The Residence Tunis

The Residence Tunis by Cenizaro öppnade redan 1996 och är byggnadsmässigt inspirerade av klassisk arabisk-tunisiska byggnader men även mycket av den moriska byggnadskonsten i spanska Andalusien. Det är både pampigt och 5-stjärnigt. Hotellet var fram till pandemin en del av The Leading Hotels of the World som är en kvalitetsstämpel. Förutom tre restauranger så har hotellet en imponerade spa-anläggning med vackert inglasad saltvattenspool. Hotellet har ett stort poolområde men även en egen sandstrand. Det är även The Residence som äger golfbanan som bär samma namn. Det finns transportservice mellan hotellet och golfbanan.

Rummen har tydliga arabiska inslag utan att det blir pråligt utan det är relativt stilrent. Hotellet har totalt 170 rum och standardrummen mäter 39 kvm vilket får anses vara rymligt. Det finns 9 suiter som är mer än dubbelt så stora och ligger på runt 100 kvm. Generellt så har alla rum det som man kan förvänta sig av ett lite bättre 5 stjärnigt hotell så som minibar, hårtork, badrock, AC och givetvis 24 timmars rumservice. Det finns även balkong och i badrummet så finns det separat dusch och badkar. Vill man göra en middagsutflykt så ska man passa på att besöka Sidi Bou Said ”Den blåvita staden”. Det är fantastiskt vackert och mysigt att strosa omkring på de smala gränderna och beundra dörrar och fönster som är vackert målade i blått, som blir en vacker kontrast till de vitkalkade väggarna. Sidi Bou Said ligger på behagligt taxiavstånd och här finns ett flertal bra restauranger. Hotellet kan hjälpa till med att boka och rekommendera lämplig restaurang.

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge Vid stranden, ca 600 meter från The Residence Golf.
Rum 161 rum och 9 sviter. Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, AC, värdeskåp, minibar, balkong.
Faciliteter Spa, inomhuspool, utomhuspool, restauranger, barer, aktiviteter.
Internet Gratis WiFi på hela hotellet.
Fr. 0 KR

Tunisien,

Tabarka Golf

Tabarkas spektakulära golfbana ligger mitt på Tunisiens vackra korallkust och är någonting utöver det vanliga. Här får man golf i toppklass, 5-stjärnigt boende, fantastiska stränder och ett landskap som man inte trodde man skulle hitta i Tunisien.