Marco Simone

Ryder Cup 2023 kommer att spelas på Marco Simone strax utanför Rom. Denna makalöst vackra golfbana är nu efter ombyggnad även en riktig tävlingsbana.

I samma veva som svenska fotbollslandslaget grävde guld i USA spelades det Italian Open på Marco Simone golf strax utanför Rom. Det var även här som parfymdrottningen Laura Biagiotti valde att bosätta sig i ett mindre slott nästan mitt på golfbanan. Mycket vatten har runnit under broarna sedan dess men den största förändringen har skett nyligen. Nyheten att Italien skulle arrangera sin första Ryder Cup 2022 spreds som en löpeld och det var säkert en del som gjorde bekymrade miner när det tillkännagavs att Marco Simone skulle vara skådeplatsen. En rejäl ansiktslyftning utlovades dock. Pandemin knuffade golfschemat ett år framåt men European Golf Design i samarbete med Tom Fazio II slösade inte med tiden. Redan under våren 2021 var en helt ny bana öppen att spela och samma år arrangerades Italian Open igen! Spela denna pärla innan det är dags för Ryder Cup!

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72, 6674 6234 5757 5757 5252
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Jim Fazio 1992
Fr. 0 KR

Italien, Rom

Castelgandolfo Golf Club

Upplev en härlig resa till Rom och spela den gamla Italien-open banan Castelgandolfo. Välj mellan flera olika boenden beroende på vad du föredrar. Det är lätt att ta sig med tåg (ca 30 min) in til centralal Rom från alla hotellen.