Thanda Safari

Thanda Private Game Reserve ligger drygt 20 kilometer norr om Hluhluwe i Zululand. Nationalparken som är privatägd har alla ”big five” och är hela 14 000 hektar stor. Den ägs av den svenske affärsmannen Dan Olofsson och anses av många som en av Afrikas bästa privatägda safariparker och har vunnit pris för bästa safariupplevelse. Tack vare närheten till Indiska oceanen har området ett milt klimat året runt och ni kan med fördel kombinera safarivistelsen med sol och bad. Det finns till och med ett spa för den som vill skämma bort sig lite extra.

Luxury Tent (55m²)

Thanda Tented Camp är en lodge med safaritält i kolonialinspirerad stil som ingår i den prestigefyllda hotellkedjan Leading Hotels of the World. De inredda canvastälten har privata badrum med utom- och inomhusdusch eller badkar med utomhusdusch och en magnifik utsikt över reservatet, alla med egen terrass. Tälten ligger enskilt och utspridda på en sluttning utan att man kan se granntältet vilket förstärker Hemingwaykänslan. Tältcampen drivs av solpaneler så det går att ladda kamerabatterier och annat väsentligt men man bör undvika att slösa med elen. För övrigt är campen fri från elektricitet vilket ger en mer genuin Afrikansk safariupplevelse. Campen är inte inhägnad så det kan mycket väl hända att djuren stryker genom lägret på natten när lamporna slocknat.

Jabula Tent (75 m²)

Jabula Tent är lite större med ett separat ”vardagsrum” eller snarare en lounge och liten ”splash pool”.

Safari Logde (220 m²)

För den som vill uppgradera sig än mer och vill ha lite mer avskildhet kan en Safari Lodge vara ett alternativ. Med eget trädäck och ”plunge-pool” saknas inget. Till och med middag kan serveras i den egna lodgen om man så önskar.

Fakta

Standard starstarstarstar
Läge På östkusten i KwaZulu Natal, ca 30 mil norr om Durban
Rum Dusch/bad, egen toalett, trädäck, takfläkt
Rumstyper 24 rum. Luxury Tent, Jabula Tent, Safari Lodge, Villa iZulu
Faciliteter Restaurang, bar, pool, spa, souvenirbutik
Internet Ja
Fr. 46.995 KR

Sydafrika, Rundresor med guide

Golf Safari med guide

Detta är den kompletta Sydafrikaresan som på bästa sätt kombinerar golfen med allt det andra underbara man kan göra i landet. Under två veckor bor vi först i Kapstaden, sedan i vindistriktet utanför Stellenbosch för att fortsätta den spännande resan till KwaZulu Natal. Dagarna fylls av golf, utflykter och safari, allt under ledning av svensktalande licensierad guide.