La Manga Club

La Manga erbjuder tre golfbanor av toppklass South, North och West Course. South- och North-banorna ligger alldeles utanför hotellet och båda greenerna på hål 18 ligger inbäddade vid hotellet - häftigt! Med tre banor av högsta klass är La Manga Club ett utmärkt alternativ för den som önskar variation på golfen under vistelsen.

South Course

Designades av Robert Putman 1971 och genomgick en renovering 1992 av Arnold Palmer. Som om detta inte räckte gjordes återigen en total modernisering under 2004 till den utmärkta golfbana som den är idag. Den kallas även The Championship Course eftersom många internationella stortävlingar som t.ex. Spanish Open har spelats här. Banan har en del vattenhinder som måste bemästras, några kluriga dog-legs och det krävs bitvis precision för att ta sig mellan vatten och sand även om fairways är ganska breda. Den är otroligt vacker och påminner lite om en klassisk ”Florida-bana” med sina palmkantade fairways.

North Course

Är mycket lik sin systerbana South Course, men lite kortare, har möjligtvis något smalare fairways och lite större greener. En perfekt bana för alla typer av spelare.

West Course

Ligger ett par minuters transfer från hotellet och skiljer sig lite från de andra banorna. Denna skapelse är mer kuperad och en kombination av skog- och parkbana.

Fakta

Antal hål 54 (3x18)
Bankaraktär South Course, parkbana
North Course, parkbana
West Course, skog- & parkbana
Banfakta South Course, par 73, 6499 6127 5739 5139
North Course, par 71, 5755 5426 5187 4962
West Course, par 72, 5714 5521 5130 4724
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, shop, restaurang
Bandesign South Course, Robert Dean Putman (1971) Arnold Palmer (1992)
North Course, Robert Dean Putman
West Course, Dave Thomas
Fr. 0 KR

Spanien, Alicante

La Manga Club

La Manga har länge varit ett självklart val för många golfentusiaster och det är inte så konstigt. Resorten har genom åren skaffat sig ett rykte som en av de allra bästa i Spanien med sina tre golfbanor av yppersta klass och sitt trevliga hotell.