Niitvälja Golf

Niitvälja Golf är Estlands äldsta golfbana och öppnade 9 hål redan 1993. Ursprungligen designades den av svensken Åke Persson men 2006 utökade man från 9 hål till 18 hål och tog då hjälp av den välrenommerade engelska arkitekten Peter Chamberlain. Förutom utmärkta träningsområden finns här även en pay and play-bana över 5 hål som är öppen för alla.

Det som karaktäriserar Niitvälja är orörda skogar som skapar ståtliga träridåer men även en hel del välplacerade vattenhinder. Hål 15 är både signarturhålet och ett av de mest intressanta hålen på golfbanan. Ett riktigt utmanade par 5-hål där det gäller att hålla tunga rätt i mun både från tee och vid andraslaget, då det är vatten längs hela vänstersidan och det är relativt smalt. Om man lyckats lägga upp andraslaget så att man inte är mask bakom ett strategiskt placerat träd så kvarstår hålet största utmaning, nspelet mot ö-greenen som inte är helt lätt. Det kanske inte är så konstigt att ö-greenen bland medlemmarna går under benämningen tårarnas ö. Överlag kan man säga att Niitvälja är en riktigt bra golfbana som följer naturen med relativt små nivåskillnader och merparten av hålen ramas in av de ståtliga träridåerna. Klubbhuset är stort och modernt och är en naturlig samlingsplats för både medlemmar och greenfeespelare efter dagens golfrunda. Det är drygt 30 minuter från Tallinn till Niitväljas populära golfanläggning.

Fakta

Antal hål 18 + 5 hål pay and play
Bankaraktär Park/skogsbana
Banfakta Par 72,  6411 5854 5466 5100
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chipping, shop, restaurang, omklädningsrum.
Bandesign Åke Persson 1993, Peter Chamberlain 2006
Fr. 0 KR

Estland, Tallinn

Golf i Tallinn

Trots att Tallinn är så pass nära får man ändå den där härliga känslan av att vara utomlands. Här kan man bo mitt i stan, njuta av både kultur och restaurangliv men ändå bara ha 30 minuter till närmaste golfbana.