Heritage Le Telfair

Heritage Le Telfair

skäm bort dig fullständigt!

Tänk dig turkosblått hav och kritvita sandstränder, luxuösa rum med oklanderlig service och spektakulära golfhål. Om det låter som en trevlig kombination borde du resa till Le Telfair Golf & Wellness. En enastående resort belägen mellan havet och landets bästa golfbana.

I våra paket är halvpension inkluderat och middagarna kan avnjutas både på Le Telfair men också på utvalda restauranger på grannhotellet Heritage Awali. Önskas mer variation kan man mot ett tillägg välja att äta på hotellens olika à la carte-alternativ och vill man sätta extra guldkant på tillvaron kan man uppgradera till deras All Inclusive koncept som heter Gourmet Bliss. I Gourmet Bliss ingår alla restauranger på resorten för lunch och middag, dryck och fri golfbil med mera. Komplett lista tillhandahålls vid bokning samt se under fliken “Gourmet Bliss”.

Fakta

Avstånd flygplats ca 45 km

Väder just nu

24℃

Heritage Golf Club

Den sydafrikanske designern Peter Matkovitch fick uppdraget att förvandla det gamla sockerrörsfältet till en storslagen golfbana. Även om förutsättningarna var mycket goda, då det lätt böljande landskapet ligger i den södra kanten av naturreservatet Bel Ombre, så måste man säga att han gjort stordåd.

Heritage Golf (tidigare känd som Golf du Château) är rankad som den bästa banan i Indiska Oceanen och har varit värd för Mauritius Open som har status på Europatouren. Det finns flera bra banor på Mauritius men Heritage Golf är enligt vår åsikt den klart bästa. Det är inga hål på golfbanan som går ända ned till havet, men från flertalet av dem, både första och sista 9, står man hänförd och blickar ut över det turkosfärgade havet. Även om havet inte är i spel så finns det en hel del vattenhinder på banan. Det finns inte mindre än fem olika tees att spela från vilket gör banan varierande och en härlig utmaning för alla typer av spelare. Från backtee är banan förmodligen ett monster och för att spela från vitt bör man nog ha singelhandicap. De flesta spelar från blå eller röd tee (klubbtee) och då är banan både kul och lagom svår. Ettan är ett ganska tufft öppningshål med strategiskt placerade fairwaybunkrar och en upphöjd green som är svår att träffa. Det blandas ganska friskt mellan lite tuffare hål och ett antal enklare par 4:or på ca 300 meter. Avslutningen är däremot inte helt enkel med hål 17 som är rankat som det svåraste hålet och hål 18, en par 5:a med en green som vaktas av vatten på vänstersidan och bunkrar på högersidan. Finishen på banan är fantastisk och det är sällan man inte har ett bra läge även i ruffen. Det som är lite karaktäristiskt för banan är det vackra höga hö, liknade grästuvor, som kantar flera av hålen. Här finns även en ”dubbelsidig” drivingrange och en mycket trevlig 9 håls träningsbana. Sist men inte minst kan man njuta av ett mycket trevligt klubbhus på vars veranda man kan sitta i skuggan och blicka ut över 18:e hålet. Det är inget caddietvång och man kan utan problem gå golfbanan även om de flesta betalar en liten slant för att ha golfbil. Den korta transporten från hotellet fungerar utmärkt och det är sällan som man behöver vänta mer än någon minut. Bemötandet på klubben håller samma höga standard som banan. Det går bra att förvara bagen på klubben och nästan innan man stigit ur transporten är klubborna på plats och efter avslutad golfrunda får man iskalla handdukar att svalka sig med.

För den som vill spela andra banor under sin vistelse så är det lätt att ta en taxi till exempelvis Paradis Golf Club som ligger 20 min bort och dessutom erbjuder specialpris på greenfee för Heritage gäster. Vi kan även ordna spel på den nyare Tamarin Golf eller varför inte på spektakulära Le Touessrok Golf Club.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Seaside/parkbana
Banfakta Par 72,  6498 6119 5737 5214 4761
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Peter Matkovitch (2004)

Heritage Le Telfair Golf & Spa Resort

Stäng av stressen och alla måsten, lev bara här och nu på härliga Heritage Le Telfair.

Heritage Le Telfair Golf & Spa Resort är en unik, smakfull och mycket elegant anläggning (nyrenoverad 2017) som samtidigt andas en avslappnad och skön atmosfär. Området runt Domaine de Bel Ombre är otroligt vackert och naturen är fint integrerad med hotellet som är byggt i kolonial stil och man förs nästan tillbaka lite i tiden.

När man passerar genom receptionen och fortsätter ner mot havet går man på en bro över en kanal inledd från havet. Stannar man till där är man omgiven av de eleganta hotellbyggnaderna – lika bländvita som stranden, den enorma poolen och det turkosfärgade havet, färgkontrasterna är helt fantastiska. Samtidigt kan man alldeles säkert känna doften av god mat från någon av hotellets restauranger. Om inte förr är det då man inser att detta måste vara paradiset!

Förutom detta finns massor med faciliteter och aktiviteter på resorten. För att nämna några… snorkling, vindsurfing, tennis och cykling. Vissa aktiviteter kostar lite extra.

Fakta

Standard
Läge På öns sydsida direkt intill havet
Rum 158 sviter. Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, värdeskåp, te & kaffe, balkong/terrass
Rumstyper Suite, Junior Suite, Senior Suite, Ocean Suite
Faciliteter Restauranger, barer, pooler, soldäck, strand, spa, aktiviteter
Internet Gratis WiFi på hela anläggningen

Förfrågan

Kontaktinformation

Read more about privacy policy
Förfrågan skickad Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället