Ryder Cup-kryssning

Boka din lyxkryssning före 28 februari!

Kombinationen kryssning och golf är det bästa av två världar. Lägger man även till entrén till Ryder Cup i Rom skapas naturligtvis den ultimata golfresan. Tillsammans med Costa Cruise kan Out Of Bounds erbjuda denna unika Ryder Cup-resa ombord på kryssningsfartyget Costa Smeralda.

Ombord på fartyget väntar en ny och bekymmersfri värld med dagliga upplevelser. Varje morgon vaknar man upp i en ny hamn och har möjlighet att delta i intressanta utflykter eller spela golf på välrenommerade banor. Under resan kommer man att besöka tre golfbanor i tre olika länder, med höjdpunkten på fredagen 29 september då man får uppleva Ryder Cup-tävlingen på Marco Simone utanför Rom.

Allt på fartyget är bekvämt och all inclusive, med servering av högsta kvalitet för frukost, lunch och middag. Matutbudet består av de bästa gastronomiska köken i världen, med särskild tonvikt på det italienska köket, men det finns även möjligheter att njuta av exempelvis franska crepes eller japansk sushi. Dryckespaketet ”MyDrinks Plus” är också inkluderat, så det finns ingenting att oroa sig för. Enda problemet kan vara att hålla igen för att undvika extra kilon efter resan.

Under resan kommer man att besöka sex olika hamnar och spela golf vid tre tillfällen, samt ha en heldag på Ryder Cup-tävlingen.

Golfen

I hytten på denna internationella kryssning väntar ett välkomstpaket speciellt för golfare. Paketet innehåller greenfee-vouchers för kommande golfspel, samt prioritet vid ombordstigning och landgång för att utnyttja golfdagen till fullo. Transport till och från golfbanan är ordnat och man behöver inte oroa sig för sina golfklubbor eftersom de kommer att vara väl omhändertagna under hela resan.

Man kommer att träffa golfare från hela världen och även om inte alla passagerare är golfare, finns det en mindre grupp golfare som man kan lära känna under resan. Det finns också reserverade bord i matsalen för golfare att sitta vid om man vill umgås med likasinnade.

Efter avresa från Barcelona, väntar en runda golf på den välkända T Golf Calvia i Palma på Mallorca den 26/9. Höjdpunkten på resan blir en heldags spel på Marco Simone och Ryder Cup den 29/9. De nästföljande dagarna spelar man på St. Anna Golf i Savona och Golf Sainte Baume utanför Marseille. Tre olika golfrundor i tre olika länder och en möjlighet att besöka världens största golfevent, Ryder Cup, gör detta till en oförglömlig golfupplevelse. Golfbanorna har valts med omsorg för att vara av hög klass och nära hamnen, för att man ska kunna njuta av golfen i lugn och ro.

Fakta

Golfvärd Nej
Arrangemang Golf, utflykter mm.
Avstånd till flygplats 21 km till Port of Barcelona

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 39.995:-

7 nätter del i dubbelhytt, balcony cabin
all-inclusive ombord
dryckespaket My Drinks Plus
3 greenfees
golfbanetransfer
entré till Ryder Cup inkl. transfer
flyg
flygskatt
golfbag på flyget
Boka

Enkelhyttstillägg Pris på förfrågan
Gruppstorlek minst 8 och max 20 personer
Transport flygplats-hamn Egen taxi ca 15 minuter

Väder just nu

16.5℃

T Golf Calvia, Mallorca

Idag är T Golf en av de mest prestigefyllda och uppskattade golfbanorna på ön, och efter en omfattande renovering som pågick i nästan två år har den återfått sin ursprungliga skönhet och glans. Banan ligger bara 12 km från staden Palma och erbjuder en stor utmaning för golfspelare på alla nivåer.

Med 18 hål, par 72, och en bana som mäter 6.450 meter från vit tee, sträcker sig T Golf genom vackra böljande kullar. Banan har breda fairways och stora greener, samt en rik flora och fauna som gör den till ett verkligt medelhavsparadis för naturälskare. Man belönas också med en fantastisk utsikt från de 8:e och 16:e hålen.

Majestätiska tallar, femton sjöar, många bunkrar och de största greenerna på ön gör T Golf Calvia till en av de roligaste rundorna som du någonsin kommer att spela. Så om du söker en utmaning och en vacker miljö att spela golf i, är T Golf Calvia en banan du inte vill missa.

Preliminär golfbana för golf och kryssning

Antalet golfande passagerare kan variera på de olika avgångarna på kryssningarna. Det kan därför förekomma variationer när det gäller vilken golfbana man spelar. I de fall där det sker förändringar i programmet får man givetvis spela en jämförbar golfbana som håller lika hög klass.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Park-/skogsbana
Banfakta Par 72, 6450 6080 5620 5195
Drivingrange Ja. Utslag från matta och gräs.
Hcp-gräns 54
Bandesign John Harris

Golf Club Genova St. Anna, Savona

Golf Club Genova St. Anna ligger i hjärtat av Riviera di Ponente. Banan är öppen året runt och är designad av den världsberömda golfbanearkitekten Robert von Hagge (1927-2010). Hagge har tillsammans med sitt team byggt och renoverat över 250 banor världen över. Bland de mest kända banorna finns Le Golf National i Paris och Blue Monster at Doral i Miami.

Golfbanan är uppdelad i två niohålsslingor, Sea Route och Monti Route. Den förstnämnda är placerad på den lite flackare delen av området, medan Monti Route jobbar sig in mot foten av berget och är lite mer ondulerad.

Redan på ettans tee på Sea Route inser man att detta kommer bli en fantastisk upplevelse, då man därifrån ser stora delar av banans layout och framförallt har en generös och inbjudande fairway framför sig. Första hål är ett par 5-hål som vaktas av dammar på båda sidor av fairway för den långtslående. Hålet ramas vackert in av kullar och sluttningar som vätter in mot både fairway och green. Hål två är ett vackert par 3-hål över vatten och det är här man förstår att känslan från ettans tee kommer besannas.

Utöver en mycket trevlig och utmanande golfbana har klubben satsat stort på träningsområden. Detta har burit frukt på så sätt att man varit en fostrande klubb åt den italienska golfstjärnan Matteo Mannassero.

Preliminär golfbana för golf och kryssning

Antalet golfande passagerare kan variera på de olika avgångarna på kryssningarna. Det kan därför förekomma variationer när det gäller vilken golfbana man spelar. I de fall där det sker förändringar i programmet får man givetvis spela en jämförbar golfbana som håller lika hög klass.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72, 5716 4797
Drivingrange Ja. Utslag från matta och gräs.
Hcp-gräns 54
Bandesign Robert von Hagge

Golf Sainte Baume, Marseille

Golf Sainte Baume är en av de första golfbanorna i Resonance Golf Collection-nätverket. Byggnationen av banan startade i slutet av 1986 under ledning av arkitekten Robert Berthet och öppnade de första nio hålen och drivingrangen våren 1988. Resten av banan blev helt driftklar i november 1988. Sedan dess har det gjorts många förbättringar på golfbanan för att förhöja spelupplevelsen för golfare. Klubben har jobbat med att förbättra hela banan och man har byggt om dränerings- och bevattnigssystemet, samt planterat mängder av träd och förfinat dammar med fontäner. En ny kompaktare bana stod färdig 2021.

På tee har man en vidsträckt utsikt över fairways och de upphöjda greenerna. De omgivande vattenhindren lägger till en extra svårighetsgrad och gör varje hål unikt. Banan är omgiven av vacker natur och den utmanande banlayouten har noga placerade fairways, träd och vattenhinder som skapar en spännande utmaning för alla nivåer av golfare. Greener och fairways är välskötta och ger en känsla av professionalism och kvalité, vilket gör upplevelsen ännu mer minnesvärd.

Naturen runt banan är en höjdpunkt i sig själv. Det kan vara värt att ta en paus för att njuta av den stillsamma atmosfären och de vackra bergen som ramar in området.

Preliminär golfbana för golf och kryssning

Antalet golfande passagerare kan variera på de olika avgångarna på kryssningarna. Det kan därför förekomma variationer när det gäller vilken golfbana man spelar. I de fall där det sker förändringar i programmet får man givetvis spela en jämförbar golfbana som håller lika hög klass.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Park-/skogsbana
Banfakta Par 72, 5982 5679 5083 4868
Drivingrange Ja. Utslag från matta.
Hcp-gräns 54
Bandesign Robert Berthet

Costa Smeralda

Costa Smeralda är ett imponerande fartyg med en kapacitet att rymma upp till 5282 passagerare. Detta gör det till ett av de största fartygen på havet och det är mer än dubbelt så stort som många andra fartyg som trafikerar sträckan Stockholm – Åland. Det är en flytande hotellanläggning med mängder av aktiviteter ombord för att tillfredsställa sina gäster. Spaanläggningen på 4500 kvm erbjuder en oas för avkoppling och avslappning, medan de 4 poolområdena och 9 jacuzzis utomhus erbjuder möjligheter för rekreation och nöje. Fartyget har också ett brett utbud av barer och restauranger där man kan njuta av en måltid eller en drink.

Costa Smeralda erbjuder också en rad underhållningsmöjligheter, inklusive livemusik, diskotek och casino. Detta gör det till en självklar destination för de som söker en oförglömlig semester med många möjligheter till roligt och underhållning. Sammantaget är Costa Smeralda ett väldesignat och modernt fartyg som har något för alla. Dess storlek, rika utbud av faciliteter och möjligheter till underhållning gör det till en av de mest eftertraktade destinationerna på havet.

Balkonghytt

Det finns en uppsjö av olika hyttkategorier, men när det gäller golfpaketet med inträde till Ryder Cup är biljetterna knutna till endast en hyttkategori, nämligen Balcony Cabins. Totalt finns det 1522 hytter med balkong och det är en av de populäraste hyttkategorierna. Det är något speciellt med att kunna gå ut och känna havsbrisen. Balcony Cabins är på totalt 19 kvm, med en 4 kvm stor balkong. De är väl inredda med en dubbelsäng, en mindre soffa, ett litet skrivbord och förvaringsutrymmen. Varje hytt har också toalett och dusch. Utöver det finns även bekvämligheter som en safety box, minibar, TV, hårtork och morgonrockar tillgängliga. Allt sammantaget är Balcony Cabins en välutrustad och bekväm hyttkategori för de som vill delta i golfpaketet med inträde till Ryder Cup.

Fakta

Ålder 2019
Antal hytter 2612
Antal passagerare 5282 (inkl. personal 6554)
Crew / staff 1678
Antal däck 20
Pooler / Jacuzzi 13
Restauranger / snackbars 11
Barer / lounges 19
Discotek 1
Casino 1
Hissar 22
Sport Gym (inomhus / utomhus), joggingspår utomhus, multisportarena, äventyrspark

Ryder Cup 2023

Marco Simone står som värd denna första gång då tävlingen avgörs i Italien. Det är dessutom endast tredje gången som tävlingen spelas utanför de engelska öarna då tävlingen arrangeras i Europa.

Den första officiella Ryder Cup-matchen spelades i Massachusetts 1927 och vanns av USA med kaptenen Walter Hagen i spetsen. Det var då en tävling mellan spelare från Storbritannien och USA. Efter britternas seger 1933 så tog det 24 år innan det blev brittisk seger igen. Den amerikanska dominansen fortsatte sedan under hela 60- och 70-talet och för att få jämnare matcher så ändrande man till hela Europa mot USA 1979. Tillskottet med Seve Ballesteros blev startskottet på ett nytt kapitel i Ryder Cup-historien. De senaste 40 årens 10 Europasegrar har jämnat ut det hela även om USA har en betryggande ledning historiskt.

Marco Simone Golf Club

Golfbanan är designad av Jim Fazio och öppnade i slutet av 1980-talet. Den var redan vid öppnandet en mycket bra och väldesignad golfbana. Golfbanan var ägd av parfymdrottningen Laura Biagiotti som också bodde i slottet som ligger i mitten av golfbanan. Jim Fazios son, Tom Fazio, fick uppdraget att uppdatera och bygga om Marco Simone utifrån de speciella krav som ställs på en Ryder Cup-bana både när det gäller kvalitet och publikområden.

Veckoprogram

Dag Aktivitet
Måndag
25 september
Ankomst med flyg till Barcelona. Ombordstigning och incheckning på Costa Smeralda. Avgång från Barcelona kl. 18.30
Tisdag
26 september
Costa Smeralda ankommer till Palma de Mallorca kl. 08.30. Golfspel på någon av Mallorcas golfbanor. Alla golfare har prioriterad landgång och transport till och från golfbanan. Avgång från Mallorca kl. 17.30.
Onsdag
27 september
Hela dagen spenderas till havs. Passa på att njuta av Costa Smeraldas alla faciliteter, underhållning och all-inclusive.
Torsdag
28 september
Ankomst till Palermo på Sicilien kl. 08.00. Spännande utflyktspaket finns att köpa ombord på Costa Smeralda. Avgång från Palermo kl. 16.30.
Fredag
29 september
Ankomst till hamnstaden Civitavecchia utanför Rom kl. 08.30. Heldagsutflykt med transport t/r till Marco Simone och inträde till första dagens spel i Ryder Cup. Avresa från Civitavecchia kl. 21.00.
Lördag
30 september
Costa Smeralda ankommer till Savona kl. 08.30. Golfspel på någon av toppbanorna i området. Alla golfare har prioriterad landgång och transport till och från golfbanan. Avgång från Savona kl. 18.00.
Söndag
1 oktober
Costa Smeralda ankommer till Marseille kl. 08.30. Golfspel på någon av de fina golfbanorna runt Marseille. Alla golfare har prioriterad landgång och transport till och från golfbanan. Avgång från Marseille kl. 18.00.
Måndag
2 oktober
Costa Smeralda lägger till i Barcelona kl. 09.00. Utcheckning från fartyget och hemresa från Barcelona flygplats.

En rundtur på Costa Smeralda

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället