halvtimma inåt landet från Danang.

Golfbanan Ba Na Hills löper genom flera dalar i de omgivande bergskedjorna. Banan är ganska kuperad, på flera platser ligger utslagen högt med spektakulär utsikt över dalarna nedanför. De första nio hålen påminner något om en mer traditionell parkbana för att sedan steppa upp till golfhål som sveper genom den frodiga vegetationen. Man undrar om han ens kunnat drömma om den prestigefulla utnämningen “Asia’s Best Golf Course” på World Golf Awards 2018? Ba Na Hills är dessutom rustad för riktigt sena rundor då alla hålen är upplysta!

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Bergsbana
Banfakta Par 72, 7184 6548 6049 5506 4730
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, short-game-area, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Luke Donald (2016)

Hoiana Shores Golf Club

Genom skapandet av mäktiga Hoiana Shores Golf Club som öppnar under hösten 2019 sällar sig Robert Trent Jones II till de kända designers som alla skapat golfbanor i centrala Vietnam.

Den finkorniga sanden längs stranden söder om HoiAn gav naturligtvis bästa möjliga förutsättningar att bygga vad som kommer att bli en enastående golfbana. Layouten är links där man har bevarat den befintliga sand och dynterrängen men flera av hålen vänder uppåt mot det tjusiga klubbhuset och spelas genom ridåer av Casuarina-träd. Golfupplevelsen är förstklassig med faciliteter och service som kännetecknar en 5-stjärnig lyxort, eller bättre. Hoiana Shores är ett välkommet tillskott till golfkusten Vietnam, som redan är känt för Vietnams, om inte hela Asiens, bästa golf.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Linksbana
Banfakta Par 71,  6404 5993 5617 4976
Faciliteter
Bandesign Robert Trent Jones II (2019)

Angsana Lang Co

Laguna Lang Co drivs av den välrenommerade kedjan Banyan Tree och har tre separata boendealternativ; Banyan Tree Villas, Laguna Park Townhouses och själva huvudhotellet Angsana Lang Co.

Detta förstklassiga hotell med 229 rum och sviter ligger som sig bör längs med den härliga stranden. Byggt för att ge så många som möjligt en fin utsikt över havet och den prunkande trädgården med sitt storslagna poolområde. En modern anläggning där traditionell vietnamesisk estetik möter chic västerländsk med ljusa,starka färger och avskalad design. Rymliga rum från 52 kvm upp till 179 kvm i de största sviterna. Ett flertal alternativ står till buds för dig som vill uppgradera rumskategorin och unna dig något extra. Närmare hälften av rummen har exempelvis egen pool på terrassen.

Tre av områdets åtta restauranger ligger på Angsana; buffetrestaurangen Market Place, Rice Bowl med diverse risrätter och den relaxade Moomba med en mix av lokala specialiteter, färsk fisk och internationell cuisine. Utöver dessa äter vi gott från det vietnamesiska köket på Golf Café och 67 Bar i det intilliggande klubbhuset.

Ett stort urval av aktiviteter utanför golfen finns att tillgå. Allehanda land- och vattensporter samt en mängd utflykter med inriktning mot natur, kultur eller äventyr. Självklart finns här också ett spa med fullt utbud av massage och behandlingar.

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge Vackert läge mellan Truongbergen och det azurblåa havet
Rum Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, AC, värdeskåp, minibar, te & kaffe, balkong/terrass
Rumstyper Garden Balcony: 52 m², dubbelsäng/twin beds, garden view
Sea-View Junior Pool Suite: 53-60 m², dubbelsäng/twin beds, sea view
One Bedroom Suites: 90-103 m², dubbelsäng, courtyard/beachfront/sea view
Two Bedroom Suites: 159-179 m², pool, sea view
Faciliteter Restauranger, barer, pooler, terrass, trädgård, gym, spa, kids club, beach club
Internet WiFi finns

Pullman Danang Beach Resort

Pullman Danang Beach Resort ligger direkt vid Danang stranden, bara 10 minuter från centrum och den internationella flygplatsen.

Det är en exklusiv anläggning med ett stort utbud av bekvämligheter. Här finns en infinitypool, ett härligt spa, moderna restauranger och barer samt en mängd vattensporter. Vill man utforska närområdet så ligger bland annat Marmorberget, Linh Ungpagoden och Dragon Bridge bara en kort bilresa bort.

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge Direkt strandläge i Danang, ca 10 minuter från city och flygplatsen
Rum - 187 st Separat dusch & bad, hårfön, TV, telefon, AC, värdeskåp, minibar, te & kaffe, balkong
Rumstyper Superior: 42 m², dubbelsäng/twin beds, garden view
Deluxe: fr 42 m², dubbelsäng/twin beds, garden/pool/bay view
Junior Suites, Family Suites: 72-122 m², olika utsikter
Faciliteter Restauranger, barer, pool, terrass, trädgård, gym, spa, strand, vattenaktiviteter
Internet WiFi finns

Avsnitt 31

– Golf i Da Nang, Vietnam

Golfresepodden besöker Vietnam och fokuserar på Da Nang som kallas ”Vietnam Golf Coast”. Här radas det upp inte mindre än sju golfbanor som alla är ritade av berömda arkitekter som Nick Faldo, Greg Norman, Jack Nicklaus, Luke Donald, Robert Trent Jones och Colin Montgomerie. Förutom en hel del golf så handlar det om kulörta lyktor, vattenbufflar, skräddarbesök, sydkoreaner, Apocalypse Now, linbanor, skyttevärn, stränder, caddies och nationalrätten Pho. Vi pratar även om vad man inte ska äta.

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället