Palmares Golf

Palmares Golf, 27 hål av ren njutning, öppnade officiellt sina tre niohålsslingor - "Alvor", "Lagos" och "Praia" i juni 2011. Det är ingen överdrift att säga att denna Robert Trent Jones Jr skapelse har rykte om sig att vara en av de allra bästa i Algarve och för den delen i hela Portugal. Detta tack vare sitt fantastiska läge, designen och en superb finish. Variationen är total då slingorna är helt olika i sin karaktär. Alla tre slingor börjar och slutar i närheten av klubbhuset så det är lätt att gå bara nio hål eller kanske 27 hål om man vill det. Det är en del långa transporter mellan hålen, så golfbil kan vara att föredra. Från klubbhuset bjuds man på en enastående vy över delar av banan, havet och den lilla kuststaden Alvor. Robert Trent Jones Jr deltog personligen vid invigningen och sade att banan klart översteg hans förväntningar. "Det är vackert oavsett hur du ser på det - och med tre slingor att välja på, du kommer aldrig bli uttråkad”!

Alvor Course

En i huvudsak parkbana med väl uppvuxna träd och fantastiska vyer över floden Alvors mynning ut i havet. Nivåskillnader förekommer då banan är byggd på ett område med kullar och dalar. Hål 6 och 7 ger en hint om vad som komma skall på Praia Course, som är mer av linkskaraktär, innan de avslutande hålen återgår till parkbanekaraktär.

Lagos Course

En blandning av park och links där parkdelen är början och slutet på slingan. Här stöter du på de enda två vattenhinder som finns på anläggningen. Slutet på slingan går uppför mot klubbhuset och många hål bjuder på magiska havsvyer.

Praia Course

Som namnet antyder, en ”seasidebana”. Dessa hål ligger så nära havet man kan komma och är kantade av sanddyner, högt gräs och ackompanjerade av ljudet från havet. Få andra banor i Algarve erbjuder en chans att komma så nära havet med golfklubborna, om du inte har för vana att ta dem med dig när du badar!

Fakta

Antal hål 27 (3x9)
Bankaraktär Park, Links, Seaside
Banfakta Alvor, Par 36,  3352 3115 2868 2536
Lagos, Par 36,  3164 2957 2791 2446
Praia, Par 36,  2969 2723 2542 2242
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
HCP-gräns Herrar 28. Damer 36.
Bandesign Robert Trent Jones Jr (2010-2011)
Fr. 18.495 KR

Portugal, Algarve

Tivoli Lagos

Den pittoreska hamnstaden Lagos är en attraktion i sig och med Tivoli Lagos som bas får du verkligen ut max av din golfresa! Boende i hamnstadens centrum nära alla restauranger, pubar och caféer men ändå med korta avstånd till de olika golfbanorna i trakten.