Heritage Awali Resort

Heritage Awali Resort

ditt privata lilla gömställe!

På Mauritius relativt oexploaterade sydkust hittar vi Heritage Awali resort som går i en fräsch och avslappnad afrikansk stil. Man bor som en kung intill den kritvita stranden och här erbjuds spel på deras Peter Matkovitch ritade golfbana Heritage Golf. Här är känslan stark att ha hittat sitt eget lilla gömställe.

På Heritage Awali ingår en riktigt lyxig variant av All Inclusive i resans pris. Då ingår frukost, lunch och middag, inkl utvalda drycker, på utvalda restauranger

Detta till trots har man infört ett valfritt tillägg för den som vill uppgradera sin all inclusive ännu mer! Detta tillägg kallas för ”PREMIUM ALL- INCLUSIVE PACKAGE”. Här ingår bland annat 1 spa-behandling per dag, uppgraderad minibar, några uppgraderade middagssittningar, luncher även i klubbhuset, avgiftsfri room service, en tur med fyrhjuling i nationalparken. Vi tillhandahåller en komplett lista vid bokning.

Önskar man detta tillägg måste man boka det för hela vistelsen.

Fakta

Avstånd flygplats ca 45 km

Väder just nu

23℃

Heritage Golf Club

Den sydafrikanske designern Peter Matkovitch fick uppdraget att förvandla det gamla sockerrörsfältet till en storslagen golfbana. Även om förutsättningarna var mycket goda, då det lätt böljande landskapet ligger i den södra kanten av naturreservatet Bel Ombre, så måste man säga att han gjort stordåd.

Heritage Golf (tidigare känd som Golf du Château) är rankad som den bästa banan i Indiska Oceanen och har varit värd för Mauritius Open som har status på Europatouren. Det finns flera bra banor på Mauritius men Heritage Golf är enligt vår åsikt den klart bästa. Det är inga hål på golfbanan som går ända ned till havet, men från flertalet av dem, både första och sista 9, står man hänförd och blickar ut över det turkosfärgade havet. Även om havet inte är i spel så finns det en hel del vattenhinder på banan. Det finns inte mindre än fem olika tees att spela från vilket gör banan varierande och en härlig utmaning för alla typer av spelare. Från backtee är banan förmodligen ett monster och för att spela från vitt bör man nog ha singelhandicap. De flesta spelar från blå eller röd tee (klubbtee) och då är banan både kul och lagom svår. Ettan är ett ganska tufft öppningshål med strategiskt placerade fairwaybunkrar och en upphöjd green som är svår att träffa. Det blandas ganska friskt mellan lite tuffare hål och ett antal enklare par 4:or på ca 300 meter. Avslutningen är däremot inte helt enkel med hål 17 som är rankat som det svåraste hålet och hål 18, en par 5:a med en green som vaktas av vatten på vänstersidan och bunkrar på högersidan. Finishen på banan är fantastisk och det är sällan man inte har ett bra läge även i ruffen. Det som är lite karaktäristiskt för banan är det vackra höga hö, liknade grästuvor, som kantar flera av hålen. Här finns även en ”dubbelsidig” drivingrange och en mycket trevlig 9 håls träningsbana. Sist men inte minst kan man njuta av ett mycket trevligt klubbhus på vars veranda man kan sitta i skuggan och blicka ut över 18:e hålet. Det är inget caddietvång och man kan utan problem gå golfbanan även om de flesta betalar en liten slant för att ha golfbil. Den korta transporten från hotellet fungerar utmärkt och det är sällan som man behöver vänta mer än någon minut. Bemötandet på klubben håller samma höga standard som banan. Det går bra att förvara bagen på klubben och nästan innan man stigit ur transporten är klubborna på plats och efter avslutad golfrunda får man iskalla handdukar att svalka sig med.

För den som vill spela andra banor under sin vistelse så är det lätt att ta en taxi till exempelvis Paradis Golf Club som ligger 20 min bort och dessutom erbjuder specialpris på greenfee för Heritage gäster. Vi kan även ordna spel på den nyare Tamarin Golf eller varför inte på spektakulära Le Touessrok Golf Club.

Fakta

Antal hål 18
Bankaraktär Seaside/parkbana
Banfakta Par 72,  6498 6119 5737 5214 4761
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Bandesign Peter Matkovitch (2004)

Heritage Awali Resort

Mauritius sydkust är förhållandevis oexploaterad och redan när man närmar sig entrén som slingrar sig fram genom gröna växter och små dammar fyllda av färgglada fiskar känner man att Heritage Awali Resort är ett exotiskt paradis. Resorten ligger naturligtvis direkt vid havet och intill en del av det 2500 hektar stora naturområdet Le Domaine de Bel Ombre. Stilen är afrikansk och man blandar finaste trävirke med inramningar av stenmurar och robusta lösningar. Samtliga är på rymliga 52kvm med möblerad balkong eller uteplats. Utöver detta finns det även några sviter på 100kvm.

Vidare finns det flera restauranger och barer i vilka det serveras allt från buffé till á la carte samt smårätter och snackas. Självklart finns det möjlighet att äta även om du valt att ligga på stranden hela dagen.

Möjlighet att boka aktiviteter så som dykning, vandring, segling, tennis, paddling och mycket mera.

 

 

Fakta

Standard
Läge På öns sydsida direkt intill havet
Rum Dusch/bad, hårfön, TV, telefon, AC, värdeskåp, WiFi, balkong/terrass
Rumstyper Deluxe Garden View, Deluxe Sea View, Deluxe Beach Front, Suites, Villas
Faciliteter Restauranger, barer, pool, soldäck, strand, spa, aktiviteter
Internet Gratis WiFi på hela anläggningen

Förfrågan

Kontaktinformation

Read more about privacy policy
Förfrågan skickad Förfrågan misslyckades ett skickas, prova igen senare eller ring oss istället