Pretoria till Durban
inklusive Rovos Rail

Pretoria till Durban

inklusive Rovos Rail

Här får du chansen att unna dig en smakbit av flärden ombord på Rovos Rail och samtidigt upptäcka det bästa av KwaZulu Natal på en och samma resa! Börja resan i Pretoria och upplev tre dagar på "The most luxurious train in the world" för att sedan spela den allra bästa golfen i KwaZulu Natal – Sydafrika på riktigt!

Vi kan erbjuda specialavgångar och chans till en suverän och svårslagen upplevelse med ett par nätter ombord på det mycket speciella och exklusiva Rovos Rail. Ni kliver på i Pretoria och går av i Durban där transfer väntar. Resan avslutas sedan på egen hand, i KwaZulu Natalprovinsen på Sydafrikas östkust, med två olika boenden och gott om tid att landa, boa in er på varje ställe och verkligen utforska omgivningarna.

Avgångarna är flexibla i så mån att ni kan välja att vara borta lite längre både före och efter dagarna ombord på Rovos Rail men resdatumen i sin helhet måste anpassas till när tåget går från Pretoria.

Vad ingår i resan?

Lägsta pris: 42.995:-

14 dagar/13 nätter
Flyg från Skandinavien till Johannesburg
Flyg från Durban till Skandinavien
Samtliga flygskatter
Transport av golfbag
Transfer Johannesburgs flygplats- hotellet i Pretoria
Transfer hotellet i Pretoria-Capital Park Station
Transfer Durban Station-Selborne Golf Estate Hotel & Spa
Hyrbil 6 dygn med GPS och extra förare
2 nätter i Pretoria med frukost
2 nätter ombord på Rovos Rail med helpension inkl. dryck
4 nätter på Selborne Golf Estate Hotel & Spa med frukost
4 nätter på Fairmont Zimbali Lodge med frukost
7 golfrundor enligt program

Tillkommer gör framkörningsavgiften för hyrbilen (betalas på plats).
Priset baseras på vilken kupé ni väljer ombord på Rovos Rail.
Pullman Suite: 42 995 SEK/person
Deluxe Suite: 49 495 SEK/person
Royal Suite: 55 995 SEK/person

Väder just nu

16.1℃

Program

Dag 1: Avresa 

Avresa från Skandinavien till Johannesburg.


Dag 2: Ankomst 

Vid ankomst till Johannesburg blir ni varmt välkomnade av vår lokala guide och körda till ert hotell, charmiga 131 on Herbert Baker utanför Pretoria. Här kan ni på bästa sätt ladda för den kommande resan ombord på Rovos Rail.

  • 2 nätter på 131 Herbert Baker, Pretoria med frukost

Dag 3: Pretoria Golf & Country Club 

Golf på närliggande Pretoria Golf & Country Club. Transfer tur och retur ingår. OBS: får vi inte önskade starttider på Pretoria använder vi också Woodhill Country Country Club.

 

Dag 4: Rovos Rail 

Välkommen till Rovos Rail’s privata tågstation Capital Park i Pretoria. Här blir ni mötta med bubbel och snittar i loungen innan avresan. Tåget rullar söderut och lagom när man intar en god lunch i restaurangvagnen närmar man sig de mäktiga Drakensbergen. Under eftermiddagen har spåren lett upp till Majuba Hill som sträcker sig 2146 meter över havet. Middagen serveras på vägen mot Elandslaagte.

  • 2 nätter ombord på Rovos Rail med helpension inkl. drycker

Dag 5: Nambiti Private Game Reserve 

Tidig morgon för en uppfriskande utflykt i Nambiti Private Game Reserve. Brunch serveras i restaurangvagnen innan tåget når Ladysmith. Här kan man välja mellan två utflykter. Antingen en game drive i Spionkop Reserve eller Spionkop battlefields tour.


Dag 6: Pietermaritzburg/Durban

Frukosten intas samtidigt som tåget närmar sig Lion River station. Här blir det besök på erkända Ardmore Ceramic Gallery innan tåget går vidare mot Pietermaritzburg. Lunchen serveras i restaurangvagnen och under eftermiddagen rullar tåget in på Durban Station.

Väl framme i Durban vinkar ni av era nyvunna resekamrater och fortsäter golfäventyret på egen hand. Ni blir välkomnade av vår agent som ordnar transfer till Selborne Golf Estate Hotel & Spa som ligger några mil söder om Durban.

  • 4 nätter på Selborne Golf Estate Hotel & Spa i en garden suite med frukost

Dag 7: Golf på Selborne GC 

Selborne Golf Club ligger direkt utanför dörren till hotellet så det är bara att njuta av er första runda. Under dagen levereras er hyrbil för resten av resan till hotellet.

Hyrbilen inkluderar GPS och extra förare. Engångsavgift för leverans måste betalas på plats.


Dag 8: Southbroom Golf Club 

Ta hyrbilen och åk söderut längs kuststräckan för att komma till orten Southbroom och deras mycket trevliga golfbana.


Dag 9: Umdoni Park Golf Club 

Umdoni Park Golf Club är något av en gömd pärla som bara ligger en kvart i bil från Selborne.

 

Dag 10: Fairmont Zimbali Resort 

Dags att ta kustvägen norrut förbi Durban och checka in på lyxiga Fairmont Zimbali Resort. Ni kröner eftermiddagen med en runda på resortens alldeles egna mästerskapsbana, Zimbali Country Club.

  • 4 nätter på Fairmont Zimbali Resort i Deluxe Sea View Room med frukost

Dag 11: Durban Country Club 

En golfresa I KwaZulu Natal måste innehålla en runda på Durban Country Club. Så även denna. Därefter en skön eftermiddag att njuta på hotellet.


Dag 12: Mount Edgecombe Golf Estate 

Sista golfdagen blir på Mount Edgecombe Golf Estate strax norr om Durban.


Dag 13: hemresa 

Dags att packa ihop för att resa hemåt. Ni tar hyrbilen till Durbans flygplats och lämnar den där. Med på flyget tar ni många fina minnen.


Dag 14: Hemma

Hemma igen efter en fantastisk resa.

Pretoria Country Club

Klubben är känd för sin kvalitet och ligger i vackra omgivningar i Waterkloof. Klubben grundades 1910 och nästa 100 år senare fick Gary Player sätta tänderna i banan och modernisera den. Greener, vattenhinder och växtlighet fick en ansiktslyftning och inte mindre än 95 nya bunkrar installerades. De sista nio hålen är minnesvärda tack vare sina många pilträd som kantar fairways men också för de avslutande hålen där vatten är i spel hela vägen.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Parkbana
Banfakta Par 72,  6476 6202 5769 5509
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang
Bandesign Gary Player (2004)

Selborne Golf

Selbornes juvel är dess golfbana, rankad av Golf Digest Magazine som en av de 100 bästa i södra Afrika. Den 18-håliga par 72-banan har manikyrerade fairways utformade runt en av endast två privatägda kustskogar i Sydafrika. En golfrunda på Selborne lovar ett utmanande men givande spel medan man njuter av fantastisk havsutsikt och observationer av inhemska vilda djur. Dess skönhet har jämförts med Augusta National i USA, och de utmaningar som kan hittas här har varit undergången för många spelare under Sunshine Tour.

Designad av Denis Barker, en av de ursprungliga innehavarna av Selborne Golf Estate Hotel and Spa, är den en utmaning från första tee. Vatten är en framträdande egenskap på de flesta hålen. Drivingrangen är fantastiskt och ligger bredvid Afrikas största putting green och här finns en pro för att ge råd och vägledning för den som behöver. Sydkustens, även kallad Sydafrikas Golfkust, tropiska klimat är perfekt för året-runt-golfupplevelser, och här finns 11 av Golf Digests topp 100 rankade banor.

Klubbhuset välkomnar en efter 18 hål och här sitter man fint med utsikt över den vackra banan.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Seasidebana
Banfakta Par 72,  6040 5614 5280 4797
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang
Bandesign Dennis Barker

Southbroom Golf Club

Det här lär vara en kul bana, den har varit rankad som Sydafrikas roligaste bana i Golf Digest 2012. Det är i alla fall en av de mest populära på sydkusten i KwaZulu Natal. Layouten är ovanlig för en bana i Sydafrika och om det inte vore för alla palmer och den tropiska växtligheten så skulle man kunna tro att man var i Storbritannien eller på Irland. Banan ligger bara ett stenkast från Indiska Oceanen och erbjuder vackra vyer över stränder och hav. Lugnet är påtagligt här i den frodiga grönskan och det gör det möjligt att koncentrera sig på golfen för det kan behövas. Det finns många klurigheter och hinder längs vägen och om vinden ligger på blir det inte direkt lättare. Hål fyra, en par 3:a på bara 114 m från gul tee kan kanske spelas med en wedge en lugn dag men blåser det motvind blir det ett monsterhål…

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Park/seaidebana
Banfakta Par 72,  5571 5179 4971 4651
Faciliteter Puttgreen, chippning, bunker, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang
Bandesign Frank Eyles (1934)

Umdoni Park Golf Club

Umdoni är en gömd skatt på KwaZulu Natals sydkust. Med sina makalösa vyer över havet från mer än 70% av banan är det lätt att glömma bort att man är där och spelar golf. Det är en relativt kort bana men layouten är anpassad därefter och det finns andra svårigheter än längden. Det är en njutning att spela här och första 9 går alla längs havet medan sista 9 är inåt land i tät skogsliknande terräng. Det är en kuperad bana och det tål att tänkas på när man gör sina klubbval.

Klubbhuset är nyligen renoverat och det är en fröjd att sitta ner där efter rundan och titta på utsikten vara sig man vill gå igenom sin runda eller inte.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Park/Skog/Seaside
Banfakta Par 72 5592 4989 4797
Faciliteter Puttgreen, buggies, hyrklubbor, shop, restaurang
Bandesign (1939)

Zimbali Country Club

Zimbali Country Club ligger längs kusten strax norr om Durban och bjuder en otroligt vacker och omväxlande bana. De första elva hålen går över böljande kullar med fina vyer medans sista 7 tar er in i Zimbalis skogar. Konditionen är fantastiskt bra och Zimbali är en medelsvår golfbana som tillhör de allra bästa i området.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Links- och skogsbana
Banfakta Par 72,  6524 6052 5558 4964
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang
Bandesign Tom Weiskopf (1998)

Durban Country Club

Durban Country Club har två banor, Durban Country Club och Durban Country Club Beachwood. Officiellt öppnade klubben 1922 då med endast Durban Country Club. 1990 tog man över det som nu är Durban Country Club Beachwood.

Huvudbanan, Durban Country Club, är en av de mest välkända golfbanorna i vårt program. Här har flera stora tävlingar avgjorts och det är lätt att förstå varför. Banan är av förhållandevis flack parkkaraktär och klurig att spela med smala fairways och ondulerade greener. Den anses ganska svår men är otroligt vacker med sin växtlighet, vackra sanddyner och vyerna mot Indiska Oceanen. Ett tips är att ligga lite lågt med drivern de första hålen, som är ganska smala, så kan du kanske lura till dig en hygglig score. Konditionen är i topptrim och banan är väl värd sitt goda rykte och ett besök oavsett handicap.

Fakta

Antal hål 36 (2x18)
Bankaraktär Parkbanor
Banfakta Durban CC, par 72/73,  6157 5910 5250
Beachwood, par 72/73,  6016 5883 5308
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign George Waterman (1922)

Mount Edgecombe Country Club Estate

Mount Edgecombe ligger fint inbäddat bland de böljande kullarna på KwaZulu Natals norra kust. Här finns två fina mästerskapsbanor väl anpassade till naturen och landskapet.

The Woods

Den äldsta av de två banorna, byggd redan 1935. Det är en vacker bana som huserat flera proffstävlingar liksom amatörtävlingar genom åren. En bana av parkkarraktär med fyra olika tees som gör den spelbar för alla typer av golfare. Här finns många exotiska träd och man börjar med några korta hål för att sedan öka på svårigheterna mot slutet, det är först vid hål 14-16 som t ex vatten kommer i spel.

The Lakes

Som namnet antyder är det betydligt mer vatten i spel på denna bana. Här finns både ett vattendrag som sträcker sig från öst till väst, en stor damm och två små våtmarker som alla på sitt sätt inverkar på spelet. Det är också en något mer kuperad bana än sin syster.

The Lakes har ett eget litet klubbhus som vetter mot dammen och här är chansen stor att få se fiskgjusen jaga.

Fakta

Antal hål 36 (2x18)
Bankaraktär Parkbanor med olika karaktär
Banfakta Woods: Par 72  6243 5977 5199
Lakes: Par 72  6262 5811 4945
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang
Bandesign Woods: Sid Brews (1936), Hugh Baiocchi (1992)
Lakes: Daysen, De Villiers & Van der Merwe (1994)

131 Herbert Baker

Det lilla boutiquehotellet 131 Herbert Baker ligger i den lummiga förorten Groenkloof med en härlig panoramavy över Pretoria. Hotellet har ett magnifikt kök och de 5-stjärniga förväntningarna överträffas gång på gång. Ursprungligen byggdes det som en privatbostad men förvandlades snart till ett enastående hotell med uppmärksamhet på varje detalj och oklanderlig service som snabbt har gett 131 on Herbert Baker ett gott rykte.

För kulinariska läckerheter och en spektakulär utsikt över staden, är hotellets exklusiva restaurang öppen dagligen. 131 Herbert Baker är en upplevelse i sig men också den perfekta starten för dig som ska resa med Rovos Rail.

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge I Greonkloof intill ett naturreservat
Rum Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, AC, värdeskåp, minibar, kaffe&te, WiFi
Rumstyper 8 rum. Pool view Rooms, Suites
Faciliteter Restaurang, bar, pool
Internet Gratis WiFi

Rovos Rail

De omgjorda sovvagnarna har lyxig modern komfort och är varsamt renoverade för att behålla atmosfären från en svunnen tid. När du stiger ombord i de träpanelinredda vagnarna möts du av en romantisk och magisk känsla i en avslappnad och elegant miljö.

Pullman Suite

Detta boende erbjuder 7 m² stora hytter med badrum. Antingen väljer man twin-beds eller dubbelsäng som under dagarna görs om till soffa. Man kan även få till en våningssäng om så önskas.

De Luxe Suite

Med sina 11 m² känns De Luxe klart rymligare än Pullman Suites. De har en egen loungearea och här kan man välja mellan twin-beds eller dubbelsäng.

Royal Suite

Royal Suites upptar en halv vagn och är rymliga och eleganta. Med 16 m² har de en egen loungearea och badrum med badkar och dusch.

 

Fakta

Kupéerna Samtliga kupéer har luftkonditionering, värdeskåp, fri minibar och badrum med dusch & hårtork m.m. Telefonsystem för att kontakta personal ombord. TV saknas dock helt avsiktligt…
Faciliteter Restaurangvagn (helpension inklusive dryck). Loungevagn och en öppen utsiktsvagn längst bak i tågsetet. Det finns böcker, tidningar, brädspel och kortlekar att låna ombord. En liten souvenirbutik som säljer bland annat vykort och frimärken.
Diverse Ombord på Rovos är det svårt att göra av med pengar men kreditkort fungerar bra på golfklubbarna. Annars gäller Sydafrikanska Rand. Adapter behövs och finns att låna. Tvättmöjligheter finns om något oförutsett inträffar. Användandet av teknisk utrustning som mobiler och datorer hänvisas till kupén för att inte störa.
Internet För maximal avkoppling finns inget internet ombord.

Selborne Golf Estate Hotel & Spa

Beläget strax utanför den natursköna staden Pennington på KwaZulu-Natals South Coast några mil söder om Durban. Selborne Golf Estate känns som ett orört gömställe med utmärkta faciliteter. Idén var att skapa en riktig “getaway” med en genuin klassisk känsla, direkt närhet till havet och en riktigt bra golfbana. Det fyrstjärniga boutiquehotellet motsvarar dessa krav och bjuder dessutom på en bra restaurang med fina råvaror från trakten, egen beach club och naturligtvis en svalkande pool.

Det är ett rofyllt boende i lummig grönska vid den lugna östkusten i Sydafrika. Namnet kommer från den ursprungliga ägaren, Lord Selborne, och gården byggdes 1954. Det finns fortfarande bevarat en del fina ekpaneler, gamla fönster och golv som ursprungligen importerades från England. Njut av en vistelse där inget kommer att fattas er.

Fakta

Standard starstarstarstar
Läge Strax söder om Durban
Rum Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, AC, minibar, kaffe & te, balkong/terrass
Rumstyper Garden Room, Garden Suite, Fairway Room, Manor Room, Suite
Faciliteter Restaurang, bar, trädgård, pool, soldäck, privat strand, spa, bastu, parkering
Internet Gratis WiFi i allmänna utrymmen

The Capital Zimbali

The Capital Zimbali är tidigare känt som Fairmont Zimbali och ligger vackert beläget i Ballito norr om Durban. Kombinationen av grönskan som breder ut sig, närheten till golf och en slående utsikt över Indiska Oceanen gör hotellet till ett paradis. Era rum är rymliga och har alla faciliteter man önskar sig av ett boende. Hotellet har ett stort poolområde som vetter ut mot havet och flera trevliga restauranger och barer med olika teman.

Fakta

Standard starstarstarstarstar
Läge Ca 30 minuter norr om Durban
Rum Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, AC, värdeskåp, minibar, te/kaffe, balkong/terrass
Rumstyper Luxury Room (55kvm), Garden Suite (43kvm), Family Suite (91kvm), 1 Bedroom Garden Apartment (86kvm), 3 Bedroom Villa (316kvm)
Faciliteter Restauranger, barer, fyra pooler, Beach Club, Signature Spa, gym, golfbana mm
Internet Ja

Avsnitt 5

– Golf i Sydafrika, Garden Route

I detta femte avsnitt av Golfresepodden får Johan klara sig utan sin vapendragare Anders som är på resande fot. Johan avslöjar att han jobbat i Sydafrika redan innan Mandela tog över som president i landet. Vår gäst Kerstin Klang berättar om fantastiska safariupplevelser men även ugglor och möss. Ola Sundqvist har varit på Robben Island och fått ta del av några av Mandelas tennistricks…

Förfrågan

Kontaktinformation

Läs mer om integritetspolicyn
loading Din förfrågan är mottagen. Vi undersöker möjligheterna till denna resa och kommer så snart som möjligt skicka vårt svar via mail. Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället