The K-Club Golf

Här finns två av de bästa parkbanor som går att hitta på Irland - Palmer North & Palmer South Course.

K-Club North Course (Palmer North Course)

En mycket spännande och utmanande bana i ett parklandskap med fin natur och ståtliga träd som kantar många av hålen. Dessutom finns flera strategiska vattenhinder tillsammans med snabba greener är också något som kännetecknar Palmer North Course. Om du spela den från backtee har du en utmaning framför dig som kräver både längd och raka slag. På avslutningshålen spelar bredvid det magnifika hotellet vilket är en mycket vacker finish. Låt dig inte luras av skönheten, hål 17 (Half Moon) känns relativt kort från tee men du har floden Liffey till vänster och en hel del träd till höger som gärna drar åt sig bollen.

Detta golfparadis rankas regelbundet bland de tre bästa golfbanorna i parklandskap i Irland, och har huserat Ryder Cup 2006, Dubai Duty Free Irish Open 2016 där Rory McIlroy spelade European Tour Shot of the Year och elva European Open vittnar om Palmer Norths betydelse för europeisk golf.

 

Palmer North

Även om det är Arnold Palmer design som även gjort denna bana så har den en helt annan karaktär än sin systerbana. Denna kallas även the Smurfit Course och har fler bunkrar och strategiska vattenhinder. Här har man från början schaktat runt stora massor för att skapa layouten vilket märks på signaturhålet som är hål 7 och kallas Swallow Quarry. Det är ett levande exempel på hur en bra bandesigner kan bygga golfhål som passar in i naturen även om man här har sänkt fairway med mer än 20 meter.

Fakta

Antal hål 36 (2x18)
Bankaraktär Parkbanor
Banfakta Ryder Cup, par 72,  6721 6232 5706 4967
The Smurfit, par 72,  6655 6240 5837 4968
Faciliteter Drivingrange, puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang
Bandesign Arnold Palmer (1991 Ryder Cup, 2003 The Smurfit)
Fr. 0 KR

Irland, Dublin

The K-Club

På lyxiga The K-Club, finns det två magnifika golfbanor, Ryder Cup Course och The Smurfit Course. Bättre parkbanor än så här går bara inte att hitta och detta var också skådeplatsen för Ryder Cup 2006.