Origin Hotels

Origin Hotels består av ett antal olika boenden och vi har valt ut ett par stycken som ligger inne i Marrakech medina. Var och en med sin egen speciella karaktär men gemensamt är omsorgen om dig som gäst En riad är den perfekta platsen för att utforska medinans alla hemligheter när man inte spelar golf. Medinan är som en liten stad i staden och det myllrar av folk i de ofta trånga gränderna. Det kan vara ganska livligt även om det inte förekommer någon biltrafik.

Alla riader har gemensamt att de är ganska små men otroligt trivsamma. De små hotellen är i grunden klassiska marockanska privatbostäder, så kallade riader, som blivit varsamt moderniserade. Här är både kaklet och badkaren gjorda för hand. Springbrunnen porlar på innergården och uppe på takterrassen kan du njuta dygnet runt. Här kommer du helt enkelt ett steg närmare staden Marrakech och landet Marocko. En äkta riad är ett eget litet universum och ordet betyder fritt översatt ”lilla paradiset”. Utifrån sett är det en sluten byggnad, nästan som ett litet fort, höga murar, en port och små fönstergluggar. Men på insidan öppnar byggnaden upp sig i sin fulla prakt. Här finns ofta en eller flera små trädgårdar med springbrunn, en tesalong, likaså ett antal sovrum med badrum. Kök och förrådsutrymmen ligger oftast på bottenplanet och på det platta taket finns en terrass där mycket av livet pågår som bäst.

Frukost serveras i riaden och det går även att få middag där om man säger till dagen innan. Annars är medinan full av restauranger att välja på och personalen på riaden hjälper gärna till med tips och bokningar. Det går inte att köra en buss eller bil hela vägen fram till riaden men ni får hjälp med ert bagage och era golfklubbor.

Antal rum varierar från riad till riad, men alla är med tillhörande badrum och det finns AC och WiFi.

Riad Lhena 6 rum (5 dubbel, 1 trippel)

Riad Alegria 6 rum (3 dubbel, 2 trippel, 1 familjerum) TV finns i alla rum och några har öppen spis.

Passa på att ta med även icke-golfande vänner/familj och boka en hel riad för er själva!!!