Golf på Mauritius

Blunda och föreställ dig paradiset. Det du ser är förmodligen en bild av Mauritius. Kritvita stränder omgivna av turkosblå laguner och en skummande krans mot de korallrev som omsluter ön. Inga farliga djur eller giftormar i gröngräset, inte heller några hajar i vattnen, bara ren njutning i behagligt klimat med service i världsklass. Med andra ord, en perfekt kombination för dig som vill uppleva det allra bästa.

De första lyxhotellen på Mauritius byggdes för bara cirka 30 år sedan, så turismen är i sig en ganska ny företeelse. Nyare ändå är golfen, som dock gjort ett rejält avstamp och självklart är viktigt för att locka både kapitalstarka investerare och gäster. Den golftätaste regionen finns på östkusten, med fyra 18-hålsbanor inom en halvtimme, två på Belle Mare Plage, en på paradisön Ile aux Cerfs och så nya Ernie Els-banan, Anahita, strax söder om den sistnämnda. Även den sydvästra kusten har en hel del golf att bjuda på med Golf du Chateau i söder och Le Paradis på halvön Le Morne samt nya Tamarina ytterligare en bit uppåt västkusten. Maten på ön är en underbar blandning av indiskt och kreol, med franska influenser på de flesta hotellen. Det lokala ölet Phoenix flödar på stränderna, och till skillnad från en del andra tropiska resmål finns oftast ett brett utbud av bra viner på de bättre resorterna. Tacka de franska rötterna även för detta. Utöver golf, sol och bad finns mycket att se och göra på ön. Självklart en mängd vattensporter och djuphavsfiske, men även båtturer till avskilda öar och laguner, delfinskådning, besök på tempel och marknader i inlandet samt prisvärd shopping då textilindustrin fortfarande är aktiv. Sammantaget är Mauritius en svårknäckt nöt för de flesta andra tropiska resmål.
Välkommen till Mauritius – paradisön för golfare och livsnjutare!

Mauritius, Östra Mauritius

Anahita Resort

Besök paradiset i Indiska Oceanen. På Mauritius östkust ligger 5-stjärniga Anahita Resort och bara väntar på att få skämma bort dig. Bo i en vacker lägenhet eller villa, spela golf och glöm vardagens alla måsten.

Mauritius, Södra Mauritius

Heritage Awali Resort

På Mauritius relativt oexploaterade sydkust hittar vi Heritage Awali resort som går i en fräsch och avslappnad afrikansk stil. Man bor som en kung intill den kritvita stranden och här erbjuds spel på deras Peter Matkovitch ritade golfbana Heritage Golf. Här är känslan stark att ha hittat sitt eget lilla gömställe.

Mauritius, Västra Mauritius

Tamarina Golf Resort

Mauritius är för många ett drömresmål och en plats vi varje år ser till att många golfare får uppleva. Ganska få har dock upplevt västkustens lilla pärla - Tamarina Golf & Spa Boutique Hotel. Lite mindre, lite mysigare och lite mer personligt. Dessutom belägen intill den vita stranden och de gröna fairways på Tamarina Golf Club.