Brandenburg

Brandenburg är ett förbundsland i nordöstra Tyskland med cirka 2,6 miljoner invånare. Huvudstaden och största staden i förbundslandet är Potsdam. Tysklands huvudstad, Berlin, utgör en enklav som är helt omgiven av Brandenburg.

Förbundslandet Brandenburg har sitt namn efter det historiska markgrevskapet Mark Brandenburg, som i sin tur fick sitt namn från en av områdets äldsta städer, Brandenburg an der Havel. Brandenburg skapades som politisk enhet i sin nuvarande form vid Tysklands återförening 1990, som ett av de nya förbundsländerna.
Brandenburg klassificeras av Eurostat som ett NUTS 2-område, indelat i regionerna Brandenburg-Nordost och Brandenburg-Südwest.

Brandenburg gränsar i öster till Polen, i söder till förbundslandet Sachsen, i väster till Sachsen-Anhalt, och i norr till Mecklenburg-Vorpommern.
Hela infrastrukturen i Brandenburg är riktad mot staden Berlin, som ligger innesluten av Brandenburg. Berlin och Brandenburg bildar tillsammans industriregionen Berlin/Brandenburg. Vid Berlins gräns finns rika städer och byar i ett område som kallas ”Speckgürtel” (”späckbältet”). Vid delstatens utkant finns regioner som är glest bebyggda och inriktade på jordbruk, till exempel Prignitz, Fläming, Spreewald, Lausitz, Oderbruch och Uckermark. I närheten av staden Cottbus i Brandenburgs sydöstra delar finns många dagbrott för kol.

Våra golfresmål i Brandenburg

Tyskland, Bad Saarow

Bad Saarow

Söder om Berlin, vid sjön Scharmützelsee, ligger Precise Resort Bad Saarow Golf & Spa med sina tre 18-hålsbanor. Hotellet har en rejäl Spaanläggning och serverar förstklassig mat.