Estonian Golf & Country Club

Estonian Golf & Country Club ligger bara 30 minuter från Tallinn intill Östersjökusten och området lär ha varit som gjort för att skapa en riktigt fin golfbana på. Estonian Golf & Country Club tillhör sammanslagningen European Tour Courses vilket är en kvalitetsstämpel i sig. Här har man både 18-hålsbanan Sea Course och 9-hålaren som heter Stone Course.

Estonian Golf & Country Club ligger vackert beläget längs deltat där Jägalafloden möter Östersjön. Läget är lantligt och naturskönt samtidigt som det bara är 30 minuter till centrala Tallinn eller den internationella flygplatsen. Estonia Golf Club är utan tvekan Estlands största golfanläggning med 27 hål som kompletteras med en par 3-bana och ett utmärkt träningsområde. För den som vill förbättra sin golf finns det tre puttinggreeener, driving range som delvis är under tak och ett pitchområde där man kan slå slag upp till 100 meter.

18-hålsbanan heter Sea Course och när man peggar upp på hål 3 har man en fantastisk utsikt utöver havet och det är definitivt ett signaturhål som skulle kunna platsa på vilken golfbana som helst. Det finns flera havsnära hål och en bra mix av relativt tuffa hål och en del lite kortare hål med intressanta greenområden. Från Championship tee är banan över 6500 meter vilket inte hindrade en ung Viktor Hovland (2016) att sätta banrekordet på 63 slag. Detta är en golfbana som även håller internationellt och rankas på plats 94 av Golf World bland de 100 bästa golfbanorna utanför de Brittiska öarna. Klubbhuset ser ut som en modern ladugård vackert placerad på kanten av en kalkstensbank. I klubbhuset hittar man en välsorterad pro shop och en restaurang där man både kan sitta inne eller njuta av solen på uteterrassen.

Fakta

Antal hål 27 (18+9) samt en korthålsbana
Bankaraktär Sea Course - Skogsbana
Stone Course - Linkskaraktär
Banfakta Sea Course, par 72,  6504 6202 5692 5318 5098
Stone Course, par 36,  2902 2740 2512
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
HCP-gräns 36
Bandesign Lassi-Pekka Tilander (2005)
Fr. 0 KR

Estland, Tallinn

Golf i Tallinn

Tallinn är det perfekta weekendresmålet då det inte ligger för långt bort men man får ändå den där härliga känslan av att vara utomlands. Här kan man bo mitt i stan, njuta av både kultur och restaurangliv men ändå bara ha 30 minuter till närmaste golfbana.