Sun City Golf

Sun City Resort är en av Sydafrikas främsta golfdestinationer. Resorten är hem för två 18-hålsbanor designade av den legendariska sydafrikanen Gary Player. Båda banorna är designade för att maximera utmaningen för golfare av alla handicap.

Lost City GC

Denna imponerande bana ligger vida utspridd på 100 hektar och bankaraktären varierar från ökenlandskap, via bergskaraktär till parkbana. Här finns massor med vatten och det mest kända vattenhindret är det vid hål 13, där det sägs att Nilkrokodiler huserar.

Gary Player Country Club

Med sitt läge i en gammal slocknad vulkankrater är detta en mycket smart designad bana med fantasifullt placerade bunkrar och flera tees för att tillfredsställa alla handicap. Det är en av världens längsta banor och kan fresta på både fysiskt och psykiskt. När det är som jobbigast tänk då på att du går i många av de bästas fotspår, Jack Nicklaus, Gary Player, Ernie Else och Tiger Woods är några. Detta är troligen den mest kända banan i Sydafrika då den ofta står värd för stora tävlingar. Nionde hålets ö-green är nog det man kommer ihåg bäst.

 

Fakta

Antal hål 36 (2x18)
Bankaraktär Lost City, kuperad ökenkaraktär
Gary Player CC; parkbana
Banfakta Lost City; Par 72,  6730 6220 5041
Gary Player CC; Par 72,  6535 5881 5004
Faciliteter Lost City; Drivingrange, puttgreen, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum
Gary Player CC; puttgreen, chippning, vagnar/buggies, hyrklubbor, shop, restaurang, omklädningsrum, 5 km löparspår, gym och spa
Bandesign Gary Player (Gary Player CC 1979, Lost City 1993)